Každá určitě ne, jsou motory co mají přes 300000km a nemají ani prasklinku. Samozřejmě čím větší úpravce a honič KW, tím vyšší pravděpodobnost, že něco rupne..Já bych to zpátky nedal, tonení brouk vzduchem chlazený, kde to bylo fuk a hlava se měnila až když prasklina přesáhla 1mm.Prasklina u motoru s přímým vstřikem, který má problém se vůbec ohřát není samosebou..
Ano aj na Renault 1.9 komôrkovom diesli to bývalo vždy prasknuté medzi sedlami ale nikdy nebol problém (problém bol až keď to šlahlo smerom k vodnému kanálu, čo nebola výnimka). Inak práve včera som dával dole hlavu na 1.9TDI 96kW a žiadne praskliny okolo vstreku nemala, ale zas výkon je sériový a ani km to moc nemá.
Jo, u předkomůrky to byla hlavní bolest, hlavně u TD, když majitelé tomu dávali čočku. Ale tohle je přímý vstřik...Spíš jde o to, určit příčinu,což je samozřejmě přehřátí a následné rychlé schlazení.Já tohle párkrát "přehlédl", i u benz. motorů a pak se stávalo, že motor se za nějakou dobu natlakoval, pak zas nějakou dobu nic , no prostě mechanik může být popotahován, protože po takové opravě vlastně "může" za všechno. Pokud to továrnu netankuje, patrně je tam silná stěna, která něco vydrží..To zeptat se Pejska je dobrý nápad, zajímalo by mne, pokud bych mu takovou hlavu poslal, zda by to řešil..Má asi s tímhle velké zkušenosti..Podobný řemeslník v mém okolí mě s takovou vždy vyhodil, nebo řekl i když ji natlakoval, je to bez záruky..Nedávno jsem tohle řešil u MB a právě tamtudy šel tlak do vody..