Super servis v Ústí nad Labem?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

mountune píše:Tak zakladni chyba je ze ty slevy a marze by mely byt pouze pro autoservisy.. jenze treba kelly je uplne jedno komu prodava a to vsechno zkurvilo, proto jak nekdo prijede s plnym kufrem dilu a chytrej jak radio tak nemam cas :D jeste by me zajimalo, vy co to tady kritizujete tak cim se zivite konkretne? Jen tak pro zajimavost :)
Zlatá slova...Co oči nevidí, srdce nebolí...Má mě štvát, že na pásu ve škodovce mají přes 30 litrů a milion výhod a bonusů? Ne, je to jejich věc, do té práce nevidím, patrně už to není tak, že jeden utahuje matku 258 a druhý 259..Sharik 4x4 to napsal perfektně, počet mechánů se snižuje..A proč když je to takový vejvar..Osobně jsem rád, že končím a ti kdo mají před sebou ještě hodně let mají mou úctu, protože je budou dusit pořád víc...Samozřejmě chápu i druhou stranu, jsem také zákazník, a ani neceknu, když mě někdo natáhne, jdu prostě jinam, tahle zkušenost je k nezaplacení...A pokud je zde někdo ze ztěžovatelů z kanceláře pod státem, měl by se stydět, a nekritizovat nás, protože je klasická LEHKOŽIVKA.. Nedávno jsem potkal bývalého mladšího kolegu, který má pořád někde dílnu, /což vím z doslechu/ a tak kecáme a já mu říkal, tuhle tě někdo hledal, ptal se, že tě honil v tvé nové dílně a nemohl tě dohnat..A slyším, no já mám šolich na směny, pohoda a v dílně jsem jen podle toho, jakou směnu mám...řekl jsem si, to je ale "zbabělec", utekl pod deštník...Ale patrně už mu došla trpělivost.., vypadal velmi spokojeně...Aby ne, ráno se uprdne a už má litr doma.. :)
nepropadat panice...
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

jericho

Máš pravdu zkušenost k nezaplacení, na kamarádech se nejlépe vydělává...(má zkušenost)

Pokud pracuju od počítače tak jsem lehkoživka ? :) vážně ? já buď měřím nebo zpracovávám výsledky z měření dle příslušných norem :)

Co oči nevidí srdce nebolí...fajn , tak proč se nervujem když někdo rozkrádá stát a my do toho nevidíme :D
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

sCitem píše:Proč bych to měl platit nějakýmu vychcánkovi ? :) taky jsem tam už nikdy nešel :) já dělám EMC ...... taky nemám problém, když přivezu svý díly a maník si řekne vyšší cenu za práci s tím že za to potom neručí.... ok, plně to chápu...avšak nesnáším jak většina brečí že to mají za takovou a takovou cenu a že na tom nic nemají atd. a pak je to úplně jinak.... :)
Ty sám seš vychcánek.Nejhorší sou ti co mají peněz plnou prdel a přemýšlí kolik procent máš na dílu.chudák kterej vydělá 15 měsíčně příjde zaplatí a ještě poděkuje.A to je smutný
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

s Cit -Ale ne, samozřejmě není to všeobecné, mám na mysli kancelářské krysy, které jediné, co mají v náplni práce, buzerovat ty, kteří neví co dřív a živí se samostatně..Proto je dnes tolik různých komisí, odborů, které všechny jsou placené státem a mají jedno společné.."Kontrolovat" ty, kteří na rozdíl od nich něco dělají..Ty samozřejmě pracuješ, nejsem primitivní proletář, který si myslí, že vše ostatní je zbytečné..Ale pro mne představa, že půjdu z titulu "své funkce" někoho poučovat a pokutovat, notabene, když třeba prodávají na tržišti, nebo lezou po střeše , zatímco já kontrolor jsem v teple a suchu a mám jisté prebendy, které mi zaštituje zákon vytvořený právě odbory, kterých jsem členem. Stačilo být předvolán na živnostencký úřad, kde mi bývalý lampasák poučoval, jak mám co dělat a při tom neměl tušení o co gou...Popřípadě jít na soud, kde mi podle zákona měla být vyplacena určitá částka, /můj přeplatek/, tak to zákon nikoho vlastně nezajímal a znuděné soudružky to měly na háku..Nevadí mi kontroly jako takové, ale musí mít nějaký podklad,
například nespokojený zákazník, popřípadě naštvaní sousedé provozovny..A dnes začíná být kontrolorů víc než těch, kteří něco vytváří..A to je cesta do pekel...A ti jsou nejhorší, když pro ně něco děláš.. :)
nepropadat panice...
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

Trhac
Vychcánek vážně nejsem ☺ jak jsem napsal, v mém okolí jsem nezaznamenal feroveho automechanika, pokaždé tam bylo něco neúplné, třeba chybějící olej v prevodovce, u kterého se dušoval že ho tam doléval. Převodovka byla suchá tak leda by se po týdnu odpařil...kdybych já něco posral tak po mě jdou....od člověka tady jsem taky bral pár dílů, dal cenu a já koupil..A neříkal jsem ani slovo....jen nechci cpát prachy sráčům kteří to odfláknou....A v neposlední řadě nemám rád když mi někdo hrabe na auto 😂(Taky třeba na ženskou😂)

