Brzdy komplet na 1.6TDI Combi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Brzdy komplet na 1.6TDI Combi
Ahoj všem,
chci v dohledné době měnit přední kotouče s destičkami ma mou oki II, protože začaly bubnovat a dát něco silnějšího. Mám upravené na 140HP. Díval jsem se a v nabídce rozměr 280/22 dělá:
Brembo Max
Starline Sport
TA Technix
Zimmermann Sport
Pokud dám stejný rozměr, akorát vrtaný kotouč + lepší destičky, bude to rozdíl a nebo jsou to zbytečně vyhozené peníze? Popř.uvítám další rady.
Diky
Pepa
chci v dohledné době měnit přední kotouče s destičkami ma mou oki II, protože začaly bubnovat a dát něco silnějšího. Mám upravené na 140HP. Díval jsem se a v nabídce rozměr 280/22 dělá:
Brembo Max
Starline Sport
TA Technix
Zimmermann Sport
Pokud dám stejný rozměr, akorát vrtaný kotouč + lepší destičky, bude to rozdíl a nebo jsou to zbytečně vyhozené peníze? Popř.uvítám další rady.
Diky
Pepa
Škoda Octavia Combi 1.6 TDI 77Kw
-
- Aktivista
Pak ještě jak to vyřešit s technickou... Poznají, že tam má člověk větší kotouče? Pokud ano, tak asi jediné řešení před technickou namontovat sériové a poté upgrade...alni píše:skôr aké doštičky, kotuče sú druhoradé,
alebo zainvestuj ako povedal turbo kamna , prejdi na iný rozmer a nebudeš musieť ani riešiť špeciálne doštičky
Škoda Octavia Combi 1.6 TDI 77Kw
No nevím jestli to budou na technické řešit pokud má manik mozek tak na válcích uvídí že to brzdí krásně a víc řešít nebude si myslím.PepaZima píše:Pak ještě jak to vyřešit s technickou... Poznají, že tam má člověk větší kotouče? Pokud ano, tak asi jediné řešení před technickou namontovat sériové a poté upgrade...alni píše:skôr aké doštičky, kotuče sú druhoradé,
alebo zainvestuj ako povedal turbo kamna , prejdi na iný rozmer a nebudeš musieť ani riešiť špeciálne doštičky
Teda v praze možná jo ale jinde to bude na pohodu

Pokud to nebudou nějake Víka od kanálu s napisem brembo tak to stejně ani nepozná

-
- Aktivista
Těhlice musíš měnit v obou případech, ale dle mě se to vyplatí, brzdný účinek je mnohem lepší, hlavně u naloženýho auta. Pokud chceš mít na zimu 15" kola, dej 288, pokud ti nevadí 16", šel bych rovnou do 312mm. Desky i kotouče klidně "obyč" Ate, TRW, atd., případně origo. Na STK žádný problém, je to pořád sériový díl, toho bych se nebál.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
premysli si to(jednorázová investícia alebo opakovane nákup drahších materiálov..) a ak sa ti nechce do prerábky, tak napíš, niečo ti navrhneme
len tak pre orientáciu, za 200€ sa už dá niečo (pravdepodobne bohato dostačujúceho) zohnať
len tak pre orientáciu, za 200€ sa už dá niečo (pravdepodobne bohato dostačujúceho) zohnať
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
Mam vyzkousene na 280mm brzdach a 170HP v OII BremboMax + ATE ceramic, brzdilo to dobre, hluk vetsi ale OK, vyzdrz desek taky fajn. Ted mam na 312mm Brembo coated + ATE ceramic, coz brzdi taky dobre, takze ty maxy jsou mozna zbytecne a poslouzi dobre i hladky kotouc. Doporucuji ale urcite dat s deskama i nove kotouce.
Tak hlavně 280ky vs. 312 jsou neporovnatelné, já mám ted na obou autech vepředu 340 a když jsem jel v práci s oktou s 280 tak mi to připadalo jak když to brzdí nějakým kůlem o zem nebo coMaster píše:Mam vyzkousene na 280mm brzdach a 170HP v OII BremboMax + ATE ceramic, brzdilo to dobre, hluk vetsi ale OK, vyzdrz desek taky fajn. Ted mam na 312mm Brembo coated + ATE ceramic, coz brzdi taky dobre, takze ty maxy jsou mozna zbytecne a poslouzi dobre i hladky kotouc. Doporucuji ale urcite dat s deskama i nove kotouce.

Ono je to taky na jinych autech, tak to zamerne nesrovnavam, spis jsem to psal proto, ze ty drazky brembomaxu patrne nedelaji tu hlavni paradu.
Jinak s byvalou OII, o ktere jsam psal jsem nedavno jel a ted jsou tam jine brzdy (nevim co, ale nejake normalni bezne desky a kotouce). Taky jsem mel pocit, ze to brzdi kulem o zem
a pritom predtim ty brzdy byly celkem jedovate a v podstate to na tu OII s 170HP celkem stacilo. -> Na vyberu desek+kotoucu tedy take velmi zalezi, cimz ale samozrejme nerikam ze vetsi brzdy nejsou lepsi.
Jinak s byvalou OII, o ktere jsam psal jsem nedavno jel a ted jsou tam jine brzdy (nevim co, ale nejake normalni bezne desky a kotouce). Taky jsem mel pocit, ze to brzdi kulem o zem