ukroucene poloosy

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

ten kloub a to drážkování už jsem párkrát viděl a kvůli výkonu to nebylo (drážkování 1,4 astra F opel) aklouby to si nevybavím ale ta protočená poloosa by mě zajímalo jak se zdařilo dle ramena platforma OI vidím roury na vedení turba .....
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Libor Hanzal
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Libor Hanzal »

To co je na fotkách jsem viděl u Leona 4x4. Nemyslím si , že jeto krouťákem , ale rázem při uvolnění spojky v souvislosti nejspíš na téměř žádný prokluz keramické spojky. Tedy start na sprintu.
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... start=1320

Fotky ukroucené poloosy ale z důvodu koroze
Uh-Tech
Přispěvovatel

Příspěvek od Uh-Tech »

Ano na fotkách je Leon 4x4... keramika a 600nm.. Pro Foresta-na pneu 225/45/17
Leon ARL 4x4 3?? PS 1/4mile 12,6 EX
Golf ASZ 2?? PS
ASV 2??PS EX
Fordeo Kombajn 1.8TDělník EX
OOOO 4f 3.0tdi quattro 176kw
OOOO 8L ARL 4X4 ??? PS 1/4mile 12,2s
Zástavby turba,svařím cokoli...
matesfox
Přispěvovatel

Příspěvek od matesfox »

tak se mi to vymstilo..dneska jsem na sprintech ustřihl pravý homokineťak :D chci se zeptat jake značky jsou dobré? mám možnost mít za dobrou cenu značku GSP , sračka a nebo normální zboží ?
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Matesfox je vyjimka potvrzujici pravidlo (LOL)
Uh-Tech píše:Ano na fotkách je Leon 4x4... keramika a 600nm.. Pro Foresta-na pneu 225/45/17
No vida, takze predpokladam, ze "pouze" kvalitni pneumatiky (slicky nebo tak), nic, co by se "zvejklo" ... nebo se mylim?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Uh-Tech
Přispěvovatel

Příspěvek od Uh-Tech »

Tak určitě..to se ví že takové gumy tomu dají pořádně zabrat..,ale když jde o čas na sprintu.. na závodech stím člověk musí počítat že se muže cokoliv přihodit... ale gumy negumy řeknu vam že nejaký ten homo nebo unašeč jsem protočil už i na vysokém profilu na zimákách
Leon ARL 4x4 3?? PS 1/4mile 12,6 EX
Golf ASZ 2?? PS
ASV 2??PS EX
Fordeo Kombajn 1.8TDělník EX
OOOO 4f 3.0tdi quattro 176kw
OOOO 8L ARL 4X4 ??? PS 1/4mile 12,2s
Zástavby turba,svařím cokoli...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Uh-Tech píše:Tak určitě..to se ví že takové gumy tomu dají pořádně zabrat..,ale když jde o čas na sprintu.. na závodech stím člověk musí počítat že se muže cokoliv přihodit... ale gumy negumy řeknu vam že nejaký ten homo nebo unašeč jsem protočil už i na vysokém profilu na zimákách
No, paklize Ti jde o lepsi cas na sprintu, kup si poradny pneu - to je proste. Ani pouziti zimaku nepomuze. Je potreba opravdova kvalita pro sprinty urcene pneu, protoze klasicke pneu se proste nezvejknou. A pokud nekdo nevi co si pod tim predstavit, zde prikladam video.

Ono jde nejen o to, ze se zvejknou, ale ze diky tomu, jak jsou "podhustene" (relativni, v porovnani s temi beznymi), tak odstredivou silou zvetsuji svuj vnejsi obvod a tim i navysuji dosazenou maximalni rychlost.

Z tech, kteri je pouzivali tak si vybavuji pouze Dieselpower na Zlatce a nebo Mirulu na Octavce.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

njn ale to je jen a pouze na závody, nikoliv do běžného provozu, protože bys na tom nachytal všechen bordel, kterej by ti nakonec tu měkou směs prořezal. Takový pneumatiky vydrží max 400km, protože jsou extra lepivé a guma ulpívá na povrchu asfaltu.

"Podhuštěné" jsou taky kvůli zahřátí, kdy se zahřeje vzduch uvnitř a zvětší tak svůj tlak. Zvětšení délky oběhu kola zvětšením průměru otáčení kola je něco jako kdybys měl v převodovce ještě jeden převodový stupeň navíc, ale tím se zvýší odpor na motoru a tím způsobí větší sílu kterou musí zvládnout předat homokiněťák. ;)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

WOB píše:njn ale to je jen a pouze na závody, nikoliv do běžného provozu, protože bys na tom nachytal všechen bordel, kterej by ti nakonec tu měkou směs prořezal. Takový pneumatiky vydrží max 400km, protože jsou extra lepivé a guma ulpívá na povrchu asfaltu.

"Podhuštěné" jsou taky kvůli zahřátí, kdy se zahřeje vzduch uvnitř a zvětší tak svůj tlak. Zvětšení délky oběhu kola zvětšením průměru otáčení kola je něco jako kdybys měl v převodovce ještě jeden převodový stupeň navíc, ale tím se zvýší odpor na motoru a tím způsobí větší sílu kterou musí zvládnout předat homokiněťák. ;)
Vsak ver nebo ne, ale ty pneu ani pro bezny provoz nejsou nejen urcene/homologovane ale dokonce ani pouzitelne. O tech 400 km nevim, nicmene, vezmu-li, ze by to znamenalo, ze by to vydrzelo 40 ucasti po 15 sprintech (akci), tak je to vice nezli dostatecne.

To s tim vysvetlenim podhusteni z tve strany mi nejde na rozum, prosim o detailni vysvetleni. Uvedomujes si, ze jsou podhustene primarne proto, aby se vubec mohly zvejknout? A ze se na startuj zahrivaji (nekdy i za pomoci elektrickych ohrivaku)?!

Vez, ze ta sila, kterou musi pusobit pri rozjetem aute se neda porovnavat s tim, co se tam deje pri startu (aneb je lehci tlacit lokomotivu o vaze desitek tun, ktere je v pohybu nezli roztlacet maly nakladak)... takze bezpredmetne. A ano, jde o to, ze to pusobi stejnym efektem jako kdybys mel jeden kvalt (ktery nemusis zaradit) navic a nebo rozdil mezi kratkou a dlouhou prevodovkou.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“