Jericho
Tak to se omlouvám za přehnanou reakci, v tom s tebou souhlasím, hlavně idioti co tě jebou za to že něco nemáš v pořádku, třeba papíry a tak, a myslí si že je nejdůležitější pod sluncem...
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
cedan
Přispěvovatel

Příspěvek od cedan »

Jirka. píše:Sharik má naprostou pravdu. Tak když vám připadá že je někdo drahej a ojebává vás tak tam nelezte ne? Přece si to můžete udělat sami ne? Nebo si místo brečení na internetu najděte nějakou lepší práci aby jste to zvládli zaplatit. Těch možností je spousta, nikdo nikoho nenutí to opravovat zrovna v tom jednom servise...

Na druhou stranu nechápu co je za problém v donesených dílech. Prostě si to umím spočítat a tu marži přirazím k práci.
Vím že spojku dělám 15.000, tj. mam za to vždy 5000, bud budu mít 2000 na materiálu a 3000 práci, nebo si to zákazník sežene sám a já budu mít 5000 za práci. Easy. Nechceš, tak jdi jinam, já tě tu nedržím, před vratama čeká X dalších aut na 14 dní dopředu.
1.) To neni breceni. Nikdy jsem zadneho automechanika nikdy verejne nepomlouval ikdyz jsem si o nem myslel sve. Pokud se me jeho prace nelibi hledam jineho ktery me sedne. Jak logicke. Zaplatit nemam problem ale za ty penize ktere dam a kdyz vidim co stoji dil za jakou cenu si je muze servis obstarat a nakolik pak mechanik si rekne cenu za praci a jeste ti rozepise jednotlive dily ktere pouzil tak se me chce blit.

2.) Moje rec. Pokud je mechos hlupak a nedokaze si to spocitat (jak ctu je jich tu spousta) pak se nedivim lidem kteri si nosi sve dily do servisu ze pisou co pisou. Hloupost je proste nekonecna.
Jak jsem psal jiz vyse. Spojkova sada vc dvouhmoty u KELLY od SACHS od 25.000 az po 37.000 ja si ji sezenu tu samou za 9.000 Proc budu Kellymu cpat zbytecne prachy kdyz je predrazeny jako prase? Radeji dam vic mechosovi za opravu nez to cpat jinde. Jenze jak jsem procital diskuzi tak mechosi jsou jineho nazoru (LOL)
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Tak ono je to těžký, navíc kelly v tom dělá hroznej bordel, třeba na některý díly mají registrovaní zákazníci slevu až 70%, na některý ani korunu. To se týká hlavně originál dílů- nedávno jsem kupoval origo DPF a sleva tam nebyla žádná, na jinej typ tam byla sleva 15000 (LOL) Některý díly mají za nesmysl-typicky spojky a některý (např. rozvody od iny) nevycházej se slevou vůbec špatně.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já jsem také mechoš hlupák, protože moc nepočítám. Objednám díl a samozřejmě jej hned neplatím, protože co když jej budu muset vyměnit za jiný /nepasuje apod./, jen se zeptám , kolik je cena..Samozřejmě udělování slev má různé, mě nepochopitelné závislosti..Na něco nejsou vůbec a jejich výše je různá. Já třeba nevím, kolik % slevu mám ..Taky se mi stalo několikrát, že jsem známému udělal práci, která šla dobře a tak jsem se spokojil jen s očekávanou slevou, takže cena tomu odpovídala a při placení jsem zjistil že jsem vlastně dělal zadarmo..Ale každý to má jinak, někdo pořád koumá, ale já odmítám být detektivem, objíždět jiné prodejny, /když tam náhodou zavítám, tak nabízejí krásné slevy... /, ale já vždy preferoval ty malé firmičky, ty velké už mají "dost". Proto mne také irituje EET, abych dělal práci za někoho a obhajoval vlastní práci a příjmy před někým, kdo mi nijak nepomohl, jen mi házel klacky pod nohy../stát/. Povídačky o tom, že stát potřebuje více vybírat daně, a přitom sám rozhazuje peníze oknem a ti, kteří za celý život daně neplatili jsou hájeni , mě může jen přivodit chuť na uzla, zkazit den a vytvořit touhu spolknout výčepní lihovinu což zrovna není můj šálek "kávy"..protože průběžně požívám Pillsner Urquel s ohledem na své zdraví a můj vyšší tlak... :)
nepropadat panice...
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Obyčejnej člověk rád zaplatí a ještě dá tuzéra, když je práce odvedena kvalitně a rychle. Problém ale většinou není v ceně opravy, ale v její kvalitě a hlavně ve správné diagnostice závady. 90% mechaniků jsou výměnkáři a mění a mění ...a zákazník platí a platí.. výsledek je každýmu jasný.Pokud je závada vůbec odstraněna, stojí oprava xkrát více jenom díky špatný diagnostice závady. Zákazníkovi se pak jen oznámí co všechno se"muselo" vyměnit, aby to zase jelo. (LOL)
Já třeba používám z 99% pouze originální VW a tam naštěstí to funguje ,tak jak by mělo. Běžný zákazník žádnou slevu nedostane!!!. Pouze servisy.
Já taky v hospodě nedostanu slevu za jeden oběd, ale když tam pošlu denně 5 chlapíků na gáblik,tak už se dá něco vymyslet.
Kelly přetvořilo velkoobchodní množstevní slevu na slevu maloobchodní s pouhou registrací,čímž to všem zk... Prostě kapitalismus po česku.
(wallbash)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

