Kuba píše:
To je u PD běžný, že pokud zaaretuješ kliku (ozubené kolo kliky) přípravkem, tak na setrváku NULA nesedí ale trošku ujíždí. Na obdobnym německym fóru na netu je to dobře popsaný zde: http://community.dieselschrauber.de/con ... php?t=5408
Nikdo neví, zda je to schválně kvůli emisím, každopádně podle zkušeností mnohých podle návodu na netu pokud se nastaví vačka (tim kolíkem 6mm) přesně tak, aby na převodovce na setrváku lícovala NULA, pak je motor PD pružnější a hlavně se líp vytáčí do vyšších otáček nad 3000 ot/min.
Sám jsem si vačku takhle sesynchronizovak se skutečnou NULOU na setrváku a motor jde do otáček jako nikdy předtím. U PD je to logické, protože se faktickým posunutím vačky docílí o něco vyššího dávkování paliva - jednotka čerpadlo-tryska dávkuje o něco déle.
Co ti to ukazuje ve vagu v tabulce při tomto nastavení?
VAG jsem zatim nekontroloval, o víkendu zkusim zprovoznit nitebook a ztkontroluju přes VAG. Každopádně když se jede podle přípravku (kolík 6mm na náhonu vačky a dole aretace ozubeného kola u kliky) pak u motoru ASZ (PD) ryska horní úvratě (NULA) na setrváku skutečně úplně nelícuje. Jak už jsem psal, když to srovnám na NULU na setrváku pak jde motor líp do otáček nad 3000.
Tak jak to dopadlo , co to ukazuje ve vagu
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
Zkoušel někdo když zkontroloval rozvody Vagem po montáži nových a měl je na 0 je zkontrolovat /těsně před montáží nových/ po najetí předepsaného počtu km /samozřejmě když se s nimi nic nedělalo/, a jaká byla odchylka..?
já jsem na ně koukal před výměnou a byla tam furt nula. Teď jsem dolaďoval jednomu ještě neponaučenému co rozvody nechal dělat v autorizáku a měl tam -3,9... blbě to chytalo, spotřeba horší, blbě to jelo. Ani nevim jak dopadl, byl dost naprdlej a že to půjde reklamovat...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
Mám prosbu. Chtěl jsem dojít podle návodu na 0 před tím - 1.7. Povolil šrouby, středa jsem po klepal, bez změny a pak se mi středový šroub povolil. Dotáhl vše a už nenastartoval. Na váhu mi začal vylezat snímač váčky signál mimo toleranci. Co s tím? Je to jen snímač,nebo se mi podařilo rozstelovat to celý? Díky za každou radu.
Preto nenaštartuje lebo predvstrek je uplne mimo .Dotiahni riadne stredovú šrobu vačky potom povol tie 3 šrobiky asi si moc od tolerancie moc si to pohol a auto ti už nechytí točí točí a nič musíš kolečko vrátiť dozadu alebo dopredu neviem ako si s tým hýbal ,potočíš dotiahneš tie try šrobky a naštartuješ potom už doladuj podla vagu VCDS s citom do snchronizácie na nulu
za boha to nemužu dostat zpet. Stredovy sroub utahnout na doraz, uchycující povolit - je pravda ze jsou uplne v rohach polyhy, ale na stred je nemuzu proste dostat. Kdyz chci stredem dostat zpatky,jen se mi stredovy povolí. Sakra
daniel.987 píše:
Co ti to ukazuje ve vagu v tabulce při tomto nastavení?
VAG jsem zatim nekontroloval, o víkendu zkusim zprovoznit nitebook a ztkontroluju přes VAG. Každopádně když se jede podle přípravku (kolík 6mm na náhonu vačky a dole aretace ozubeného kola u kliky) pak u motoru ASZ (PD) ryska horní úvratě (NULA) na setrváku skutečně úplně nelícuje. Jak už jsem psal, když to srovnám na NULU na setrváku pak jde motor líp do otáček nad 3000.
Tak jak to dopadlo , co to ukazuje ve vagu
Ako dopadlo toto aj mňa zaujíma. Už som sa to niekde pýtal a odpoveď žiadna. Či to nieje -3 resp. + 3 namiesto nuly.
Ahoj klubaci chtěl bych se poradit ohledně nastavení rozvodu při zahřátém motoru mi lítají hodnoty -1.1 a 0 spotřeba na volnoběh je 0.8 l ale v diagnostice VAG 304 je 0.6l mám to tedy ještě pootočit váčku nebo je to ok ? Předem díky za odpověď