leon problém s ABS?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
leon problém s ABS?
Zdarec chlapi,potřebuji poradit. Mám celkem nově Seat Leon 1M, motor ASV a stala se mi celkem nepříjemná až nebezpečná věc. Po celou dobu co jsem jezdil na suchu mi auto brzdilo skvěle, ale dnes jsem na úzké silnici najel na ledovku a do protivky se objevilo auto, tak jsem zašlápl brzdu a totálně se mi zablokovaly kola, ABS se nerozsvítilo a co bylo nejhorší, tak i po puštění brzdy byly kola dál asi 3 sekundy zablokované a já nemohl nijak manévrovat, naštěstí to nakonec dopadlo dobře a vyhnuli jsme se. Při tomto poznatku šel pedál normálně s odporem asi do půlky. Z obavy co se děje jsem to pak ještě zkusil párkrát na parkovišti a tentokrát šel pedál prošlápnout úplně lehce až na podlahu a kola opět zablokované a zůstávají asi ty 3 vtěřiny zablokované ikdyž už na brzdě nestojím. Na vagu žádná chyba, při načítání RJ kontrolka ABS bliká, takže by měla být funkční. Pojistka č.9 OK, díval jsem se zběžně i na pojistky na baterce a vypadají OK, ale zítra to celé rozdělám a zkontroluju. Co by to mohlo být? Celkem se bojím komukoliv to auto půjčit. Díky
-
- Přispěvovatel
Kéžby to tím bylo chlapi, zrovna jsem se vrátil z garáže. Všechny čidla na kolech jsou v pořádku, pojistky na baterce taky, sundal jsem svorkovnici z ABS a taky v poho, nikde žádná oxidace. Ještě jsem volal bývalému majiteli a ten mi řekl, že se mu to už jednou stalo loni v létě na mokré dálnici, při prodeji se samozřejmě nezmínil
zkusím vyměnit tu brzdovku a uvidím, bylo by super kdyby to bylo jen tím, ale jestli se mu to stalo i v létě tak se začínám obávat, že to tím nebude.

tak jsem dnes vyměnil brzdovou kapalinu, byl jsem to projet a žádná změna, 3x po sobě co jsem to zkoušel šel pedál úplně lehce až na podlahu a kola se zablokovala a zůstala blokovaná i po uvolnění pedálu, při 4tém pokusu už šel pedál tvrdě a jen do půlky a kola se po uvolnění pedálu již neblokovala, ale za to se rozsvítila kontrolka ABS, po načtení VAGem se objevuje chyba:
01276 - Hydraulicke cerpadlo ABS (V64)
012 - elektr.chyba v obvodu
chyba nejde smazat, předpokládám, že ABS je teď mimo provoz, protože na ledu se kola blokují, ale aspoň už se s tím dá jezdit, protože po uvolnění pedálu se kola hned začnou točit. Je nějaká možnost to ještě rozchodit nebo je prostě ABS kaput a chce to koupit komplet tu kostku?
01276 - Hydraulicke cerpadlo ABS (V64)
012 - elektr.chyba v obvodu
chyba nejde smazat, předpokládám, že ABS je teď mimo provoz, protože na ledu se kola blokují, ale aspoň už se s tím dá jezdit, protože po uvolnění pedálu se kola hned začnou točit. Je nějaká možnost to ještě rozchodit nebo je prostě ABS kaput a chce to koupit komplet tu kostku?
tak jsem dnes zkontroloval pojistky na baterce a byla spálená pojistka od čerpadla ABS, po výměně pojistky kontrolka zhasla, ale vrátil se problém s blokováním kol. Při testu akčních členů čerpadlo vrčí. Další věc co jsem zjistil je, že kola při brždění zůstanou zablokovaná až do zastavení auta, po zastavení se brzdy uvolní. Připadá mi, že to funguje přesně opačně, že místo toho aby se ABS staralo o to, že se kola nezablokují tak se blokují trvale. Není možně, že by bylo něco zapojené špatně? Jediná možnost pro mě teď je, že odpojím pojistku od čerpadla ABS, aby se s tím dalo aspoň bezpečně jezdit.
-
- Přispěvovatel
Situácia, kedy ide pedál na podlahu vzniká vtedy ak hlavný brzdový valec nevyvinie dostatočný tlak v systéme . ABS nijakým spôsobom nezvyšuje brzdový tlak , naopak znižuje ho pri zastavení kola . Tvoj popis zodpovedá aktivácii ESP pri stlačení brzdy .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.