zvýšení vw golf IV 4x4

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jarekko
Nováček
Odpovědi: 0

zvýšení vw golf IV 4x4

Příspěvek od jarekko »

zdravím, chtěl bych zvednout svoje auto, nejen že všude štrejchám spodkem na různých zalomeních cest, ale už jsem někde takto urazil přední spoiler kryt motora upadl na dálnici a olejová vana už je taky dost pošramocená.
Vím že tady to téma už bylo, ale tam jsem přidal dotaz a nikdo mi neodpověděl tak zakládám nové téma.
tak tedy je třeba dát jiné tlumiče a pružiny k těm podložkám, jak ty podložky vypadají pro 4x4 a jak je to se zadkem?
btw ten přední spoiler byl když tam ještě byl tak 7-8 cm nad zemí... asi budu potřebovat vyměnit tlumiče a pružiny ale jestli jsou potřeba nějaké jiné tak abych je rovnou koupil.
díky za rady
VW golf 2002 1.9 tdi 96kw 4x4
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Ahoj, jestli chceš, tak mám originál VW podložky (paket na špatné cesty). jsou vymontované z auta. je to hliník a tuším že nové stály 600Kč. Je to teda jen na předek na dvoukolku, ale to by mělo být stejné.
Dá se to mezi péro a tlumič. a je to pak asi o 2 cm, zvedlé.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

buď máš nějaký snížený podvozek, nebo tlumiče a pružiny po smrti :) Takže vůbec nemusíš řešit podložky na zvýšení, jen dát nové tlumiče + pružiny. Normální světlá výška je tak 120-150mm...
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
exiter
Přispěvovatel

Příspěvek od exiter »

ahoj,
předek je jasny, prodava se origo paket pro špatný cesty 2cm-slitina hliníku(viz výše), akorát musíš rozebrat komplet MacPherson. Takže zvážit jak jsou na tom tlumiče/pera a udělat to příp. najednou.
Na zadek případně mám nové z bílého silonu, tam se to dává pod pero.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Ty podlozky dopredu jdou dat na aute jen na pred spolujezdcem to jde trochu hur 😀😀
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
jarekko
Nováček

Příspěvek od jarekko »

výkres by byl boží nebo jen obrázek jak to vypadá s rozměry nemám problém si to sám vyrobit
Fity
Přispěvovatel

Příspěvek od Fity »

Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
Rouballik
Přispěvovatel

Příspěvek od Rouballik »

A pak si kupte předplatné na tlumiče. Zvedne se pružina, ale pístnice je stejné dlouhá, takže mlátí píst o hlavu tlumiče. Tlumiče vymlátí plyn a pak stříká olej. Do 10 tis jsou KO.
ZZZzzzzZZZZzzzzzzZZZZZ
jarekko
Nováček

Příspěvek od jarekko »

nad tím jak je to dimenzované jsem taky přemýšlel, ale asi to nebude tak tragické jak popisuješ, protože vw a škoda řeší paket pro špatné cesty tudíž zvednutí jen přidáním těchto podložek, akorát za to chcou nehorázné prachy ten tlumič je jinak stejně dlouhý, navíc kolikrát se ti stane během jízdy, aby se ti auto zvedlo tak, že by píst mlátil o hlavu
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Pokud je mi známo a co jsem viděl tak 4x4 má jiné tlumiče jak predokolka takže mám obavu že ty podložky zpredokolky tam nepůjdou a navíc 4x4 tam podložky má
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

Mel jsem asi 5 let a vse ok. Dopredu jsem Sr nechal udelat 3 cm podle podlozky z paketu, nec nemlati tlumice drzely, horsi je zadek hodne blbe se to dela neskutecne spatne se stahuje pruzina, podlozka 2.5 cm zvedne auto o 5 cm takze na to pozor, nechaval jsem delat ze silonu ale planek uz nemam!! Jde tam i guma co je pod zadnim perem u nejakeho pasika cca ma 2 cm a uprostred hribek
Fity
Přispěvovatel

Příspěvek od Fity »

Zvedal jsem taky. Předek je od výroby zvedlý u 4x4 o 2cm, dal jsem 3cm. Dozadu jsem dal 25mm podložky tady od člena určené dolů s tím, že jsem nahoře obě původní vyhodil a vrazil tam tady tu jednu. Po odečtení a sečtení se auto vzadu zvedlo o 3cm vzadu a vypadá to a funguje super. Tlumiče ok i při velkém vyvvěšení

Výměna jedna strana 40min bez stahováku. Auto na zvedák či špalky, shodit kolo a podběh, odmontovat stabík s tlumičem z ramena, vyháknout kabel snímače abs z kastle na dvou spodních úchytech, podložit heverem podélné rameno, odmontovat z karoserie a pomalu spustit. Vyhodí se péro, podloží dle libosti, zpátky opačně. Kdo nevěří trubkám, může odpojit na rameni, vymění si aspoň brzdovku. Snad jsem nic nezapomněl. Rozhodí se sice geometrie, ale nová za pár stovek neuškodí. Dělal jsem dvakrát, podruhé s podavačem vercajku za hodinku obě strany.
Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
jarekko
Nováček

Příspěvek od jarekko »

tak já tam ty podložky neměl na 4x4 tak to bude to že to bylo strašně nízké teda vpředu na zadek jsem se ještě nedostal, respektive vázne výroba těch silonových podložek
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Z “vyroby” je obyc i 4*4 zvedla jen pokud ma paket pro spatne cesty jinak ne.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“