Volby 2018

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět

Jdu k volb?m

Ano
45
85%
Ne
8
15%
 
Celkem hlasů: 53

jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Ty máš teda obrovský, hlavně ve slintání a nadávání..Polož už ten chytrý telefon ,ty bloude. Hrne se ti toho moc do hlavy a máš z toho guláš. Ukaž mi teda ty chytré hlavy , které místo svalování viny na ostatní pro to něco dělají a necucají ze státu a nefňukají? Jsou, ale většina jen mele..Vymlouváš se na Hitlera , ale ten postihl všechny a nejvíc právě Němce..A kde byli po válce ti chytří Češi? Kdo okradl a vyhnal ty schopné a vynesl nahoru ty neschopné? Kde byli ti chytří? A firmy, které tady zůstaly i po válce byly zakládány za R-U
a 1. republiky..Často byli majitelé židovského a německého původu, pak je dostali pod správu" čeští rudí árijci" a podle toho to dopadlo. Kde celou dobu byli ti chytří a schopní, na stranických schůzích asi, ne? Proč to není naopak a západ nedychtí po našich výrobcích a nemáme tam montovny made in Czech? Ale mi jen pořád meleme, kdo nám to ubližuje a za co kdo může. Vidím to okolo sebe, idioty čumící do placek ze západu, kteří všude byli, všechno znají, a přitom bez navigace netrefí ani za roh, fňukající , často podporovaní státem , kteří nadávají západu, jezdí v západním autě, jejich baráček je ze západních materiálů, babička má kloubní náhrady z USA, ženuška umělé kozy z Francie, parchantík synáček motorku z Itálie, , dceruška studuje v GB , a doma vaří a mají výbavu made in EU, ale čumí na růžovou zahradu a nadávají na to, proč jsou tady vůbec zahraniční výrobky a jak to ten Havel a Klaus posrali. Oni by to jistě udělali lépe, jen kdyby nemuseli platit hypotéku, kterou platí za výplatu z montovny, kde mají 14 platů, poukázky, příplatky na důchod atd., atd. Už dávno se mi z nich chce blít..Ale vždy se i potěším, když vidím jak dělají vodu u baráku u souseda s malým bagříkem/bohužel z Japonska,/, od rána do večera a mladý usměvavý kluk mi povídá po dotazu odkud jsou, jsem vedle z vesnice , zavolejte co potřebujete, není problém..Kluk si vezme lízačku na bagřík, zadluží se a maká, dělá s kámošem pěknou práci od rána do večera , aby to splatil a to i přesto, že připitomnělí čecháčci dělají vše proto, aby tyhle hochy zničili...to je naděje, ale ne ty čeští zabedněnci a slintalové...Mám chuť na uzla...
nepropadat panice...
Uživatelský avatar
Andre
Aktivista
Příspěvky: 1607
Registrován: 23 led 2006, 05:35
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Jura píše: Jak by asi globálně posperovaly všechny západní kolosy, bez levné pracovní síly na východě a v Číně ? Kolik by toho prodali za výsledné ceny, pokud by si němci měli vyrábět vše sami, s náklady na jejich mzdy.
Co to je zase proboha za koment?

Ty jsi do teď nepochopil základní rozdíl mezi kapitalismem a komunismem?

Copak ty západní firmy sem násilně vtrhly a zabírali naše území? Naše lidi zotročili?

Nebylo to náhodou tak, že se o ně naše vlády přetahovali se Slovákama, Maďarama, Polákama kdo jim nabídne delší daňové prázdniny?

Myslíš, že bychom bez nich měli dnes prům. mzdu 30tis ?

Je to přece oboustranně výhodný obchod, pouze s tím rozdílem, že pokud by k němu nedošlo, tak my jsem na tom prodělali podstatně víc! Ale toto bohužel ta vaše skupina není schopna v hlavách vyhodnotit. Hlavně, že chcete rozhodovat v referendech :roll:

Doufám, že jsi alespoň pochopil jak to Gazdík vysvětloval ohledně NATO, to bylo speciálně pro mluviva tvého typu.
Uživatelský avatar
WOB
Aktivista
Příspěvky: 1727
Registrován: 02 úno 2015, 12:59

Příspěvek od WOB »

Co to zas meleš ty havloidní ožralo?

