Tajný vypínač

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gollfy
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Tajný vypínač

Příspěvek od gollfy »

Zdarec, neví někdo kam/na co napojit tajný vypínač u Octavia III 1.6TDI? Jde o to, aby to nezahlásilo chybu, když zapomenu vypínač zapnout a začnu startovat.
White
Přispěvovatel

Re: Tajný vypínač

Příspěvek od White »

gollfy píše:Zdarec, neví někdo kam/na co napojit tajný vypínač u Octavia III 1.6TDI? Jde o to, aby to nezahlásilo chybu, když zapomenu vypínač zapnout a začnu startovat.
Tak to neodpojíš asi nic pořádného, asi bych odpojil kostru motorové jednotky přes relátko a hotovo, hlavně vypínač koupit co nejmenší a pořádne ho schovat, ne jako sem už viděl tajny vypínač pod volantem :D Nebo na boku sedačky a podobně :)
okob
Přispěvovatel

Příspěvek od okob »

Ahoj no tusim, že se taha kabel do poj.skrinky v mot. prostoru a prerusuje se kabel k rele pro start (mam to nekde v praci od spolecnosti Keetec) a ja použivam bezkontaktní immo. to znamena ze mas na klicich cip a kdyz prijdes k autu sam to zapne,na nic nesehas,nemackas,vse schovane kde chces.

http://www.tssgroup.cz/produkty/zabezpe ... obilizery/
White
Přispěvovatel

Příspěvek od White »

Tak to sem neveděl že neco takového existuje.
Nicméne nedával bych to někde blízko k relátkum ale řádne bych to někde schoval, pač zlodeji jsou dneska vychytralé kurvy :)
okob
Přispěvovatel

Příspěvek od okob »

To se nedává k relátkům ale napichuje, vlastne rele pro start je ovladané jednotkou ECU a ty prerusis tento drat ale musis az do mot.prostoru a rozebrat box,takze to prdel pro zlodeje neni,pokud nevis co jsi udelal. :-)
okob
Přispěvovatel

Příspěvek od okob »

Jo a ten keetec ma i kartu dotykovou/prikladaci (tu ja nemontuju) . Jinak to dávam do novych VW/skoda .
White
Přispěvovatel

Příspěvek od White »

Jen taková malá otázka co přesně spína relé pro start? Napětí pro cívku na startér?
Jinak jsou ty bezdotykové nějak poruchové? Nebo jaké koupit pravě to řeším taky u svého auta jak udělat tajný vypínač myslel jsem že klasicky relatko a vypinač ale tohle mi otevřelo nové obzory :)
okob
Přispěvovatel

Příspěvek od okob »

No pár jsem jich namontoval a zatím jsem nic neresil na zaruku. Vse ok, akorad u starych verzi se menily ovladace ze se vybijela baterka, ale ty uz se neprodavaji. Je to delane tak ze po 72h se ovladac uspi uplne takze se nevybiji. a ma senzor pohybu takze jak ho vezmes a jdes tak se aktyvuje.,Staci vzit to rele s ovladacem to nestoji moc (karta neni potreba). Ano tusim ze je to rele ke starteru. Tak jsem to dostal od firmy kde to delaji a muzou prerusovat. ale jinak si prerusit muzes co chces. (LOL)
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

:D ...tjn a nejlepší/"nejčistší práce" aneb "přerušení bez přerušení" je vypíchnout si příslušnej pin z příslušný svorkovnice, ten napojit na ten tajnej vypínač a do svorkovnice šoupnout kus drátu se stejnym pinem/ druhej k vypínači, když už timhle stylem a ne třeba nějaký to [vajrles] řešení ;-) ... Pak to můžeš bez problému uvést do původního stavu bez nějakejch oprav kabeláže v příp. potřeby... ;)
pašíkombi AFN B597
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

Nejlepší je přerušit signál od snímače na klice. Je to asi jediný čidlo, bez kterýho se motor nepohne i když si zloděj přinese svojí motorovku. Přerušení napájení motorovky, nebo přívodu k cívce startéru se dá jednoduše překlenout.
To bezkontaktní relé z odkazu okoba by na to bylo ideální.

Ještě dotaz na okoba, nebo na ostatní.
Přemýšlel jsem o něčem takovém, jako o doplňku k továrnímu Keyless.

http://www.tssgroup.cz/bezkontaktni-imo ... protec-vw/

Netušíte, jestli se ty dva signály neruší, když bude klíčenka na kroužku u továrního klíče?
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

No,hlavně to tu rozebírej a já ti s tím pak levou zadní odjedu. Nejlépe ještě na boční okna " návod ",že to má to a to.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

každý řešení má svý pro i proti ... a s tim čidlem na klice - ne všechny motory se bez něj nepohnou, některý (jednotky) maj jako náhradní (/nouzovej) signál třeba ze snímače zdvihu jehly...
pašíkombi AFN B597
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

martinsidlo píše:No,hlavně to tu rozebírej a já ti s tím pak levou zadní odjedu. Nejlépe ještě na boční okna " návod ",že to má to a to.
Jsi se špatně vyspal?
Co si přečíst název tématu, dotaz od zakladatele tématu a pak napsat něco podnětnýho?
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Myslíš,že sem nechodí potencialní závistivci a zloději? Jen upozorňuji,že veřejným odtajněním jakéhokoli zabezpečení,již toto nebude tajné. Já mám svoje zabezpečení a nemíním se s ním nikde chlubit.
Zabezpečit se to dá jakoliv,třeba přivázat řetězem k pouliční lampě.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

Já se svým kompletním zabezpečením taky nechlubím.
A další otázkou je jestli by někdo o moje auto stál :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“