Nudzovy rezim vw golf 4 1.9tdi 66kw 2003

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Filip1488
Nováček
Odpovědi: 0

Nudzovy rezim vw golf 4 1.9tdi 66kw 2003

Příspěvek od Filip1488 »

Dobry vecer pani, mam taky problem. Auto mi obehalo uz par servisov ale stale je problem na svete. Jedna sa o vw golf 4 1,9TDI 66kw rv 2003.
Zo zaciatku mi auto slapalo pekne ako malo, zrazu sa zacalo objaovvat vypadavanie turba( strata vykonu) hlavnr na dialnici a pri vyssich rychlostiach. Potom sa problem na urcitu dobu stratil. Zrazu sa zasa objavil ale tak ze mi auto zostalo akoby v nudzaku stale. Islo na hladko dlhu dobu. V servisoch mi povedali ze turbo, vaha vzduchu su v poriadku. Potom mi znami povedal ze by bolo fajn vycistit egr a zvody. Vycistil som a problem stale pretrvava. Auto mi nepusti otacky do viac ako 2 tisic stoji mi na prkovisku lebo neviem ani vyparkovat lebo mi hned zdochne leno nema vykon. Vsimol som si ze mi z palivoveho filtra ide dost bublin cez tu priesvitnu hadicku ale aj na to mi povedali ze to vadit nemoze. Potom mi bolo povedane ze moze byt chyba niekde v kabloch ze niekde bude zarezany seknuty a prehnity kabel a ze to moze sposobovat chyby. Alebo podtlakove ventily. Ale bol by som rad keby sa dozviem nejako presnejsie naco sa mam zamerat a co mam v prvom rade pozriet. Egr vycisteny turbo slape ako ma. Na diagnostike mi stale vyhadzovalo chyby a nesli vymazat. Pridam foto z diagnostiky. Dakujem vam za kazdu radu a odpoved. Obrázek
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

To vypada na pojstku ze je v haji. Zkontoluj
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Filip1488
Nováček

Příspěvek od Filip1488 »

Poistky boli vsetky v poriadku
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Všetky tieto elementy, maju spolocne napajanie.

ich napajanie sa zopne relatkom 109 po ukosetrení cievky v tomto relatku.

s vadnym relatkom by si nenaštartoval..takze uplne KO nebude...
ja by som ho vymenil...nie je to az take drahe..

ak nepomoze tak:

zapnuty klucik:

merat napajanie na N75/N18/N239. Vzdy je to 2 pin konektor, na pine 1 musis mat stalych +12V

na cerpadle, ventil zaciatku vstrekovania:

pin 10, zlto-cierny - tak isto 12V po zapnuti kluca

N75 N18 N239 a N108 na cerpadle maju spolocne napajanie cez rele 109 + nasledne je to cez poistku F34 -10A (zlto cierny)

rele zhavenia je priamo od 109tky...uz nie je po ceste poistka
rele zhavenia je pod palubovkou,spodný rad v 3 radovom boxe, 4té relé z lava.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Filip1488
Nováček

Příspěvek od Filip1488 »

Uff, kazdopadne dakujem za radu a odpoved ale otvorene povedane mam vtom gulas. Asi zato ze tak moc do elektriky nevidim. Otazka: v pripade polopatistickejsieho vysvetlenia je to zvladnutelna praca aj pre cloveka co to bide robit prvy krat ? Dakujem
reher64
Přispěvovatel

Příspěvek od reher64 »

Víc polopatě to snad už ani nejde. Uživatel octaviask to vysvětlil dobře a do detailu. Nerad bych Vás odrazoval, ale pokud stále nevíte co dělat, tak to radši někomu dejte.
Jinak práce to je zvládnutelná takřka pro každého kdo umí zapnout multimetr, zapojit svorky a nastavit správný rozsah měřené veličiny. Pak už jen stačí měřit na konektorech, které tu už byly popsané.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Nejrychlejší vyměnit 109 relé.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Zanes to niekomu do servisu kto to vie s ele...je to robota na hodinku...

ak nebudu vediet co s tym, vytlac im moj prispevok ;)
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Filip1488
Nováček

Příspěvek od Filip1488 »

Dakujem vam za rady
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“