Kepii - popisoval to jak nouzák - náhlá ztrátu výkonu (žádná rána, do kopce nechtělo jet/točit nad 2,5tis.ot.) a pak ještě řikal, že za studena mu něco klepe/drnčí v palubce (rezonovalo celý auto, jak je to "ztraktorovatělý"

), ale řikal, že si toho nemusel všimnout už před dálnicí, že na okreskách to nevytáčel (takhle ho trápí/podtáčí obvykle, že např. sotva 50km/h na čtyřku a čeká od toho i výkon...)
Btw. tahle O1 je z jednoho nechvalně známýho bazaru, kde jí majitel kupoval v podstatě "na slepo" (aniž by si vzal někoho, kdo tomu rozumí...) a zatajili mu mimo jiné i to, že byla bouraná (celá kastle trochu do V), takže bůhví kolik to má "na hrbu"/co vše za sebou... Ale nechává jí servisovat u jednoho místního borce vyhlášenýho přes VW, kterej to snad dělá dobře, když za nim lidi jezděj i z Prahy a ten mu tam dělal i ty rozvody (zároveň se řešilo i turbo, taky těžko říct, jestli vinou aktuálního zacházení/podtáčení, ap., cit na pedály nic moc... nebo historií tohohle auta...), tak ho asi pošlu za nim ... Dělal nám rozvody i na T4, doporučuje/zkracuje interval na 60tkm a měl jsem s nim asi desetiminutovej hovor o tom, proč tam byl předvstřik nad zelenou(/mimo toleranci), i když ne nějak moc a nakonec si to i docela obhájil, že už jsem do toho nehrabal... a to jsem byl připravenej, protože vim, že se časem ten předvstřik vlivem opotřebení řemene může malinko opožďovat a možná je to fakt lepší lehce nad zelenou (ideál asi těsně pod...) než i mírně pozdější v toleranci už kvůli těm studenejm startům na drc a snad ještě neni tak brzo, aby to mělo negativní vliv na výkon, spotřebu, atd. ...
PS: A že doladit čerpadlo podle grafu umí každej je hodně odvážný tvrzení...

Už jsem ho dolaďoval po borci, kterej dělal rozvody, nechal ho mimo toleranci (už si přesně nepamatuju, jestli později nebo jak, ale myslim, že to bylo docela výrazně/ne jen o pár jednotek/desetinek stupně ... ), kterej se ještě divil (měnil i zdvihátka, dvě rozšvihaný/po skočení o zub kvůli namotanejm zbytkům klíňáku na řemenici kliky, na přání/riziko majitele bez sundání hlavy - chrochtá si do teď

), že to má nižší výkon než jejich O1 81kW (aby ne s předvstřikem mimo toleranci

a pak je tam taky trošku rozdíl i ve váze,aj. ...)
RudisTDic - taky zajímavý, jaký byly projevy a o kolik to kecalo? A co třeba akční členy, atp.? V tomhle případě v nich vše ok (i N108 zjevně makal, i když to nebyla moc výrazná změna v "traktorovatění"...), jen ještě na 2.pokus (s vypnutím zapal. na chvíli, jak se má...) to při aktivaci stop ventilu nestihlo zdechnout ...
Na jednu stranu mi 20° odchylka přijde fakt dost a divim se, že to vůbec ještě běží a zajímalo by mě, jestli to odpovídá tomu zubu (pokud by to bylo na druhou stranu, tak bílej kouř a motor se ani neudrží v chodu...) nebo jak a proč přesně se to takhle rozhodilo...je to taky na hranici rozsahu (255 v poli 0), přitom za tepla to neni tak hrozný (já bych to teda odlišil od nouzáku asi i za jízdy se zapnutým rádiem, ale někomu to může připomínat nouzák

), i když je to znát i na delším startování a tom zvuku...