Vačka PD-opět vydřená

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Kajman1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Kajman1 »

Osobní zkušenost nemám, jen tlumočím - ndávno jsem měnil vačku na OII BMM, po 315 tis. prošoupala hydroštely (nebo jak se to jmenuje). Já jsem sice chtěl novou Kolbenschmidt, ale mechanik říkal, že používají bez problémů i ty Federal Mogul
O2 2.0 TDI Elegance SPORT BMM MR2006 Black Magic Pearl
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Od federal mogulu jsme dřív hodně montovali lágry a fungovaly na jedničku
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Dneska jsem po dlouhé době jel kolegy OI AXR a jak ten motor skvěle ševelil...Zítra se snad dostanu ten tlak oleje změřit.Bo to se pod tou kapotou nedá poslochat.Kolik bych měl naměřit na teplém motoru?
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

pri oleji minimalne 80°C na volnobeh minimalne 0,8bar a pri 2000 ot 2 bar, maximalni tlak je 7bar
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

favo píše:Viči to máš stejně fuk, nedávno jsem najel v noci na šutr a poškodil nápravnici, krycí plast pod motorem, nějaký krycí plechy výfuku a výfuk.
Jen nápravnice a plast stojí 12800,- s DPH, dále mám od nějakýho kreténa podřený zadní blatník a dveře, jen tyhle dvě srandy mě budou v servisu stát 10 000,- za spoluúčast pojišťovně. Ještě že si tu pojistku pořád platím.
Pak tam máš opravu hlavy v Engitecu, věci okolo, nějaká vačka už se v tom ztratí.
Navíc v super stavu jetou už jsem měl a jak to dopadlo vidíš sám.
Nevedeš si knihu nákladů? To bude asi hodně drahý km, prodej to a kup si třeba OIII s dvoulitrem.

Podle mě to taky až moc řešíš, bíle po studeným startu mi hulí tříválec co je doma (188 až 332 tkm), pokud je venku cca 5-15 °C, olej měním cca po 15 tkm, když přejedu, tak o to dřív jde zas ven, dával jsem valvoline 5W-40 bez plnění normy C, dvě výměny tam byla voda gm-dexos, teď poslední výměna valvoline už bohužel přešel na 5W-40 s normou C. Motor za interval sežere cca 4 litry oleje, beru si z toho to pozitivní, že je aspoň obnovován. Od 265 tkm je tam čip, bez turba se to nehne, tak je potřeba tomu šlapat víc i víc točit, pár přeletů skoro v omezovači několik desítek km to má taky za sebou. Jasně jeden kus nic neznamená, ale začít to tenkrát řešit proč to hulí, nechávat to přetěsnit, měnit vstřiky, vložkovat hlavu, u toho zjistit že je ojetá vačka, tak peníze jen lítaj..

Ze starý vrány dělat nový je snad dražší než nový si koupit.
AMF; M47/T2
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Něco podobného jako kniha nákladů si vedu a není příjemný v tom číst.
Ale jen proto abych věděl kdy jsem co dělal a kdy to mám dělat znovu.
Asi to řeším moc než je zdrávo, ale už jsem holt takový.
A ten kouř řeším proto že vím kdy to začalo dělat a vím že před tím to bylo OK.
Bohužel na nový auto nebudu mít dokud nezplatim hypotéku a půjčku, ale hlavní problém je v tom co koupit jinyho.
Nechci nový auto dávat po čtyřech letech pryč abych nemusel řešit to že motor jde do kopru, filtry jsou zanesený a stojí tolik co ojetý auto.
Jsem přesvědčený že G4 je ještě poctivý železo a když se budu starat tak vydrží ještě hezký dlouho.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Milda92 »

