Hlavně že mají perfektní rakety a zbraně hromadného ničení

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
alni
Přispěvovatel
Příspěvky: 548
Registrován: 20 lis 2013, 23:08

Příspěvek od alni »

jurosdi píše:
alni píše:jericho, len takak narýchlo,
z tohto hladiska sa len teš že žiješ v európe(a najmä vo východnom bloku!), napr. cestou do kadibúdky sa potkneš a zlomýš si roku -potrebuješ operáciu, čo by s tebou bolo v tej USA? dajme tomu že aj platíš poistku(nejakú lacnejšiu -hoci aj tá je mnohonásobne viac ako u nás) poistka ti hradí akorát vyšetrenie no a máš vo vačku pár desiatok tisíc $ na zákrok???
ak nie tak čo? predať fiata nestačí.. založiš si dom? a budeš vedieť splácať?? -ak nie tak si na ulici..
Dovolím si reagovat na Tvoj postreh... Prekonal som spolu s manželkou a dcérkou vážnu autonehodu v zahraničí...(vinník bol silne pod vplyvom alkoholu). Nakolko žijem vo východnom bloku ,tak postoj zdravotníctva bol jasný..po prevoze na Slovensko nás stabilizovali a od prvého dna nám liali do hlavy teóriu:budte radi ,že žijete...chodit opaličke do konca života je pre Vás výhra... mna zo zlomeními nohami a fraktúrou chrbtice (plúcny šok po pneumotoraxe ani nerátam) po dvoch týždnoch vytlačili pred nemocnicu a objednali sanitku domov( tam nebol nikto.manželka ešte ležala na Jiske..).Vysvetlením my bolo,že poistovna má zmluvu na "osobu" len na dva týždne a upre domov....OK...manželke tvrdili,že už nebude chodit...a stým jej ukončili liečbu. Chválabohu sme sa nevzdali a manželka skáče ako srnka. Ale len na základe vlastnej iniciatívy. Takže naše zdravotníctvo je presne ako na západe. Kto si extra nezaplatí má len stabilizáciu životných funkcí a tým to hasne....zabudnite na sny o bezplatnom zdravotníctve na základe zdravotnej poistovne. Ktosi to neodležal v nemocnici o tom .ovno vie. Týmto zároven dakujem presonálu,ktorí robí maximum na úkor vlastného času.
snažil som sa oponovať na nejaký názor, tak to asi vyznelo tak ako vyznelo..
zdravotná starostlivosť už dávno nie je zadarmo, ani samozrejmosť veškerej dostupnej pomoci -čo ani nikdy (asi nikde) neblo.. čo považujem za obrovské zlyhanie a zločin!

ale čo som chcel povedať, že tá základná starostlivosť je u nás dostupnejšia ako tam

ps grat. že ste sa z toho dostaly..
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

adbai píše:jerichuv flasinet připomíná duet korna a vondráčkove,stim blaznem si nic nezacinej......
Pánové, já vás plně chápu, veškeré informace nasáváte z chytrého telefonu a ty jsou zkřížené s vaším přesvědčením, a máte svého viníka všeho , co vám nevoní a vaše nenaplněné touhy máte na koho svézt./chudák třeba Havel/ Nechte Ameriku Amerikou, jejich systém je tvrdý a proto je to taky taková velmoc. Zavést tam evropské způsoby , byl by to její konec. Neserte se to do toho a podívejte jinde okolo nás, jak na tom lidé jsou. U nás je vlastní zdraví zprofanované, když si ho dotyčný zkurví vlastní vinou, chce jej ZADARMO vrátit do původního stavu. Včetně starých pitomců, kteří nechápou, že na STÁŘÍ NENÍ LÉK, STEJNĚ JAKO NA BLBOST. čecháčci tráví část života v čekárnách, ale musí to být zadarmo.., vždyť je to jenom zdraví..Ale jsou schopni miliardy vyhazovat oknem a kvůli acylpyrinu prosedět celé dopoledne /samozřejmě placené/ v čekárně , protože tam je zadarmo..Já bych měl nadávat na české zdravotnictví , od roku 1985 jsem nemarodil, což neznamená, že mi nic nebylo, ale koupil jsem si sám léky a situaci jsem vyřešil. pouze jednou jsem si nechal operovat kýlu, což mi zkurvili, ale podepsal jsem reverz a šel domů, protože jsem musel jako živnostník makat. Představa, že by se tohle stalo vám vy fekálkové, tak z toho budete mít celoživotní trauma, protože nejste muži, ale jen jejich připosraný odvar..Ale není to vlastně vaše vina, jste jen výplod této kotliny a jejího naturelu, vypěstovaného s revoluční písní na rtech.. Potkat čecháčka s jeho sevřenou hubou, bez špetky humoru je velká otrava a proto chodit do neznámé společnosti je riziko. Proto je také společnost takhle rozdělena...Proto jsou také pro vás moje názory flašinet a to hlavně proto, že vy vlastně žádné nemáte, jen fňukáte..
nepropadat panice...
A6TDI
Aktivista
Příspěvky: 4820
Registrován: 05 říj 2009, 19:33

