Je zde často jmenován jeden nejmenovaný obchod s díly, kde se řeší jejich někdy až absurdní ceny dílů. Já nevím proč, ale mě přijde že tenhle obchod má založenou obchodní strategii na principu zavděčení svým odběratelům. Tedy servisům a mechanikům. Obyčejný člověk kdyby tam nakoupil tak je u mě finanční sebevrah.
Jestliže je x prodejců a eshopů které se snaží stlačit cenu co nejníž, protože jejich cíl je prodat komukoliv s ohledem na cenu a pak zde jsou 1-2 obchody které mají úplně přemrštěné oficialní ceny oproti těmto obchodům, ale s tím že jejich odběratelé tedy servisy a mechanici dostanou stejně tu nižší cenu jako jsou ve zbylých obchodech, tak hádejte kde radši ten mechanik či servis nakoupí díly ,když si chtějí nechat zaplatit za práci a náklady na své podnikání?
No logicky v těch nejmenovaných obchodech, kdy pak zákazníkovi sdělí officiální cenu z daného obchodu a díky zisku z dílu si dovolí dát nižší cenu za práci. Je to jednoduchá psychologie, kdy zákazník radši zaplatí nižší cenu za práci, aniž by porovnal cenu dílu z jiného obchodu , než když by to koupili z nejlevnějšího eshopu a cenu za práci by střelili jak u právníka a přitom výsledná cena je totožná u obou případů.
Takže podle mě nejmenovaný ,,předražený" obchod to dělá velice dobře a jejich obchodní strategie je úspěšná, protože se zavděčí odběratelům vymyšlenou cenou s kterou může odběratel dále pracovat u svých zákazníků. Samozřejmě neberu v potaz lepší logistiku.
Problém Česka je jediný. Lidé co si neumějí nechat za svou práci zaplatit kritizují ty ,co si chtějí nechat za svou práci zaplatit. I když bohužel pro mě patřím do té první skupiny

, tak razím cestu kompromisu. Radši si dodám své díly s tím že za záruku ohledně dílu si nesu svou odpovědnost, ale nemám problém dotyčnému slušně zaplatit za práci, když je dobře odvedená.
Problém je ten že se tady střetávají dva extrémy. Zákazníci co mají zkušenost s mechanikama co si řeknou fůru peněz za práci s přestřelenou cenou za díl a mechanici co vyjdou zákazníkovi vstříc kdy mu to udělají říkajíc ,, zadarmo" a těmto kolenovrtům se to zdá i tak moc. Jo holt málokdy se sejdou dva kompromisy kdy jsou spokojené obě strany.
Toť můj názor.