Bílej obláček mi sem tam vyletí při prvním startu taky.Knihu nákladu sem si vedl taky až dosáhla 3/4 kupní ceny auta pak mě to přestalo bavit počítat. Nový auto taky není výhra dáš pul miče pokud se nesmíříš s 1.2 tsi.A s dobrým pocitem že do něj nemusíš vrážet tak začnou garančky masirování od pojištoven na pojištění proti krádeži havarii a vytřepanej o nový auto do toho sypeš taky.
Wv golf IV egeneration ASZ+soft TDIfun 122kw@392nm-Prodáno
O2 rs bwa+soft motorpower 190kw@360nm
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

tuner píše:pri oleji minimalne 80°C na volnobeh minimalne 0,8bar a pri 2000 ot 2 bar, maximalni tlak je 7bar
Děkuji.
Dneska změřeno,přímo na hlavě,studený motor volnoběh 4 bar,2000ot 5bar.Teplý motor,voda cca 87°C olej 76°C.Víc jsem to na místě prostě neohřál.Nebýt bufa tak ani na tuto teplotu bych se asi nedostal.Ale myslím že dostačující.Hodnoty 1,5 bar volnoběh a 2000ot tam bylo okolo 3,5bar tuším.no určitě ne pod 2bary.
Nicméně jsem dneska jel dolů táhlým kopcem,brzdil jsem motorem a byl klid.Pod kopcem jsem zastavil a poslouchal a klepalo to znovu.A přidám plyn a klepe,uberu a než se motor dotočí po volnoběh je klid.Takže mne ještě napadá že ty hydra můžou být OK ale některý vstřik klepe.Je možné aby vstřik klepal a přitom hodnoty v kanále 13 byly +- 0,30?Klepající vstřik jsem zažil jednou na liazce a ta při tom hulila bíle že za ní nebylo vidět.
Zítra ještě zkusím sundat víko a znovu je seřídit a znovu vyzkoušet ty hydra.Co na to odborníci?
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Tomas6 píše:
tuner píše:pri oleji minimalne 80°C na volnobeh minimalne 0,8bar a pri 2000 ot 2 bar, maximalni tlak je 7bar
Děkuji.
Dneska změřeno,přímo na hlavě,studený motor volnoběh 4 bar,2000ot 5bar.Teplý motor,voda cca 87°C olej 76°C.Víc jsem to na místě prostě neohřál.Nebýt bufa tak ani na tuto teplotu bych se asi nedostal.Ale myslím že dostačující.Hodnoty 1,5 bar volnoběh a 2000ot tam bylo okolo 3,5bar tuším.no určitě ne pod 2bary.
Nicméně jsem dneska jel dolů táhlým kopcem,brzdil jsem motorem a byl klid.Pod kopcem jsem zastavil a poslouchal a klepalo to znovu.A přidám plyn a klepe,uberu a než se motor dotočí po volnoběh je klid.Takže mne ještě napadá že ty hydra můžou být OK ale některý vstřik klepe.Je možné aby vstřik klepal a přitom hodnoty v kanále 13 byly +- 0,30?Klepající vstřik jsem zažil jednou na liazce a ta při tom hulila bíle že za ní nebylo vidět.
Zítra ještě zkusím sundat víko a znovu je seřídit a znovu vyzkoušet ty hydra.Co na to odborníci?
A klepe to určitě z vrchu? není to klika??
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

favo píše:Něco podobného jako kniha nákladů si vedu a není příjemný v tom číst.
Ale jen proto abych věděl kdy jsem co dělal a kdy to mám dělat znovu.
Asi to řeším moc než je zdrávo, ale už jsem holt takový.
A ten kouř řeším proto že vím kdy to začalo dělat a vím že před tím to bylo OK.
Bohužel na nový auto nebudu mít dokud nezplatim hypotéku a půjčku, ale hlavní problém je v tom co koupit jinyho.
Nechci nový auto dávat po čtyřech letech pryč abych nemusel řešit to že motor jde do kopru, filtry jsou zanesený a stojí tolik co ojetý auto.
Jsem přesvědčený že G4 je ještě poctivý železo a když se budu starat tak vydrží ještě hezký dlouho.
Já jsem taky do určitý míry stejný, ale jsem rád, že některý věci dokážu neřešit, ikdyž mě to štve, že to vypadá jak když chci otrávit půlku ulice a oleje to bere jak dvoutakt, hlavně že startuje a jede dobře.
G4 je hodně dobře udělaný auto, ale mělo by u něj platit, že je servisně levný, protože jinak mě moc nenapadá co jinýho by mohl nabídnout. Ještě to zvaž jestli do něj sypat desetitisíce a radši si je nenechat na tu hypo, trochu to je splachování peněz do záchodu ;)
AMF; M47/T2
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jj.Je to z vrchu.Nejvíc je to slyšet od 1.válce.Alespoň se to tak zdá.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Ten bílej obláček co se vyvalí schová celý auto. :D
Ale po cca dvou až tří vteřinách je klid.
Co se týká investic do auta, tak u prvního auta které jsem koupil za 50 000,- jsem investoval přes 250 000,- pak jsem to přestal počítat a později auto prodal za cca 15 000,- ?
Druhé auto mě stálo 135 000,- a investice jsem nepočítal vůbec, ale minimálně 200 000,- to bylo no a Golfa jsem koupil za 125 000,- a za první čtyři roky v něm bylo cca 150 000,- jen za klempířskou a lakyrnickou.
V doplňkách a opravách jsem za dalších cca 150 000,- možná víc.

