Škodě Fabia 1.9 TDI 1 250 000 km by DIESELPOWER

Toto fórum slouží ke zveřejnění výkonových grafů Vašich vozů.

Moderátoři: šulda, JasteR, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
DIESELPOWER office
uživatel
Příspěvky: 672
Registrován: 18 říj 2012, 20:23
Bydliště: office
Kontaktovat uživatele:

Škodě Fabia 1.9 TDI 1 250 000 km by DIESELPOWER

Příspěvek od DIESELPOWER office »

Proč byla milionová Škoda Fabia tak rychlá?

O Škodě Fabia 1.9 TDI, která najela více než 1 250 000 km, jste už určitě slyšeli a právě s tímto vozem k nám zavítal Lukáš Dittrich – redaktor motoristického webu autobible.euro.cz. Skutečnost, že exemplář zaregistrovaný 21. prosince 2005 zvládl do dnešních dnů ujet přes 1,2 milionu kilometrů, je sama o sobě velmi zajímavá. Nás ale zaujala především nadprůměrná dynamika legendami opředeného vznětového čtyřválce 1.9 TDI PD. Milionová Fabia totiž kdysi ve své historii prošla takzvaným chiptuningem, takže nebyla tak docela v originálním stavu.
Richard Štrunc, majitel společnosti DIESELPOWER, neoriginální software blíže analyzoval. Došel k závěru, že jeho autor jednoduše zvýšil množství vstřikovaného paliva a plnicího tlaku vzduchu.

„Ke zvýšení výkonu a točivého momentu došlo pomocí razantního zvýšení množství vstřikovaného paliva a plnícího tlaku vzduchu, a to bohužel i v režimech, kde to není zcela žádoucí z hlediska účinnosti spalování. V určitém provozním režimu může proto dojít ke zvýšení spotřeby paliva“ Richard Štrunc

V grafu si můžete prohlédnout porovnání charakteristik původně načipovaného motoru (modrá a červená křivka) s originálním software Škoda (světle modrá a růžová).

Více se dočtete zde.





Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Výsledky Vašeho měření - Grafy“