My jsme byli samosoběstační! Měli jsme vlastní mlíko, vlastní krávy i prasata. A teď? Nedokážeme vyrobit ani destilovanou vodu! Kupujeme ji v polsku.

My jsme nesamosoběstační právě díky státu, na kterej jsou napojený mafie který to tady dojí !!! Díky EU dotujeme kuřata posypané solí, jabka, hrušky aby náhodou přespolní dovoze nebyl znevýhodněnej. Že ty jabka jsou napíchaný sračkama aby přežili cestu přes celou evropu už se nemluví. Že se prase porazí v polsku a zabalí v rakousku a pak teprve se veze do čr za to můžeme my nebo EU se svým volným tranzitem napříč zeměmi?

Ty víš o obchodu ÚPLNÝ hovno a budeš tady něco kázat o tom že by jsme bez nadnárodních firem žrali kořínky? Jsi magor nebo co? My máme vlastní špičkový firmy a obejdeme se bez těch vykořisťovatelů. jen zkurvení komunisti co převlíkli kabát jsou pořád ve vedení a s nimi to nezměníme. A ty seš jedním z nich.
Jura
Přispěvovatel
Příspěvky: 149
Registrován: 10 led 2007, 22:25

Příspěvek od Jura »

jericho-3 píše: . Kde celou dobu byli ti chytří a schopní, na stranických schůzích asi, ne?
Samozřejmě že ti schopní nebyli ve straně. Schopný a chytrý člověk s charakterem věděl že komunistické principy jsou špatně a fungovat to nebude, tudíž se do strany ani nehnal. Naopak strana byla příležitost pro blbce kterým tak stačila jen knížka a systém je delegoval do vedoucích pozic.
V tom komančismus 40let dojebával stát a dneska je to stejně, EU která je minimálně stejně levicová jak komanči, přitahuje neschopné kteří čekají že dostanou něco zadarmo místo aby sami makali.
Kluky s bagrem likviduje tvoje filozofie, my rozhodně né.
Andre píše: Copak ty západní firmy sem násilně vtrhly a zabírali naše území? Naše lidi zotročili?
Samozřejmě že nevtrhli násilím, proč by opakovali minulé chyby ? Způsob je jiný, cíl stejný. Už jsem ti jednou dával tento odkaz:

Kód: Vybrat vše

http://www.pavel-kohout.cz/clanky/kdyby-breznev-byl-o-trochu-chytrejsi
Andre píše:Nebylo to náhodou tak, že se o ně naše vlády přetahovali se Slovákama, Maďarama, Polákama kdo jim nabídne delší daňové prázdniny?

Myslíš, že bychom bez nich měli dnes prům. mzdu 30tis ?

Je to přece oboustranně výhodný obchod, pouze s tím rozdílem, že pokud by k němu nedošlo, tak my jsem na tom prodělali podstatně víc! Ale toto bohužel ta vaše skupina není schopna v hlavách vyhodnotit. Hlavně, že chcete rozhodovat v referendech :roll:

Doufám, že jsi alespoň pochopil jak to Gazdík vysvětloval ohledně NATO, to bylo speciálně pro mluviva tvého typu.
"Oboustraně výhodně" to je pouze pro krátkozraké jako ty, kteří vidí jen okamžitou - ale zato omezenou a pomíjivou výhodu. Nevidíte zásadní průsery na které si zaděláváme do budoucna.
Když jedeš na dovolenou, vyděláš si na ni, nebo si půjčíš ? Ten opěvovaný průměr 30tis., což zaprvé není ve srovnání se západem nic, je za druhé jen na úkor obrovského dluhu !
Kdyby ČR alespoň splácela nějakým rozumným tempem dluh, za současné situace, mohli bychom mluvit o oboustranné výhodnosti. Skutečnost je taková, že v době maximálního růstu ekonomiky, který nebude věčně, vyšel Babišovi o něco přebytkový rozpočet JEN ZA CENU NÍZKÝCH INVESTIC ! Nižžších než krizových letech.
Takže taková je situace, a vstupem do eurozóny se mnohonásoně zhorší - půbiliónovým poplatkem, ztrátou ochranné funkce vlastní měny a ručením za gigantický dluh bez vlastního vlivu na jeho vývoj !