Příspěvek od A6TDI »

No coment !!! ..Jejich systém je trvrdý a proto je to taková velmoc (rofl) (rofl) (rofl) Tak sem zase dodělal :o (LOL) (LOL) :-)

To nevim kde tyhle informace saješ ty ..? ..z ničeho chytrýho to nebude.
Slavkov
Aktivista
Příspěvky: 4579
Registrován: 09 lis 2007, 15:48
Bydliště: Slavkov u Brna

Příspěvek od Slavkov »

Jericho, pořádně se snaž, zamakej, vydělej trochu peněz navíc a hurá do USA.
Na netu si vyřiď ESTA vízum, zabukuj letenku a můžeš vyrazit. Není nic snažšího...
Měsíc tam zkus cestovat, mluvit s lidmi a poznávat realitu... nejenom "atrakce z cestovky".
Pak napiš.
Totéž zkus směrem na východ a také napiš...
GIV Variant TDi ???kW
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

V USA mám příbuzné , mají zase v létě přijet, "bohužel" to jsou intoši , ale švagr je skvělý, skromný, sečtělý a u nás se mu hrozně líbí..Myslím u nás na vesnici, sice nevím přesně proč , ale nakonec jsme se objali,/a nebylo to jen gesto/ je starý tak jako já a je to dokonce levičák..Asi jsou tam jiného naturelu. Jinak po tom netoužím, cestovat od čerta k ďáblu, nepotřebuji si nic dokázat, mám známého, který si tam vždy jezdí vydělat peníze, když to jako živnostník má jen tak tak a potřebuje třeba zaplatit barák. takže asi řemeslníci tam mají práce dost. Možná bys mi mohl odpovědět, proč to všechny táhne do Ameriky, tak strašné země a proč nejdou do Ruska a spíš odsud Rusové utíkají..To je pro mne argument, který řekne vše. Až se to otočí, budu více přemýšlet proč..
nepropadat panice...
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

Amerika je země velmi ostrých loktů a ty jericho nemá, má jen nehorázně ublafanou hubu a ta je mu k prdu (noteeth)
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Je moc hezké, že máš o mě starost. Já ostré lokty nepotřeboval, já na vše odpovídal splněním přání našim spolobčanům. Je vždy k smíchu, jak zrovna "materiálu" jako jsi ty a podobným týpkům ta Amerika visí v žaludku, a není náhoda, že žaludek máte obdobný jako říše zla na východě..
nepropadat panice...
Domecek
Aktivista
Příspěvky: 1162
Registrován: 23 úno 2014, 19:45
Bydliště: kousek od prahy

Příspěvek od Domecek »

sám jsi říše zla ty jantare
Slavkov
Aktivista
Příspěvky: 4579
Registrován: 09 lis 2007, 15:48
Bydliště: Slavkov u Brna

Příspěvek od Slavkov »

Kde jsem to jenom viděl?
Jantar... opeřený ocas dinosaura v jantaru :D
https://www.novinky.cz/veda-skoly/42327 ... antar.html
... a zase u toho byl člen rudé pakáže z Čínské univerzity geovědy v Pekingu (LOL)
GIV Variant TDi ???kW
A6TDI
Aktivista
Příspěvky: 4820
Registrován: 05 říj 2009, 19:33

Příspěvek od A6TDI »

Domecek píše:sám jsi říše zla ty jantare
Asi tak
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

