ZTRÁTA VÝKONU-NÉ NOUZÁK 2.0 TDi 125kw BRD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Martin7788
Sběrač informací
Odpovědi: 0

ZTRÁTA VÝKONU-NÉ NOUZÁK 2.0 TDi 125kw BRD

Příspěvek od Martin7788 »

Zdravím všechny a prosím o nějakou radu. Mám Audi A4 B7 2.0TDI 125kw BRD a mám nějakého raracha v motoru. Projevuje se to tak, že jedu třeba 100km a auto jede uplně bez problémů níhle z ničeho nic ztratí výkon, né že by auto spadlo vyloženě do nouzáku, ale je to takový "polonouzák" ztratí výkon, zvedne se spotřeba a při akceleraci a řazení na vyšší rychlostní stupně se jakoby od turba ozve těžko popsatelný zvuk takový jako je v přiloženém videu. zkoušel jsem zastavit, vypnou zapalování, znuvu nastartovat ale nepomůže to. Pamět závad je čistá. Při pokračování v jízdě s tímto problemem třeba 30km se problém náhle ztratí a auto zase jede normálně. hledal jsem všude možně, byl jsem s tím v několika servisech ale každej mi řekl že neví co má dělat když to dělá jen někdy a né pořád. nemá s tím někdo nějakou zkušenost nebo nápad? Moc díky. Tady přikládám video se zvukem který jde od turba: https://www.youtube.com/watch?v=MVWo2q4Ohuk
patrafrix
Přispěvovatel

Příspěvek od patrafrix »

Mozna nejaka netesnost na vyfukovem potrubi. Myslim od svodu az za filtr
Kontrola stavu turba....
O1 alh , S764 , egr off, gt1749VA, 400 XXX, sw série, podvozek O1 RS.
Martin7788
Sběrač informací

Příspěvek od Martin7788 »

Ještě bych dodal důležitou informaci že auto má vykuchané DPF, zaslepenej EGR + chip, celá úprava byla dělaná najednou firmou x-tuning. Co se týče toho turba, tak jsem zkoušel brát za hřídelku a vůle dopředu dozadu není žádná a nahoru dolu je opravdu nepatrná, ale ta by se měla vymezit olejem. když jsem zkoušel brát rukou za podtlakovou regulaci, tak jde krásně volně. nic mě už nenapadá proto se obracím tady na všechny jestli se s tímto problémem někdo nesetkal. Díky za rady a nápady.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“