Tak jak nefungovalo sovětské centrální plánování, nebude fungovat ani to evropské, oboje je extrémně levicové kdy sociálníma jistotama pro všechny potlačuje v lidech snahu uživit se vlastní silou. Lidi leniví a degenerují a ekonomika následně jede na dluhovou bublinu, co udělá bublina až se přefoukne, ví i můj malý kluk.

U toho odkazu na ČT, při poslechu zůčastněných, napadaly tě doplňující otázky při tom co tam kvákali Svoboda, Marvanová a Gazdík, vyvstávaly ti otázníky nad tím co nebylo zodpovězeno, nebo jsi to jenom slepě hltal ?
Tak Gazdíkova stará matka nemá co rozhodovat o členství v NATO, když nezná tajné dokumenty, hmm. A Gazdík je zná jo ? On si myslí že zná skutečnosti z toho co se mu pŕedhodí od amerických tajných služeb, co si nemůže nijak ověřit, od těch tajných služeb a od NATO které se už ixkrát samy zdiskreditovaly ??? Naiva jeden.
O čem vlastně může jeho stará mať rozhodovat, zná snad obsah TTIP, CETA, PESCO, atd. atd. ? Není ta demokracie vlastně celá špatně, nemělo by se to celé svěřit Gazdíkovi který si naivně myslí co všechno neví ?
Hovno, jeho stará matka možná neví všechno, ale má své principy a zásady a morálku a selský rozum podle kterého se rozhodne. Já taky nesouhlasím s tím jak volil můj otec, můžu mu předložit jiný pohled, jak to vidím já, ale rozhodnutí je na něm a v životě bych mu neřekl že nemá volit když tomu nerozumí. V tom je taky kouzlo opozice, aby vítěz, i když ten "správný" neusnul na vavřínech.
A jsme zase u toho kdo tady ctí svobodu a demokracii, my "populisti a rasisti" :D Zatímco vy Havloidi a pravdoláskaři chcete lidem omezovat právo volby a přeoperovávat je k obrazu svému, fašisti ;)

Nechci se bratříčkovat s ruskem, jen by bylo vhodné kdyby ČR nebo EU vedl někdo, kdo by se o ČR nebo EU staral tak jak Putin o svoje rusko.
Splácí svůj dluh a navzdory tomu jaké klacky mu západ háže pod nohy, už mu ekonomika zase roste. Přes aktuálně nižší životní úroveň, má dobré vyhlídky, u nás je to přesně naopak.
Jaký má motiv někdo takový k útoku na pobaltí a vyvolávání třetí světové jak nám tady směšně tvrdí NATO proboha ? Co by tam získal kromě šílených ekonomických nákladů, proč by si škodil ?
Zato si představ, kdybys byl představitel EU nebo USA ? Jak z té dluhové pasti ven, hmm ? Jak jinak než zotročením lidí a zabavením prostředků veřejnosti, nebo válkou ? Na to mi odpověz.
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Já prostě na dovolenou nejedu, když na to nemám. To je právě ten problém a musel jsem se ráno smát, když jsem si přečetl sociologický průzkum o generacích..Např. generace Y, známá jako mileniánové, /22-37let/ je generace progresivistická, jsou to často změkčilí hipsterové, kterým moc nesedí velké pracovní nasazení,jsou o sobě přesvědčeni,že jsou vyvoleni k vyšším cílům pro konání všeobecného dobra,jsou náchylnější k digitální demenci, často pracují v neziskovkách,jsou často levicoví a tato změkčilá generace byla rodiči vychována v pocitu, že NORMÁLNÍ A PŘIROZENÉ JE, ŽE SE O NĚ VŽDYCKY NĚKDO POSTARÁ...JSOU TO DĚTI SOCIÁLNÍHO STÁTU, PEČUJÍCÍHO O ČLOVĚKA OD KOLÉBKY AŽ DO DŮCHODU..VÍC NEŽ O ZÁSLUHÁCH PŘEMÝŠLEJÍ O NÁROCÍCH.Jejich názorem je, že jsou vyjímeční a vyvolení a mají na dobrou práci nárok...Pokud si jejich vyjímečnosti nikdo nevšiml, jsou frustrovaní a zneuznaní../vyjímkám se omlouvám/
Naopak generace Z je novou nadějí do budoucnosti/do 22let/.Práci považují za vyšší hodnotu než Y ..Mají chuť a energii pracovat a musí v práci vidět smysl. 72% chce rozjet vlastní byznys...,touží po finanční nezávislosti , jsou připraveni riskovat a tvrdě na sobě pracovat..Z takového kapitálu se vždycky rodily svobodné a bohaté společnosti..

