Ford Focus 1.8 tddi točí, škytá, nejde nastartovat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ford Focus 1.8 tddi točí, škytá, nejde nastartovat
Ahoj,
mám problém. Při volnoběhu začal vynechávat motor. Když jsem motor vypl, tak už nelze nastartovat, auto točí, škytá, ale prostě se nenakopne.
Z výfuku to kouří, takže palivo do válců jde.
Čím by to mohlo být? Čerpadlem? Nebo je ještě něco, co by mohlo ovlivňovat
chod motoru? Např. čidlo tlaku sání?
Bohužel mám vag na koncern, takže forda nenapíchnu.
Děkuji za případné rady...
Jirka
mám problém. Při volnoběhu začal vynechávat motor. Když jsem motor vypl, tak už nelze nastartovat, auto točí, škytá, ale prostě se nenakopne.
Z výfuku to kouří, takže palivo do válců jde.
Čím by to mohlo být? Čerpadlem? Nebo je ještě něco, co by mohlo ovlivňovat
chod motoru? Např. čidlo tlaku sání?
Bohužel mám vag na koncern, takže forda nenapíchnu.
Děkuji za případné rady...
Jirka
Druhý den jsem auto nastartoval na otočení klíčku...
Neví někdo o nějaké servisní příručce?
Je to motor 1.8L Lynx Diesel TC (90PS) řekl bych, že tam není nic tolik složitého.
Vidím tam egr(má nahoře nějaky konektor- nevím proč- otevřno, zavřeno?), sání nemá žádnou klapku, jen tam je hadička pro čidlo tlaku sání, čidlo teploty nasávaného vzduchu a pak čerpadlo...
Neví někdo o nějaké servisní příručce?
Je to motor 1.8L Lynx Diesel TC (90PS) řekl bych, že tam není nic tolik složitého.
Vidím tam egr(má nahoře nějaky konektor- nevím proč- otevřno, zavřeno?), sání nemá žádnou klapku, jen tam je hadička pro čidlo tlaku sání, čidlo teploty nasávaného vzduchu a pak čerpadlo...
No pokud ti to bíle kouřilo a nechtělo chytit, tak tam něco chybělo..A chybět může jen komprese, popřípadě se tam nafta vstřikne jindy než je třeba , popřípadě se přichcávají trysky /což není moc pravděpodobné/ ..A pak další jednoduchá věc, nemáš naftu v nádrži, nebo se nedostává cestou z ní k čerpadlu , takže je systém zavzdušněn a motor nemůže chytit./ale kouří se z výfuku také bíle/ Někdy se stává, že do rána se nafta podtlakem /neůspěšným startováním/ dostane tam, kam je třeba a soustava se "sama odvzdušní", takže to chytne a auto jede...A postupně se ale zase stane, že dodávka přestane stačit a situace se opakuje..Samozřejmě může být i vadné čerpadlo..
nepropadat panice...
Bla bla bla. Chyba je inde. Prijemne hladanie prajem.jericho-3 píše:No pokud ti to bíle kouřilo a nechtělo chytit, tak tam něco chybělo..A chybět může jen komprese, popřípadě se tam nafta vstřikne jindy než je třeba , popřípadě se přichcávají trysky /což není moc pravděpodobné/ ..A pak další jednoduchá věc, nemáš naftu v nádrži, nebo se nedostává cestou z ní k čerpadlu , takže je systém zavzdušněn a motor nemůže chytit./ale kouří se z výfuku také bíle/ Někdy se stává, že do rána se nafta podtlakem /neůspěšným startováním/ dostane tam, kam je třeba a soustava se "sama odvzdušní", takže to chytne a auto jede...A postupně se ale zase stane, že dodávka přestane stačit a situace se opakuje..Samozřejmě může být i vadné čerpadlo..