Piskanie turba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

skoda405
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od skoda405 »

ahoj.no tak co som cital turbo toci vraj 60000otacok za min takze preco by nepiskalo.... :D
a este otazocka na tmracing:ako na octe 1.9 tdi asv vyradim to egr teda len na skusku ze ci to bude rozdiel.
dik
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

tmracing píše:dedek: tym ze si zrusil egr, zrusil si prisavanie casti spalin spat do sania a teda kedze spaliny nikam neutekaju, zvysil si tlak vo vyfukovom potrubii a teda aj tlak spalin ktore tlacia do turba teda skorej ho roztocia... len domnenka ale nebude to tak?
tak tomu přesně nerozumím...jako, že když se vyřadí EGR(což mám taky), tak je víc slyšet turbo nebo jak to je? :? :)
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
pcs
Sběrač informací

Příspěvek od pcs »

Ahoj ludkovia :)
TDI mam asi druhy mesiac a zatial som nijake ine pred tym nemal. Niekde som sa docital ze piskanie turba je predzvest jeho konca.
Ja som vysledoval ze mi turbo piska pri zatazeni. to znamena ze ak pridavam povedzme v trojke zo 40kmh striedavo tak aj striedavo to piska. pocujem to pri stiahnutom pravom okne v odraze od steny alebo aut.. Piska to uplne od spodu.
Poradi mi niekto??
dakujem.
jedna sa o leon 66kW rv 2004 naj 45000km bolo to burane s predu na pravej strane.
Leon 66kW
hopko
Přispěvovatel

Příspěvek od hopko »

pcs píše:Ahoj ludkovia :)
TDI mam asi druhy mesiac a zatial som nijake ine pred tym nemal. Niekde som sa docital ze piskanie turba je predzvest jeho konca.
Ja som vysledoval ze mi turbo piska pri zatazeni. to znamena ze ak pridavam povedzme v trojke zo 40kmh striedavo tak aj striedavo to piska. pocujem to pri stiahnutom pravom okne v odraze od steny alebo aut.. Piska to uplne od spodu.
Poradi mi niekto??
dakujem.
jedna sa o leon 66kW rv 2004 naj 45000km bolo to burane s predu na pravej strane.
Vpredu vpravo dolu je intercooler, teda chladic turba, ked to tam bolo búrane tak pravdepodobne isiel novy. Piskanie sposobuje jav ktory opisal "tmracing". Inak turbo moze dosahovat az 200.000 ot/min...
Octavia TDi 81kW Elegance, MR02, ASV, 280082km, VAG-COM
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

no mne turbo pisti tak , ze ked sa znizia otacky ma to zvuk uz pomaly ako blow off :D takze turbo asi ide do hajan.. ci nie?
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
pcs
Sběrač informací

Příspěvek od pcs »

hopko píše:
Poradi mi niekto??
dakujem.
Vpredu vpravo dolu je intercooler, teda chladic turba, ked to tam bolo búrane tak pravdepodobne isiel novy. Piskanie sposobuje jav ktory opisal "tmracing". Inak turbo moze dosahovat az 200.000 ot/min...
No ja sa pytam preto lebo na inych autach ktore chodia okolo som to nepostrehol.
Leon 66kW
hopko
Přispěvovatel

Příspěvek od hopko »

pcs píše:
hopko píše:
Poradi mi niekto??
dakujem.
No ja sa pytam preto lebo na inych autach ktore chodia okolo som to nepostrehol.
Ja sa v tom piskani vyzivam, v lete vypnem klimu, stiahnem predne okna, drzim otacky medzi 1500-2000 a pocuvam ten kraasny piskot...

A inak sa babenky otacaju ked na to stupim. Piska turbo aj gumy...
pcs
Sběrač informací

Příspěvek od pcs »

:-D :-D Tak teda fajn. budem piskat na babenky aj ja
Leon 66kW
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

pcs píše::-D :-D Tak teda fajn. budem piskat na babenky aj ja
len aby sme seci traja nepiskali k Andremu po nove turba :D
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

jojo a ten si pak bude piskat jak vydelava (LOL)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
pcs
Sběrač informací

Příspěvek od pcs »

tak piskat ci nepiskat ?? (crazy)
Leon 66kW
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Je to aj o odhlucneni motora. Ak mas spodny kryt motora, zadeklovany motor a odhlucnenu kapotu, tak turbo nepocujes, iba ak z vyfuku.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
pcs
Sběrač informací

Příspěvek od pcs »

vsetko mam a turbo pocut.
a este ma napadlo. sem tam ked idem dlhsie cesty tak citit do vnutra smrad ako zo starej V3S. samozrejme ten smrad nie je taky intenzivny ale ma podobny charakter. Neviete cim to moze byt?
Naposledy upravil(a) pcs dne 10 říj 2007, 10:19, celkem upraveno 1 x.
Leon 66kW
hopko
Přispěvovatel

Příspěvek od hopko »

Csala píše:Je to aj o odhlucneni motora. Ak mas spodny kryt motora, zadeklovany motor a odhlucnenu kapotu, tak turbo nepocujes, iba ak z vyfuku.
tak s týmto výrokom si dovolím nesúhlasiť...
Pískanie závisí aj od typu turba...
jana
Nováček

Příspěvek od jana »

pcs píše:vsetko mam a turbo pocut.
a este ma napadlo. sem tam ked idem dlhsie cesty tak citit do vnutra smrad ako zo starej V3S. samozrejme ten smrad nie je taky intenzivny ale ma podobny charakter. Neviete cim to moze byt?
máš někde děravý výfuk od toho je ten smrad
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“