honzas1 píše:dlouho jsem jezdil na olej co ty.. pak jsem přešel na durablend a lituju že jsem to neudělal dřív..
V čem si poznal změnu oleje?
To by teda aj mna zaujimalo, v čom ľudia vidia dovod nadávať na castrol - už 275 000 km lejem do Octavii II 77 kW BJB Castrol Edge 50700 do cca 160000 km teraz 50501. Do Roomstera som dával 250000 km Edge 50501 a všetko vyzerá/bolo OK.
Vo firme som dával do 50 aút concernu Edge 50700, veľa krát bol aj mobil 50700 a nič špeciálne som nepostrehol . A to boli firemne autá čo dostavali do tela.
Myslím že cenově bude ten valvoline nastejno? Extra rozdíl tam nebude 2-3stovky?
Spíš bych řek že než značka oleje rozhoduje po kolika km se olej mění co se týče opotřebení motoru.
Po výměně motorklasicky ztichl. Po nájezdu 8-10 tis chytal takový klapavy zvuk. Po 15 tis to bylo už dost klapave. U valvolinu jsem nic takového nepozoroval. A to jsem olej měnil už asi potřetí. A verte ze u trivalce je každá změna k horšímu docela znát . Nicméně kamarád ma stejnou zkusenost s magnatecem. Mluvte si co chcete, lijte si co chcete ale mě tenhle srac do motoru už nesmí.
honzas1 píše:Po výměně motorklasicky ztichl. Po nájezdu 8-10 tis chytal takový klapavy zvuk. Po 15 tis to bylo už dost klapave. U valvolinu jsem nic takového nepozoroval. A to jsem olej měnil už asi potřetí. A verte ze u trivalce je každá změna k horšímu docela znát . Nicméně kamarád ma stejnou zkusenost s magnatecem. Mluvte si co chcete, lijte si co chcete ale mě tenhle srac do motoru už nesmí.
Rozvin to dál mám taky 3 válec 1.4tdi a jeste k tomu chipnuty no a traktor je to brutálni fakt motor ztichl jo?
Jaký že to přesne kupuješ ten olej? Jestli ten motor zitchne tak du do valvoline
Honzas1:musim s tebou takisto len suhlasit.daval som do svojej octi castrol magnatec 5w40 aj ked teda motor 1,9 sdi a presne ako pises,po ujdeni cca 8000km motor mal brutalny klepotavy zvuk,potom som zacal davat shell helix odporucany vyrobcom a motor krasne stichol,olej menim kazdych 10000km a nikdy sa mi nestane co pri castrole ze studeny motor rachotal za studena a po ujdeni urcitych km rachotal stale,a to som pouzival original castrol s hologramom.takze za mna takisto urcite castrol okrem kosacky nikde nedam.
Díky moc za příspěvky. Šlo mi zejména o to, zda koupit 5w30 nebo 5w40. Jestli Castro nebo Shell už nějak neřesim. Interval výměny dodržují kolem 10 tis km.