P.S. a mimochodem požadavky na větší a větší platy nutí politiky stát zadlužovat, aby byli opět zvoleni...Projevy typu, chceme platy jako v D by potřebovaly ránu do rypáku, protože zaprvé nejsme Němci a hlavně nemáme takové náklady jako oni...Na dovolenou za půjčku může jet pouze a jen debil a pitomec..Pokud na to nemáš, jeď k nejbližšímu rybníku..U nás prostě chce mít skladník v montovně stejné auto jako hlavní manager..A to je ten čecháčkovský problém..Ať žije generace Z , lemplů už tady je dost..

:)
nepropadat panice...
Libor Hanzal
Přispěvovatel
Příspěvky: 548
Registrován: 24 led 2006, 14:00
Bydliště: Trhové Sviny u Č.B.

Příspěvek od Libor Hanzal »

když už mluvíme o tom jak splatit dluhy.Tady by bylo řešení jak začít od znovu. To by si ale hlavouni nesměli nahrávat do vlastních kapes.

NENÍ TO NÁHODOU AKCE RUBIDIUM S KRYCÍM NÁZVEM LITHIUM?

AC24.cz Vytvořeno 9. 10. 2017 15:50 Zobrazeno: 7912
Nejprve se budeme zabývat tím, co je v ložisku Cínovec vlastně obsaženo. Hledal jsem informaci amatérským způsobem na Googlu. Informační stránka obce Cínovec: ZDE je v současné zablokovaná. Nevím proč.
Dalšími zdroji informací mi pak byla výroční zpráva European Metals Holdings Limited, kde je uvedeno na straně 6, jaký je obsah kovů v ložisku ZDE. A dále memorandum, kde je to uvedeno na straně 2 ZDE.
Z článku Dr. Reichela z roku 2016 přitom vyplývá, že v ložisku jsou i jiné vzácné kovy, jako cín, wolfram, niob a tantal. Z jiného náhodného zdroje jsme pak zjistili, že všechny předešlé zdroje pak opomněly zmínit neušlechtilý kov Rubidium:
Rubidium je podle výše uvedeného zdroje šestnáctým nejrozšířenějším prvkem na zemi.
Vetší praktický význam rubidium v minulosti nemělo. V omezené míře se soli rubidia používaly v pyrotechnice pro barvení plamene na nachovou barvu. V současnosti praktický význam rubidia stále stoupá. Kovové rubidium se používá při výrobě fotočlánků (termoiontové konvertory) a k odstraňování zbytků plynů z vakuových trubic. Důležité využití nachází rubidium jako součást přesných atomových hodin v satelitech GPS. Oxid rubidný Rb2O se používá jako sklářská přísada pro zvýšení tvrdosti skla.
Rubidium je perspektivní pohonnou hmotou pro iontové raketové motory. Stále stoupá význam rubidia ve výzkumu a vývoji supravodivých materiálů. Izotop 82Rb se využívá v medicíně v pozitronové emisní tomografii (PET) v kombinaci s CT angiografií.
Cena rubidia na světových trzích neustále stoupá tempem okolo 12 % ročně. V roce 2009 se 100 g kovového rubidia čistoty 99,78 % prodávalo za 1260 USD.
Na konci dokumentu je pak uvedeno, že v Krušných horách máme toho kovu cca 370 000 tun, z čehož jen v ložisku Cínovec je ho 37 000 tun.
Zajímavý je další dokument Americké vlády ZDE,
který říká, rubidia se spotřebuje ročně jen velmi malé množství, asi jen několik tisíc kilogramů. Rubidium se těží na území USA jen sporadicky. Celosvětově neexistuje ani trh s tímto kovem a není proto veden ani jako komodita na burzách. Cena rubidia podle dokumentu je proto velmi nestabilní. Jsou doloženy příklady na cenu od 6,12 USD za gram až do 45,40 USD za gram.
Když jsem se dostal do toho bodu, stanovil jsem tedy přibližné ceny kovů k dnešnímu dni. Cena za kilogram karbonátu lithia je asi 220,7 Kč/kg, cínu 453,5 Kč/kg, wolframu 882,8 Kč/kg, stříbra 11 915 Kč/kg, rubidia 278 082 Kč/kg a zlata 904 728 Kč/kg).


