Octavie 2 motor BSE automat - nestartuje něco blokuje start

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

petr petr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od petr petr »

Jako první jsem šel po volicí páce normálně v měřených hodnotách ukazuje co je navoleno, pak jsem šel po brzdě ten je taky v pohodě , paměť závad prázdná, pak jsem šel na relé jestli spíná , tam jsem jistil že ne, takže schéma a konrola bloků centrální jednotky, ta ho ovládá a narazil jsem na blok 63 a tady končím. A podle informace po canu je start povolen, takže vše co podle mě kecá po canu, tak se startem nemá problém a hardware bude spínačka .
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

skus zopnut rele ručne...či tá svorka 50 (FB) neskočí ZAP...moze to byt FB = feedback

podla schemy to vyzera, ze to rele ma feedback pin

pre istotu zmeraj pin 11, konektor A na centralnej,červeno čierny..či na vystupne z centralnej mas 12V proti kostre pri štarte...
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Má 2010, pin 11 platil do listopadu 2008 ... pak je to pin 29 na bílej svorkovnici T52ab centrální elektriky BCM.
Relé J682/645 je až do května 2010 pod pozicí 4, pak pod 3 ... Objednací číslo 4H0951253A. Myslím, že když vytáhneš relé, tak spínací napětí od centrální ECU odměříš snadněji, do 5/2010 pin 4/86, od 6/2010 pin1/86. Je bez feedbacku ... Jinak to bude BCM ECU nebo něco před ní.

Jestli jsem napsal něco blbě, prosím nekamenovat ;)

Tady řešil taky, ale už se nepochlubil ...
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... st70177374
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Dík za konzultaci, ale můžu vás ujistit že to relé ani kabeláž k němu není vše proměřeno. I ten výstup 29 s jednotky. Prostě jsem zůstal viset , buď je to jednotka a nebo nevím, proto jsem se ptal jestli někdo zde neví ty kanály.Jediné co mi příjde divné že to prostě občas kopne se startérem a objeví se tam "ZAP". A to se mi nechce věřit že by to byla jednotka. Asi to pošlu do škodovky na VASila mají podporu , tak to zvládnou.
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

No, je evidentní že to BCM nefunguje korektně, povolení to nedává. Až zjistíš, co to pole 2 (FB) je, poděl se prosím, je to opravdu špek a vypadá to že klíčovej, na veřejným netu jsem nedohledal nic :(
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Trochu haluz, ale FB by taky mohlo být FuseBox. Všechny pojistky i v E-Boxu jsou OK? No, je to krávovina, vím, neměnilo by to stav ON/OFF ...
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

petr petr píše:Dík za konzultaci, ale můžu vás ujistit že to relé ani kabeláž k němu není vše proměřeno. I ten výstup 29 s jednotky. Prostě jsem zůstal viset , buď je to jednotka a nebo nevím, proto jsem se ptal jestli někdo zde neví ty kanály.Jediné co mi příjde divné že to prostě občas kopne se startérem a objeví se tam "ZAP". A to se mi nechce věřit že by to byla jednotka. Asi to pošlu do škodovky na VASila mají podporu , tak to zvládnou.
no tak to je velmi dolezita informacia...ze obcas to kopne starterom!!!!
Kedy? ako?

ti vravim ze FB = FEEDBACK...tj ked sa objaví 12V na relátku, skočí ti "ZAP".

over si to...prepoj rele ručne a uvidiš tam ZAP podla mna..

pardon za tie schemy, ano pozeral som do 2008.

v skodovke sa z toho poseru..vymenia ti BCM za miliardu.

ak budeme predpokladat ze všetky premenné sú v poriadku a povolujú štart, v tom pripade BCM von....vystopovať ten pin 29..hladat studenaky, prepajkovat, prefukat...
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Je pravda že nad tím jsem už taky uvažoval co píšeš o té zpětné kontrole, ale podle mě je vlastně tohle detekovatelná závada pro jednotku a mohla by vypsat poruchu. Hlavně jsem potřeboval zjistit jestli někdo neví co ta hodnota znamená. Vyzkouším na pin 29 připojit napětí a uvidí se co to udělá.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

probádej blok měřených hodnot převodovky a pamět zívad
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“