Škoda Octavie II 1.9 TDI - nejde nastartovat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Zdenek1972
Nováček
Odpovědi: 0

Škoda Octavie II 1.9 TDI - nejde nastartovat

Příspěvek od Zdenek1972 »

Dobrý den, prosím o radu. Mám Škodu Octavii II 1.9 TDI již po několikáté se mi stalo, že nešla nastartovat. Poprvé v létě, po dlouhém startovaní jsem jí natočil. Pak jsem bez problémů jezdil. teď se mi stalo to samé točí, ale nechytne. Nakonec jsem jí natočil přes kabely, koupil novou baterii, ale závada se dnes opakovala znova. Diagnostika ukázala nějaké podpětí, jinak žádnou závadu. Opět startování přes kabely, což po dlouhém točení naskoci, opět jízda 3-4 dny a zade nejde natočit. Prosím o názory nevím co dělat. Četl jsem o pojistkové skříni u motoru, jestli není vadná. Nebo mechanicka klapka u EGR ventilu.
Naposledy upravil(a) Zdenek1972 dne 14 lis 2016, 10:05, celkem upraveno 1 x.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Alespoň nějakou základní diagnostiku, bez toho se můžeme dohadovat o stovce různých příčin a řešení..
Zdenek1972
Nováček

Bohužel to nenapíše nic. Teď, když jsem to nastartoval, npíchnul jsem to a není tam závada žádná.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Chce to merit parametry v merenych hodnotach ne jen cist zavady...
arielohv
Přispěvovatel

Příspěvek od arielohv »

Hele a to dlouhý startování je po delším stání (třeba přes noc), nebo i při denním provozu? Jestli to nestartuje jen po delším stání, začal bych přetěsněním vstřiků. Sada cca 1200 CZK.
Škoda Octavia combi BKD 2009
Zdenek1972
Nováček

Ty poruchy jsou tak i tak. Nastartuji jezdim tyden, dva a nenastartuji. Pak prijedu rano do prace a večer nenatočím.
Jedná se o motor BXE r.v.2009
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

kontrola podavačky , vyhodenie vstrekov, kontrola hlavy..ak je ešte OK pretesnenie vstrekov ;)
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
plynař
Přispěvovatel

Příspěvek od plynař »

Měl jsem něco podobného na BKC z DSG, diag. ukázala žhavící svíčky KO, výměna v škoda servisu, přišel jsem pro auto natočil na brnk, jel jsem 3km a auto chciplo, volám do servisu, tak přijeli odtáhli a druhý den telefon, vadna el. inst., el.svazek i z prací cca 10.000kc, říkám, o.k., vyměňte, vyměnili a auto jezdí bez problému, předtím to hlásilo na displeji něco o výfukových plynech, blikalo žhavení,někdy to spadlo i do nouzaku.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Napíchni to, dej základní nastavení a pust pumpu.. jestli nepůjde, tak do ní klepni. Jestli se rozeběhne, tak jí vyndej a kup novou, dej jí tam a jezdi.. Pumpa chybu nevyhodí, není v komunikaci...
Zdenek1972
Nováček

Děkuji za odpovědi. Teď jezdím zase dva dny uplně v pohodě. Budu muset počkat, až to zase nenatočím.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“