Auto je to nejhorší co mě kdy potkalo, protože bych si za ty prachy mohl pořídit další byt a ještě bych zhubnul, nebo spíš nikdy neztloustnul. :D

Když jsem Golfa koupil, tak jeden kamarád prohlásil že má takový tušení, že to co nevidět bude nejsilnější Golf u nás na okrese, ale po první nehodě mi bylo jasný, že to bude spíš nejdražší Golf a né jen na okrese.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

favo píše:Ten bílej obláček co se vyvalí schová celý auto. :D
Ale po cca dvou až tří vteřinách je klid.
Co se týká investic do auta, tak u prvního auta které jsem koupil za 50 000,- jsem investoval přes 250 000,- pak jsem to přestal počítat a později auto prodal za cca 15 000,- ?
Druhé auto mě stálo 135 000,- a investice jsem nepočítal vůbec, ale minimálně 200 000,- to bylo no a Golfa jsem koupil za 125 000,- a za první čtyři roky v něm bylo cca 150 000,- jen za klempířskou a lakyrnickou.
V doplňkách a opravách jsem za dalších cca 150 000,- možná víc.

Auto je to nejhorší co mě kdy potkalo, protože bych si za ty prachy mohl pořídit další byt a ještě bych zhubnul, nebo spíš nikdy neztloustnul. :D

Když jsem Golfa koupil, tak jeden kamarád prohlásil že má takový tušení, že to co nevidět bude nejsilnější Golf u nás na okrese, ale po první nehodě mi bylo jasný, že to bude spíš nejdražší Golf a né jen na okrese.
Tak jezdi jako člověk a nebude tě to stát ani korunu. Když chceš závodit tak to stojí prachy. Jinak potkávat bych tě asi nechtěl.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

nebudete mi to věřit, ale auto na který jsem nemusel skoro sáhnout a v poměru najetým km, stáří a investic bezkonkurenčně nejlepší auto co jsem měl je OII BXE co má teď najeto 300 tis. Krom dvou kloubů na poloose, sáknoucího egru a projetých hyder kvůli vypadlým záslepkám.
Předchozí první majitelka dělala jen zadní tlumiče než to nabourala.
Jinak celý podvozek,vč. ložisek, silentbloků, původní desetiletý. Turbo, vstřiky,gumičky dvouhmota též. Auto bez koroze i zespodu.
I přesto že jsem na OI dělal spoustu věcí preventivě, tak s OII jen jezdím a nemusím se v tom vrtat. Krom výkonu není co ladit :)
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

No u mě když se to povede, tak je to taky řádnej oblak, motor chytne na drc, ale běží v podstatě na dva, korekce na jednom válci na max v plusu, během pár vteřin se chytne a korekce klesá. Když je teplo nebo pod nulou tak to nedělá. Jak jsem psal, takto se to chová pomalu 150 tkm...

Jinak mi nemluv, že ty nemáš na zánovní OIII, jestli k tomu nejsou adekvátní km, tak jsou to dobrý sumy co do toho sypeš :)

A neber to ve zlým, nvm co tam máš nebo nemáš, ale ten podvozek mi nikdy nesedl a nechápu jak ho mohli dříve vynášet do nebes, dle mě je vhodný spíš na klidnou jízdu, ať už tam máš velký koně nebo ne. Teď naposledy jsem měl čest s OIRS na 17" a oproti mojí 120d jsem si v octě připadal spíš jak kormidelník (je fakt, že 120 je sport + jsou silnější stabíky a powerflex skoro všude, abych byl spravedlivej, že to není úplně serie). Schválně jí někde zkus, jestli jezdíš svižně, tak o mnoho lepší stroj, než přetěžovat golfa.
AMF; M47/T2
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“