mi to topení vyhřeje výměník hlavu a radiátor, mám to vřazené směr z topení do hlavy, teplota po startu roste, ventiátor vyplýBrembo.SV píše:Klesá postupne cca 3 minuty,potom opat začína stupat. čo som pozoroval,tak do 5 stupnov,budem ešte sledovat cez diagnostiku. Pod 50 zatial neklesla,závisí od teploty pri štarte,neudržuje totiž nonstop 65 celzia. Mám ale automat s výmenníkom tepla,takže i to može prispiet.
elektrický ohrev 220V pre TDi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
ja som montoval podla návodu, smer do kurenia. Z kurenia by to už bol trochu problém,je tam málo miesta a hadica sa rozvetvuje. Ale motor je celý teplý,ako je to s olejovou vanou neviem,nemám k nej prístup. Inak som to vysledoval,kým vídem z dvora na volnobehu,pomali klesá teplota cca max.5 stupnov. Ked vyštartujem,rýchlo sa vráti na povodnu a potom už stupa.
Naposledy upravil(a) Brembo.SV dne 30 lis 2016, 18:22, celkem upraveno 2 x.
-
- Aktivista
Máte někdo ten malý průtokový předehřev?Má to smysl kupovat? vyhřeje to? kolik KW výkon koupit?Viděl sem ještě jiný systém,který se namontuje místo mrazovky,ale nemá to čerpadlo? nemáte to někdo?
Leon 1M ASV TOP SPORT kit , egr off,kat off ,turbo 1749VA,Sprint 764,soft by TDIFUN
Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
-
- Aktivista
toš si kokot nebo co mě neserspeedart píše:Máte někdo ten malý průtokový předehřev?Má to smysl kupovat? vyhřeje to? kolik KW výkon koupit?Viděl sem ještě jiný systém,který se namontuje místo mrazovky,ale nemá to čerpadlo? nemáte to někdo?

