vw sharan emulze na vicku oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
oregan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

vw sharan emulze na vicku oleje

Příspěvek od oregan »

Ahoj prijel ke me vw sharan 1,9tdi 85 AUY rv 2003.
Majitel mel problem s turbem.Turbo melo vakl pul centimetru do strany.Turbo jsem vyndaval,vyndal jsem saci hadici co jde od filtru a od ofuku hlavy.a v ty saci hadici jsem nasel vodu.Tak jsem nelenoval a vyndal jsem vicko na dolivani oleje.Je tam bila vazelina,auto moc netopi.Je tesneni KO a nebo si stim nemam delat hlavu?
Korekce valcu nejsou rozhazenyObrázek
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Ja by som z toho vedu nerobil. Akože nehovorím že je všetko OK, ale prišiel predsa na výmenu/opravu turba. Nie? Neviem teda čo to je za zákazníka, ale keď mu začneš motať o tesnení/hlave tak si pomyslí že chceš z neho len dostať prachy navyše. A ak je to úplný magor čo tomu nerozumie tak si ešte pomyslí že si mu niečo s tým porobil ty. Sprav mu turbo tak ako sa patrí (resp. to čo chcel) a keď s hlavou/tesnením bude naozaj problém, vráti sa sám. Maximálne ho teraz upozorni že sa ti to nezdá, ale nerob mu dve takto zásadné veci naraz.
Fordak
Přispěvovatel

Příspěvek od Fordak »

Mam galaxy se stejnym motorem,v zime mam na kratke trasy podobny humus na vicku,v lete,nebo pri delsich jizdach to neni.Olej dolevam minimalne,vodu jsem uz 4 roky nedoleval,neni potreba.Neresil bych to.
b707
Přispěvovatel

Příspěvek od b707 »

a není to nefunkčním bufikem že to špatně v zimně topí?
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

určitě protože bez bufíku se sharan v zimně neohřeje přes 70C, pokud nejezdí dálky
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

taky myslím.. krátké trasy a/nebo nejde bufajs.. klasika.. v zimě je trocha vody asi na víčku a v sání každého auta
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“