Turbo píská

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fel0n
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Turbo píská

Příspěvek od Fel0n »

Zdravím, Mám dotaz před 30 000 tisíci jsem dělal repas turba, od té doby turbo normálně funguje, akorát začlo pískat, postupně se ten zvuk začíná zvýraznovat. Ten zvuk bych přirovnal, jako když jede sanitka je to normální ? nebo to mám začít řešit. Říkám auto jede normálně akorát ten zvuk. Díky všem

Škoda octavia 2.0 TDI
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

repas neorigo dielmi...klasika :(
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Fel0n
Sběrač informací

Příspěvek od Fel0n »

To by asi sedělo, jak píšeš, protože já se o to nestaral, kdo to bude dělat odvezl do servisu a starejte se. Takže myslíš, že to má cenu řešit nebo můžu jezdit ? Jsem přemýšlel, že bych koupil nové repasovoné turbo od TurboSport z Jablonce, ale nevím no...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

nebo tam něco padlo, jednou jsem dělal na rychlovku výměnu/repas na BKD a la "zítra s tím jedu do Chorvatska" tak mi to kámoš v Turbocaru zařídil že to bylo rychle, namontoval jsem to, dovolenou v poho odjeli ale vrátili se a houkalo to,vyndal jsem žhavky a jedna byla ukápnutá
stačí i když se urve kus karbonu a v plným kalupu to tam vletí...
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

roman1648 píše:nebo tam něco padlo, jednou jsem dělal na rychlovku výměnu/repas na BKD a la "zítra s tím jedu do Chorvatska" tak mi to kámoš v Turbocaru zařídil že to bylo rychle, namontoval jsem to, dovolenou v poho odjeli ale vrátili se a houkalo to,vyndal jsem žhavky a jedna byla ukápnutá
stačí i když se urve kus karbonu a v plným kalupu to tam vletí...
Tak veru, stačí prípadne aj šmejdový vzducháč a turbá húkajú, pri tých otáčkach aj hociaké miniatúrne nečistoty dokážu lopatkám uškodiť.
Fel0n
Sběrač informací

Příspěvek od Fel0n »

Na to turbo jsem nalítal kolem 240 000 tisíc, a nikdy jsem nezaznamenal, že by pískalo, problém byl že už bylo zanesené a auto nejelo a padalo do nouzáku, ale jak jsem psal pískání žádné. Po repasi jsem hned zjistil, že auto ok krásně táhne a jede akorát, že turbo začlo pískat jako sanitka a postupně se to zvýraznuje. Není to nic važného, když má člověk zaplé rádio, tak to vůbec neslyší, ale nechci něco zaspat, aby se mi pak třeba nerozletělo, tak jsem vděčný za každý názor a radu :)
trhna
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

Myslim ze ti nikdo nic neporadi, dokud to turbo nebude venku a otestovane servisem. Co muzes udelat pro klid duse a rozhodnuti je nalogovat a kouknout zda pracuje jak ma. Pripadne aspon odpojit hadici a kouknout jaka je vule a zda jsou osekane "vrtulky".
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Zkusit vuli a mrknou na lopatky na saci strane vic s tim na aute neudelas
Fel0n
Sběrač informací

Příspěvek od Fel0n »

No asi to nechám vytáhnout a ať to někde překontroluji, jiná možnost nebude.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jestli píská tak ti stejně řeknou že je to na repas...
v opravně jsem nikdy nic nevyreklamoval ( chybná montáž,špatnej filtr,špatný mazání,špatnej olej...) (rofl)
Fel0n
Sběrač informací

Příspěvek od Fel0n »

Tak ono bude třeba stačit ho vyčistit a popřípadě vyvážit a kouknout na to. Protože jak jsem psal s výkonem žádný problém není jen ten zvuk..
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

uvidíš no ale to houkání dělá právě většinou poškozený lopatkový kolo
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ano, známý sháněl levné turbo do starého Passata, tak jsem mu sehnal za 3 000kč, s načnutou lopatkou ,/kterou podřel nějaký cizí předmět/ tak mu říkám, bude ti vadit že houká? A on, proč? Aspoň vím, že tlačí..A houká takhle už dva roky.. :)
nepropadat panice...
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

zalezi co piska..ak piskaju lopatky....len vymenit prevazit...videl som uz piskat turbo pomedzi housing (pri repase dali starý O kruzok na housing), porom vedia piskat hadice...atd...

moja rada = nove turbo, nie repas.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Fel0n
Sběrač informací

Příspěvek od Fel0n »

Nové turbo by bylo nejlepší, ale nechce se mi investovat kolem 24 tísíc, když to auto už má tolik nalítáno. Jak psal psal přemýšlim, že půjdu do repase od firmy TurboSport, protože jsou na ně všude pozitivní recenze a i stránky mají taky pěkně udělané a popsané problémy..-
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“