37 000 tun Rubidia je 37 000 x 278 082 000 = 5 x 1012 Kč = 10 289 miliard korun (o tom se vůbec nemluvilo!)

7 000 000 tun Lithium carbonate 7 000 000 x 10 000 x 22,07 = 1 545 miliard korun
263 000 tun Cínu je 263 000 tun x 453 500 = 119,3 miliard korun
91 910 tun Wolframu 91 910 tun x 40 000 x 22,07 = 81,14 miliard korun
• niob?
• tantal?
• zlato?
• mangan?
• kobalt?
• jiné kovy?
Jen tak pro srovnání Český státní dluh je: 1 884 miliard korun
Jako závěrečný údaj pak uvedu celkovou předpokládanou cenu Rubidia uloženého v Krušných horách, která by pak měla být 370 000 tun v ceně 102 890 miliard korun v cenách roku 2009. Pro lepší orientaci v číslech je to 102,89 triliónů korun.
Prosím omluvte mě, pokud je někde chyba v údajích. Čerpal jsem z internetu. Pokud existuje jiný zdroj s jinými informacemi, rád jej opravím. Pan ministr Havlíček to bude určitě vědět lépe.
Nyní bychom rád zmínil ještě českého zástupce v australské firmě European Metals Holdings Limited. Je jím zajímavá osoba pan Richard Pavlik (jmenován 27. června 2017). jmenovaný letos do nejen do European Metals Holdings Limited, ale i do Geomet. s.r.o.
Citace z dokumentu:
Richard Pavlik – Executive Director
"Richard is the General Manager of Geomet s.r.o., the Company's wholly owned Czech subsidiary, and is a highly experienced Czech mining executive. He holds a Masters Degree in Mining Engineer from the Technical University of Ostrava in Czech Republic. He is the former Chief Project Manager and Advisor to the Chief Executive Officer at OKD. OKD has been a major coal producer in the Czech Republic. He has almost 30 years of relevant industry experience in the Czech Republic.
Richard also has experience as a Project Analyst at Normandy Capital in Sydney as part of a postgraduate programme from Swinburne University. He has held previous senior positions within OKD and New World Resources as Chief Engineer, and as Head of Surveying and Geology. He has also served as the Head of the Supervisory Board of NWR Karbonia, a Polish subsidiary of New World Resources (UK) Limited. He has an intimate knowledge of mining in the Czech Republic."
Richard Pavlík je sice ředitelem, ale nevlastní žádný podíl.
Dále je velmi zajímavé je, že procento akcií, které nejsou ve veřejných rukách je 56,12%.
Závěrem ještě uvádíme, že výše uvedená firma NWR je firma pana Bakaly.
Oldřich Maděra
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

A je to tady zase, akce Babiš a okrádání ostatních..Lithium je ještě pod zemí a už je předem ukradeno..Ale Babišovi se to povedlo, zase ti s tou dutinou nahoře mu na to skočili..A teď si pojede po svém a za naše dotace, EU se ještě přidá , sem tam ještě něco přikoupí/má už asi 3 roky domluveno s firmou Agpi, což je také prasečák Lety, že ji odkoupí, ale až stát vyplatí ten vejvar a cena tomu bude od Babiše odpovídat, bude srandovní, protože většinu už zaplatil stát/, sem tam pitomé Čechy zase nabulíkuje něčím jiným a oni mu budou tleskat a ještě mu poděkují...Lidská blbost je nezměrná a v Čechách má hlavní pobočku, je tu klid a všude to kvete... :)
nepropadat panice...
Uživatelský avatar
Andre
Aktivista
Příspěvky: 1607
Registrován: 23 led 2006, 05:35
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Jura píše: Ten opěvovaný průměr 30tis., což zaprvé není ve srovnání se západem nic,
Toto myslím hovoří za vše - neustále podrážíte západní hodnoty, ale jejich životní úroveň vám leží v žaludku a evidentně hodně tam tlačí :D
I když já si za sebe myslím, že u nás na tom nejsme vůbec špatně! Jak jsem už psal, je potřeba vyrazit někam za hranice, a to jak na západ tak i na východ, aby člověk mohl porovnávat.
Jura píše: je za druhé jen na úkor obrovského dluhu !


