Nafta Eurooil a ONO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

81
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od 81 »

Co tedy mohlo způsobit to zalepení síta trychtýře. Kanystr byl čistý, tam bych chybu nehledal.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

81 píše:Co tedy mohlo způsobit to zalepení síta trychtýře. Kanystr byl čistý, tam bych chybu nehledal.
co to mohlo zzpůsobit to jsi měl zjistit :?
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

stevocz píše:trochu nechapem naco chces ist do lacnejsiej nafty aby si usetril, ked potom do toho chces naliat VIF a cena je potom mozno vysia ako tej povodnej.
Napřed si to spočítej a pak piš ;)
slovacek.milos píše:a v ten moment ti dojde že kdo tu píše o kvalitní naftě je vlastně snílek ;)
Jasně, to dobře vím. Jen sem si dělal prdel že co si vyrobíš sám je kvalitnější než když to koupíš. Ona to vlastně prča není, ale bohužel smutnej fakt. Co udělá nafta kterou tankuju na vodě, už sem Ti tu jednou ukazoval ;)
Člověk se pořád učí.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

81 píše:Co tedy mohlo způsobit to zalepení síta trychtýře. Kanystr byl čistý, tam bych chybu nehledal.
Mám stejné zkušenosti, ale trochu za jiných podmínek.Také tankuji na ONU a jelikož mám pořád půl nádrže a málo jezdím, tak se mi loni stalo, že jsem nestačil vyjet letní naftu , auto stálo venku/ T4 TD/ takže když to nechtělo chytit , bylo mi to jasné..Ale to co bylo na ssacícm koši jsem za celý život neviděl, byl zavoskovaný /včetně filtru/ tak, že jsem tomu nechtěl věřit a to jsem zažil zamrzlých dieselů už dost, dokonce i na červenou topnou naftu to bylo lepší..Stačilo dát auto do rána do teplé garáže a ráno se mohlo odjet......, /dodnes ten filtr mám a je zasraný pořád stejně/ A přitom už byla obleva, žádný mráz..Tohle nebyl jen "vosk" ale nějaké přespolní sračky z Babišova království a přitom tankuji pouze rádoby normální naftu...Už tam zase liji benzin a dávám aditiv, pro jistotu..Chudáci moderní motory, které na tohle jezdí a ty co často stojí v garáži jsou v "ohrožení života"..
:)
nepropadat panice...
Ajbi
Přispěvovatel

Příspěvek od Ajbi »

Tak to je pěkne. Naštěstí točím dvě nádrže měsícne, tak mne nafta nestihne ze stárnout. Ted jsem byl na Benzine a Efecta 28,90. Téměř totožna cena jako na Onu a rozdíl tam zrejme bude, co se tyče kvality. Už Efecta je mírně aditivovana
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

stevocz píše:trochu nechapem naco chces ist do lacnejsiej nafty aby si usetril, ked potom do toho chces naliat VIF a cena je potom mozno vysia ako tej povodnej.
Mozna k vuli tomu,ze pokud si tam das aditivum sam,mas jistotu,ze tam opravdu je a v dostatecnem mnozstvi.. :-)
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
slovacek.milos
Aktivista

šulda píše: Jasně, to dobře vím. Jen sem si dělal prdel že co si vyrobíš sám je kvalitnější než když to koupíš. Ona to vlastně prča není, ale bohužel smutnej fakt. Co udělá nafta kterou tankuju na vodě, už sem Ti tu jednou ukazoval ;)
jasně mám z toho taky prdel zda to vyrobím kvalitnějc to nevím ale okem tu čirost vidím a leta to jezdí,
slovacek.milos
Aktivista

šulda píše: Co udělá nafta kterou tankuju na vodě, už sem Ti tu jednou ukazoval ;)
čoveče toto si nějak nepamatuju můžeš mi to nějak oživit :? proto o tom pořád plácám, že najdu někoho kdo má podobnou zkušenost :?
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

skúste si niekto nabrať vzorky nafty z určitých púmp, dať do mraziaku na -15-20 °C cca na dva tri dni a potom sa na to pozrite čo sa stane s naftou, po tomto teste čo som videl na jednom offroad sk fore už netankujem naftu na shell teda ani som nikdy netankoval . najlepšie bola nafta z omw a slovnaft , shell total mlieko hustá sračka ktorá sa usadila na spodku a zasrala celý filter všetko to už bola zimná nafta .robil tam aj test s použitím VUF zimného ten tomu troška dopomohol netvoril sa tam až taký kal .čiže rozdiel medzi pumpu a pumpu tam je
BMW 330 ix
slovacek.milos
Aktivista

[quote="rudy5"]

a ty jsi ten test dělal nebo jen kecáš :?
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

slovacek.milos píše:čoveče toto si nějak nepamatuju můžeš mi to nějak oživit :? proto o tom pořád plácám, že najdu někoho kdo má podobnou zkušenost :?
Někde sem Ti sem dal foto, ale najít to tady v těch kvantech, 783 výsledků, bude nad mou sílu :D
Člověk se pořád učí.
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

slovacek.milos píše:
rudy5 píše:
a ty jsi ten test dělal nebo jen kecáš :?
Poznám chalana čo to robil a zavesil to na net býva 10km odomňa je to na www.4x4club.sk niekde myslím
BMW 330 ix
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

rudy5 píše:skúste si niekto nabrať vzorky nafty z určitých púmp, dať do mraziaku na -15-20 °C cca na dva tri dni a potom sa na to pozrite čo sa stane s naftou, po tomto teste čo som videl na jednom offroad sk fore už netankujem naftu na shell teda ani som nikdy netankoval . najlepšie bola nafta z omw a slovnaft , shell total mlieko hustá sračka ktorá sa usadila na spodku a zasrala celý filter všetko to už bola zimná nafta .robil tam aj test s použitím VUF zimného ten tomu troška dopomohol netvoril sa tam až taký kal .čiže rozdiel medzi pumpu a pumpu tam je
Ano, přesně, tohle mi říkal expert přes diesely už dávno a povídá, ať si všichni ti chytráci co koumají o naftě dají vzorky do lednice a pak soudí... :)
nepropadat panice...
Ajbi
Přispěvovatel

Příspěvek od Ajbi »

Důvěruj prověřuj. Nejlepší test. Asi nemá cenu zkoumat podrobne naftu a čekat, že mi z auta udělá raketu. O tom bych to neviděl. Spise člověka zarazí, že natankuje dle reklamy kvalitní palivo a v zimě zmrzne
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“