-
- Aktivista
musíš hodit nějaké údaje, na co to chceš, kde bydlíš možnosti připojení mám třeba zásuvkky na baráku, tahat prodlužku na hutníku z 12tého patra by byla asi blbost, pak možnosti těch zásuvek kolik A jsou jističe,speedart píše:Ja se ptam jestli to někdo ma,jeden nebo druhý system,chci se poradit co je lepší .Blbé kecy mě nezajímají
pak za jak dlouho chceš jet, je ti jedno kolik to bude stát, omezené finance, jaké máš auto obsah chladící kapaliny, jezdíš pravidelně do práce nepravidelně, kolik tě stojí kilovata???
tady máš něco k počtení
Elektrowarm
Bezpečně a v teple
Úvodní stránka | Předehřev motoru | D - 12-8005 (2900W)
D - 12-8005 (2900W)
D - 12-8005 (2900W)
Výrobce: Elektrowarm
Hmotnost: 1050
Záruka (měsíců): 24
Kód produktu: D-12-8005
Vaše cena: 3 150,00 Kč
Dostupnost: Skladem
Počet kusů skladem: 1
Předehřev motoru EPS Elektrowarm je univerzální čerpadlový předehřívač. Předehřívá blok válců především dodávkových a nákladních automobilů a zabraňuje problémům souvisejícím se startováním studeného motoru. Předehřev motoru je moderní zařízení, které zahřívá blok válců. Na rozdíl od obyčejných předehřívačů motorů má předehřívač motoru „Elektrowarm“ vnitřní cirkulační čerpadlo, díky čemuž je výkonnější a rychleji zahřívá motor. S použitím předehřívače je i v zimě nastartování motoru tak jednoduché jako v létě. Pokud je nastartován již zahřátý motor, pomaleji se opotřebovává, má menší spotřebu paliva a zároveň vzniká méně škodlivých spalin. Fungování předehřevu motoru „Elektrowarm“ je možné díky použití vnitřního cirkulačního čerpadla a elektrického ohřívače umístěného v uceleném krytu. Po zapnutí předehřívače tlačí jeho čerpadlo chladicí kapalinu, která proudí kolem elektrického ohřívače a válců motoru. Předehřívač zahřívá kapalinu, která nepřetržitě zahřívá motor až do okamžiku, kdy bude předehřívač vypnut termostatem (55st.C).
Upozornění: čerpadlo použité v předehřívači je výtlačným čerpadlem a jeho rotor je mazán chladicí kapalinou motoru. Před zapnutím předehřívače se ujistěte, že jeho komora je naplněna chladicí kapalinou z motoru (suché čerpadlo nebude sát kapalinu). Provoz předehřívače bez kapaliny (na sucho) způsobí trvalé poškození předehřívače a ztrátu záruky. Předehřívač Elektrowarm má velmi ucelenou, kompaktní konstrukci, díky čemuž lze snadno najít pro něj místo v motorovém prostoru. Průřez pasuje do většiny dodávkových a nákladních automobilů. Umožňuje to univerzální použití a jednoduchou montáž.
Předehřívač zapojte do hadice topného tělesa nebo hadice malého okruhu v motoru tak, aby směr proudění kapaliny označený na předehřívači směřoval k motoru.
1. Najděte správnou hadici a určete místo montáže.
2. Ujistěte se, že předehřívač můžete namontovat svisle (svislá montáž je bezpodmínečná z důvodu správného provozu) a můžete jej namontovat na místo nacházející se pod horní hladinou chladicí kapaliny v chladicím systému, ale ne níže než 60 cm od nejvyšší hladiny kapaliny.
3. Předehřívač namontujte na místo v bezpečné vzdálenosti od palivových hadic a také horkých nebo pohyblivých částí.
4. Částečně odsajte chladicí kapalinu a ujistěte se, že vybraná hadice je prázdná. Dbejte také na stav kapaliny (fridexové hrudky mohou ucpat předehřev)
5. Přerušte vybrané hadice. Zapojte T – kusy, utáhněte kovové spony, připojte předehřívač se dvěma koncovkami a pak silně utáhněte kovové spony.
6. Doplňte chladicí kapalinu. Nastartujte motor a udržujte v chodu několik minut, abyste vypustili zbytky vzduchu z chladicího systému. Zkontrolujte, zda nejsou netěsnosti a zda je hladina chladicí kapaliny na příslušné úrovni.
7. Napájecí kabel odsuňte od horkých nebo pohyblivých částí.
Vstupní výkon: 2900W/230V/50Hz Tř. izolace „I“ IP41
Průměr spojky: Ø 18 mm, je vhodný pro hadici Ø 16–19 mm.
Hmotnost: 1120 g.
Maximální výška čerpání: 50–60 cm (pro vodu).
Kapacita cirkulace: 5–7 l/min. (pro vodu) při výšce čerpání 50 cm.
Dostupné barvy - stříbrná
Cena zahrnuje: předehřev motoru -1ks, stahovací pásky -7ks, T–kus – 2ks, příchytná objímka – 1ks
Více zde: http://www.elektrowarm.cz/products/sa/
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
prečítal si vobec jednu vetu z príspevkov? A čom sa tu posledné strany debatuje. Ja mám ten malý na hadicu,link vyššie,skusenosti vyššie.speedart píše:Máte někdo ten malý průtokový předehřev?Má to smysl kupovat? vyhřeje to? kolik KW výkon koupit?Viděl sem ještě jiný systém,který se namontuje místo mrazovky,ale nemá to čerpadlo? nemáte to někdo?
-
- Aktivista
já se právě vůbec nedočetl co máš za auto, co jsi tam vlastně nabalastil za příhřev, jak ti to fachčí, v galangtě je celočně teplo tam bych příhřev řešil i neřešil parkuj u termálůBrembo.SV píše:Klesá postupne cca 3 minuty,potom opat začína stupat. čo som pozoroval,tak do 5 stupnov,budem ešte sledovat cez diagnostiku. Pod 50 zatial neklesla,závisí od teploty pri štarte,neudržuje totiž nonstop 65 celzia. Mám ale automat s výmenníkom tepla,takže i to može prispiet.

-
- Aktivista
já se právě vůbec nedočetl co máš za auto, co jsi tam vlastně nabalastil za příhřev, jak ti to fachčí, v galangtě je celočně teplo tam bych příhřev řešil i neřešil parkuj u termálůBrembo.SV píše:Klesá postupne cca 3 minuty,potom opat začína stupat. čo som pozoroval,tak do 5 stupnov,budem ešte sledovat cez diagnostiku. Pod 50 zatial neklesla,závisí od teploty pri štarte,neudržuje totiž nonstop 65 celzia. Mám ale automat s výmenníkom tepla,takže i to može prispiet.

-
- Přispěvovatel
[
kdybych si chtěl něco pořídit a nevěděl o co go, tak jsem se nic nedočetl[/quote]
Ale Miloši !!!
Ak som dobre čítal , tak ty to máš vyriešené. Ak by si to chcel niekomu spraviť , tak stačí prečítať moje , prípadne posledné príspevky .
kdybych si chtěl něco pořídit a nevěděl o co go, tak jsem se nic nedočetl[/quote]
Ale Miloši !!!
Ak som dobre čítal , tak ty to máš vyriešené. Ak by si to chcel niekomu spraviť , tak stačí prečítať moje , prípadne posledné príspevky .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
-
- Aktivista