To by mě zajímalo jak jsi k tomu došel? Já to vidím tedy přesně obráceně, že při 15% nezaměstnanosti a mzdě 15tis by ten dluh byl mnohem větší a i na tu dovolenou na západě by jsi si musel půjčit výrazně víc.


Jinak opět další dávka demagogie a překrucování...


Základní problém referenda, ve kterém má lid řešit komplikované otázky, je v naší společnosti zcela jednoduchý - nemá s demokracií moc společného. Protože v něm rozhodují čtenáři např. Parlamentních listů, kteří nejsou schopni oddělit realitu od fikce, a nebo čtenáři Novinek, kteří se rozhodují na základě reakcí v následné diskuzi místo toho aby si hlubším zamyšlením a doplněním znalostí vytvořili vlastní názor. Bohužel jich není málo. Je třeba se ptát kdo a proč to na těch Parlamentích listech a diskuzích na Novinkách vůbec píše a co tím sleduje, a jestli to s tím protlačováním referenda o všem určitou skupinou nemá náhodou nějakou souvislost.

To poslední, co bych si opravdu přál, je aby se tady o nás někdo staral jako Putin o svoje Rusko, to vážně ne. Pro Putina je velkou výhodou nerostné bohatství Ruska, ze kterého teď lepí rozpočet aby nebyli ještě ve větším hnoji, než jsou, protože ty sankce přece vůbec nefungují. Ale taky se u toho už jeho ministr financí cuká, protože si teď prožírají důchodové a zdravotnické fondy, které se velmi rychle tenčí. Ale ona ta ropa a plyn nebudou na věky, já jsem pro to se od ropy co nejdřív odstřihnout právě proto, aby podobní chrastiči zbraněma na ně neměli tolik prostředků bez práce. Ono vůbec ta filosofie vysávat planetu pro to, aby jsi to pak přetavil z většiny do zbrojního průmyslu je zkrátka mimo moje chápání. A ti, kteří toto dělají, to prostě nemůžou mít v hlavě v pořádku.
Jak se Putin "stará" lze srovnávat třeba s Norskem, kde asi nemá smysl srovnávat v podstatě nesrovnatelnou životní úroveň, kterou mají také díky ropě, jen to holt mají v hlavě v tomto směru víc srovnané. Ale je rozdíl, jestli stát podporuje ochranu životního prostředí např dotací v přepočtu 200tis na bezemisní vozidlo nebo rozbitím huby když si na něco takového dovolíš upozornit.
Uživatelský avatar
Andre
Aktivista
Příspěvky: 1607
Registrován: 23 led 2006, 05:35
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

WOB píše: Co to zas meleš ty havloidní ožralo?
WOB píše:Došli argumenty takže urážky... nemýlil jsem se v tobě. 8)
Jura
Přispěvovatel
Příspěvky: 149
Registrován: 10 led 2007, 22:25

Příspěvek od Jura »

Andre píše:
Jura píše: Ten opěvovaný průměr 30tis., což zaprvé není ve srovnání se západem nic,
Toto myslím hovoří za vše - neustále podrážíte západní hodnoty, ale jejich životní úroveň vám leží v žaludku a evidentně hodně tam tlačí :D
I když já si za sebe myslím, že u nás na tom nejsme vůbec špatně! Jak jsem už psal, je potřeba vyrazit někam za hranice, a to jak na západ tak i na východ, aby člověk mohl porovnávat.
Zase si myslíš blbost :) Já jen poukazuju na to jak lidi lákali na dorovnání žívotní úrovně se západem a nic takového nebylo v plánu a není to ani reálné.
Já se taky nemám špatně, rozhodně si nestěžuju, jenže člověk nesmí usnout na vavřínech a nesmí přestat myslet dopředu, což je rozdíl mezi náma !
Mám rodinu v New Yorku, v Tennessee, v Mnichově, v malé obci u Stuttgartu, v Holandsku, ex v Austrálii, a můžu ti říct že tu tvou prozápadní naivitu nesdílí vůbec nikdo a já bych s nikým z nich neměnil.
Andre píše:
Jura píše: je za druhé jen na úkor obrovského dluhu !


To by mě zajímalo jak jsi k tomu došel? Já to vidím tedy přesně obráceně, že při 15% nezaměstnanosti a mzdě 15tis by ten dluh byl mnohem větší a i na tu dovolenou na západě by jsi si musel půjčit výrazně víc.
Pointa byla. že na dovolenou se nepůjčuje, protože se to vymstí, vole ! Kde ty jsi došel k nesmyslu o stejném dluhu a patnáctitisícové mzdě, co to je za úvahu zase.