Je zde často jmenován jeden nejmenovaný obchod s díly, kde se řeší jejich někdy až absurdní ceny dílů. Já nevím proč, ale mě přijde že tenhle obchod má založenou obchodní strategii na principu zavděčení svým odběratelům. Tedy servisům a mechanikům. Obyčejný člověk kdyby tam nakoupil tak je u mě finanční sebevrah.
Jestliže je x prodejců a eshopů které se snaží stlačit cenu co nejníž, protože jejich cíl je prodat komukoliv s ohledem na cenu a pak zde jsou 1-2 obchody které mají úplně přemrštěné oficialní ceny oproti těmto obchodům, ale s tím že jejich odběratelé tedy servisy a mechanici dostanou stejně tu nižší cenu jako jsou ve zbylých obchodech, tak hádejte kde radši ten mechanik či servis nakoupí díly ,když si chtějí nechat zaplatit za práci a náklady na své podnikání?
No logicky v těch nejmenovaných obchodech, kdy pak zákazníkovi sdělí officiální cenu z daného obchodu a díky zisku z dílu si dovolí dát nižší cenu za práci. Je to jednoduchá psychologie, kdy zákazník radši zaplatí nižší cenu za práci, aniž by porovnal cenu dílu z jiného obchodu , než když by to koupili z nejlevnějšího eshopu a cenu za práci by střelili jak u právníka a přitom výsledná cena je totožná u obou případů.
Takže podle mě nejmenovaný ,,předražený" obchod to dělá velice dobře a jejich obchodní strategie je úspěšná, protože se zavděčí odběratelům vymyšlenou cenou s kterou může odběratel dále pracovat u svých zákazníků. Samozřejmě neberu v potaz lepší logistiku.

Problém Česka je jediný. Lidé co si neumějí nechat za svou práci zaplatit kritizují ty ,co si chtějí nechat za svou práci zaplatit. I když bohužel pro mě patřím do té první skupiny :-D , tak razím cestu kompromisu. Radši si dodám své díly s tím že za záruku ohledně dílu si nesu svou odpovědnost, ale nemám problém dotyčnému slušně zaplatit za práci, když je dobře odvedená.

Problém je ten že se tady střetávají dva extrémy. Zákazníci co mají zkušenost s mechanikama co si řeknou fůru peněz za práci s přestřelenou cenou za díl a mechanici co vyjdou zákazníkovi vstříc kdy mu to udělají říkajíc ,, zadarmo" a těmto kolenovrtům se to zdá i tak moc. Jo holt málokdy se sejdou dva kompromisy kdy jsou spokojené obě strany. ;)
Toť můj názor.
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Jelito píše:Je zde často jmenován jeden nejmenovaný obchod s díly, kde se řeší jejich někdy až absurdní ceny dílů. Já nevím proč, ale mě přijde že tenhle obchod má založenou obchodní strategii na principu zavděčení svým odběratelům. Tedy servisům a mechanikům. Obyčejný člověk kdyby tam nakoupil tak je u mě finanční sebevrah.
jo obyčejnej člověk co přijde občas pro něco je nezajímá oni potřebujou prodat každej den XY dílů a to nikdo jinej než servisy neodebere (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

Hřebík na hlavu... nemám problém zaplatit za kvalitní práci, ani ne moc rychlou pač vím že vše má své meze. Avšak pokud se mnou většina vyj*be tak se pak prostě snažím si to udělat vlastníma rukama. Úplně stejně by to bylo třeba s pokrývači nebo instalatérem.
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je dobře, že se o tom zde mluví, má to i kladné konotace. Někteří se naštvou , domluví se s kámoši nebo solově, kouknou na you-tube a dají se do toho sami..A nakonec zjistí, že to v určitých věcech není žádná věda...A bude to třeba častěji udělat, protože například máme za sebou "obohacení" trhu práce, kdy se přijalo 33000 státních zaměstnaců a skončilo 32000 živnostníků..A samozřejmě u živnostníků se mění i struktura, často jsou živnostníky různí podržtaškové, lobbisté a další podivné existence..Řemeslníci končí nebo se přesouvají do zaměstnání, což mi dává určité podezření, že EET mělo právě k tomuto sloužit, protože zaměstnanec je jiný volč...Volí jinak než živnostník...A mám proto dost důkazů, moji dá se říci kámoši po přechodu do zaměstnání otočili /často velmi prudce/ kormidlem a stali se voliči Babiše..Úplně zapomněli na to, co tvrdili ještě nedávno..Díky tomu se mi můj okruh přátel velmi zůžil...Takže svépomocné dílny vpřed... :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“