No soudruzi, správně máte v merku soudruhy v Pekingu, jsou vaše krev a nejen to. Sledoval jsem vašeho reprezentanta soudruha V. Filipa v Číně , jak si mlaskal a vyprávěl moudra, jako bych vás viděl s ním. Samozřejmě se mu tam patrně líbilo více než v Severní Koreji, svezl se 300 km/h a všechny otázky zodpověděl po bolševicku..Myslím si, že je správné, že nás Číňané budou učit, sice měli dřevěné pluhy než se dali cestou kapitalismu, ale po jejich úžasné schopnosti v pajcování postoupili rychle vpřed. Teď to chce také něco od nás, pokud zde něco najdou, až to opajcují, naši pracující budou kopnuti do svých rudých zadků a bude klid..A my možná poté dřevěné pluhy zvládnem, bude to terno.., repliky táhnou :)
nepropadat panice...
Domecek
Aktivista
Příspěvky: 1162
Registrován: 23 úno 2014, 19:45
Bydliště: kousek od prahy

Příspěvek od Domecek »

kdyby čína stavěla na lidech jako jsi ty tak by určitě nebyla tam kde je, tak raději mlč a zapluj do svojí skvělý dílny ve který si vyděláváš VLASTNÍMA RUKAMA. Hlavně aby ti ty ruce vydrželi až do smrti, protože ty od nikoho nic nechceš, tak se jistě důchodu vzdáš, jsi prostě takovej etalon dokonalosti živnostníka v čr. amen
Slavkov
Aktivista
Příspěvky: 4579
Registrován: 09 lis 2007, 15:48
Bydliště: Slavkov u Brna

Příspěvek od Slavkov »

Jericho, zase ti ujel vlak? Nebo pluh?
Problém je úplně jinde... levné montovny začínají pomalu končit a nahrazuje je (plně) robotizovaná výroba.
Doba pokročila a dříve (relativně) vysoké náklady na robotickou/robotizovanou výrobu začínají být nižší, než "hrst rýže" na pracovníka a den 8)
Jsi jako ten Donald, když se byl v prsa, jak se zasadí o návrat "nakousnutého jablka" zpět do USA. Aby Apple přesunul SVÉ továrny (s pracovními místy) zpět do USA. Reálně ty továrny nejsou vlastněny Applem - pouze si zaplatí výrobu atd. Několik emerických firem již takto výrobu v minulosti přeneslo, ale (téměř) žádná pracovní místa to v USA nevytvořilo, neboť vznikly robotizované výrobny...
Například i Škoda přišla na to, že výroba v Číně není až tak výhodná. Hlavní problém není kvalita ani kopírování, ale reakční inovační doba, kdy se změna projeví až s dalšími kontejnery, někdy za měsíc... místní firmy zareagují do týdne atd.
GIV Variant TDi ???kW
A6TDI
Aktivista
Příspěvky: 4820
Registrován: 05 říj 2009, 19:33

Příspěvek od A6TDI »

..ale Donald takové žvásty má v programu , to už je tak ... Jen podotýkám...
Abyste si nemyslely že je někde nějakej JFKej ..
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Nechte Trampa Trampem , ještě ani nenastoupil svou funkci a už každý ví, jak to bude. Možná to ani neví on sám. Až se seznámí se vším, co čítá tato funkce a co je pod povrchem, teprve mu dojde, o co gou. Že je největší problém moderní doby to, že se neví co s lidmi, kteří budou nepotřební k výrobě, s postupující automatizací je stará věc. Vždy jsem nadával, když firmy miliardové armádě šimookých Čínanů svěřovali svoje špeky, ale tlak na snižování nákladů, které jdou ruku v ruce s požadavkem zaměstnanců mít se stejně jako majitel firmy a požadavek na nepřetržité zvyšování platů jim dal nůž na krk. Odbory a "zvyšování úrovně" za každou cenu, si zato mohou sami.. Čím víc to šponovali, tím více firem táhlo do Číny. A tím zkurvili náš nadstandart , díky kterému jsme tak tlustí a zhýčkaní..A už je pozdě, žlutásci pochopili, v čem je tajemství a jelikož mají hodně mozků studijících na západě, mají výborný základ. Takže zbrojí, až Putin si připadá, jako šéf domobrany a ne velmoci, po které tak touží. Nejvíc je to vidět na tom, jak pořád omíláme, jaké prachy berou Němci a okolní západní státy a český blbeček kvičí závistí..Protože v jeho drzém mozečku nemůže pochopit, že my nejsme Švýcaři, kteří mají 6krát vyšší příjmy za rok než my, a chce ty prachy taky..Takže jsme si nas.ali do svého hnízda a buran na hradě nás dorazí až na dno, a budeme v úklonu Čínanům posluhovat, aby nám dali nějakou práci. Naše firmy rudá pakáž zaškrtí anebo jen přiškrtí a osud české kotliny je završen. A ještě tomu budou tleskat.. :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“