dobijanie + nesvietia svetla
Moderátoři: šulda, Moderátoři
dobijanie + nesvietia svetla
Ahojte! dnes pocas jazdy mi z nicoho nic vypadli stretavacie svetla, zhasla palubka, nasledne palubka opat zasvietila a zacalo mi svietit dobijanie... stretavacie svetla nejdu ani pri vypnutom ani pri zapnutom motore... dialkove, hmovky, parkovacky idu.... poistky su ok. co to moze byt za zaujimavu kombinaciu problemov? dakujem za rady
Skoda Octavia 1.9TDI, ASV 81kW, r.v. 2002, 230tis. km, climatronic
Skoda Octavia Scout 2.0TDI, DJGA, 135kW, 7°DSG, r.v. 2018, 143tis. km
takze po ziarovky nesvietili preto lebo ich odpalilo pravdepodobne nejake vzniknute prepatie z altika... tipujem ze odisel but regulator alebo diodovy mostik... na nete som nasiel navod na test regulatora:
citujem:
potrebujes regulovatelny zdroj do 20V
pripojis plus na ten pliesok, minus na kostru (jedna z tych skutiek ktorymi sa priskrutkuje (neviem konkretne ktora vecsinou je vidno od ktorej ide kontakt dnu do reglera
na uhliky das ziarovku 12V (podla toho ako silny mas zdroj, ale staci aj z kontrolky)
plynule zvysujes napetie , zierovka musi podla toho svietit, az pri cca 14,4V zhasne, znizenim napetia sa musi opet rozsvietit.

ale tento postup som vyskusal ja 100% dobrom inom regulatore ale na uhlikoch som nenameral nic teda ziarovka sa nerozsvietila, takze usudzujem ze tento navod nemozem uplatnit...
da sa regulator otestovat este nejakym inym sposobom???
citujem:
potrebujes regulovatelny zdroj do 20V
pripojis plus na ten pliesok, minus na kostru (jedna z tych skutiek ktorymi sa priskrutkuje (neviem konkretne ktora vecsinou je vidno od ktorej ide kontakt dnu do reglera
na uhliky das ziarovku 12V (podla toho ako silny mas zdroj, ale staci aj z kontrolky)
plynule zvysujes napetie , zierovka musi podla toho svietit, az pri cca 14,4V zhasne, znizenim napetia sa musi opet rozsvietit.

ale tento postup som vyskusal ja 100% dobrom inom regulatore ale na uhlikoch som nenameral nic teda ziarovka sa nerozsvietila, takze usudzujem ze tento navod nemozem uplatnit...
da sa regulator otestovat este nejakym inym sposobom???
Skoda Octavia 1.9TDI, ASV 81kW, r.v. 2002, 230tis. km, climatronic