A k tomu údajnému překrucování,
i ten tvůj Respekt musel uznat, že Parlamentní listy přinášejí vyvážené informace. Aby mohli udělat závěr dle svého gusta museli zahrnout jakési údajně zpřízněné weby, o kterých jsem tedy já v životě neslyšel, natož abych je četl. Takže výsledek je, že čtenář Parlamentních listů má vyvážené informace, na rozdíl od diváka ČT, která je tendenčně čistě prozápadní !
Citáty, čísla a podložené fakta z parlamentních listů není nikdo, ani šašci z evropských "hodnot", ani respekt, ani ty, nejste schopni vyvrátit, ale budeš tu kázat o realitě a fikci opřen o jakési dokola opakované mantry bez reálného základu.
Jak západ vyleze z té své dluhové pasti jsi mi stále neřekl ?

Chrastič zbraněma je kdo ? USA mají rozpočet na armádu větší než snad zbytek světa dohromady, ale rusko je chrastič že ? Jsi demagog nebo blbec ?
Není to náhodou tak, že právě pro ruské nerostné bohatství předlužený západ chrastí zbraněma v pobaltí ? Tady je motiv evidentní, co by získal Putin vojenskou expanzí dodnes nikdo neřekl, ale furt melete svoje jak oslové.
Rus alespoň financuje armádu dle svých možností a z toho co má, zatímco američan na dluh, ale rus to nemá v hlavě v pořádku že ? Jsi demagog nebo blbec ?

A Norsko ? To jsi zase uhodil hřebík na hlavu, zaprvé v Norsku nebyl komunismus a zohledni laskavě kdy se začalo sbírat Norsko ze zaoastalosti a kdy a v jakém stavu převzal Putin Rusko. Norsko má nesrovnatelné podmínky a mnoho desetiletí náskok .. a jak to mají srovnané v hlavě ? Už jsi slyšel co tam provádí barnevernet s dětma ? Obecně na západ je teplouš postaven rovnoceně k normální rodině, oslovení dámy a pánové je urážkou protože nezohledňuje všelijaké úchyly a blázny a k tomu podpora naprosto zvráceného a zaostalého islámu a k tomu ještě ty norské zvrácenosti s dětma. Takže musím opět konstatovat, bohužel, že ten kdo to má v hlavě srovnanější, je rus. Už se ani neptám co jsi, je mi to jasné.
adbai
Přispěvovatel
Příspěvky: 769
Registrován: 04 říj 2008, 08:42
Bydliště: kolonie EU

Příspěvek od adbai »

[quote="Andre"
Základní problém referenda, ve kterém má lid řešit komplikované otázky, je v naší společnosti zcela jednoduchý - nemá s demokracií moc společného. Protože v něm rozhodují čtenáři např. Parlamentních listů, kteří nejsou schopni oddělit realitu od fikce, a nebo čtenáři Novinek, kteří se rozhodují na základě reakcí v následné diskuzi místo toho aby si hlubším zamyšlením a doplněním znalostí vytvořili vlastní názor. Bohužel jich není málo. Je třeba se ptát kdo a proč to na těch Parlamentích listech a diskuzích na Novinkách vůbec píše a co tím sleduje, a jestli to s tím protlačováním referenda o všem určitou skupinou nemá náhodou nějakou souvislost.

Ale ona ta ropa a plyn nebudou na věky, já jsem pro to se od ropy co nejdřív odstřihnout právě proto, aby podobní chrastiči zbraněma na ně neměli tolik prostředků bez práce. Ono vůbec ta filosofie vysávat planetu pro to, aby jsi to pak přetavil z většiny do zbrojního průmyslu je zkrátka mimo moje chápání. A ti, kteří toto dělají, to prostě nemůžou mít v hlavě v pořádku.
Jak se Putin "stará" lze srovnávat třeba s Norskem, kde asi nemá smysl srovnávat v podstatě nesrovnatelnou životní úroveň, .[/quote]Andre tímto jsi vlastně naznačil,že lidé této země jsou duševně velice slabí...počínaje studenty (LOL) referendum je symbol demokracie,ten kdo říká,že něco nejde udělat -je diletant a má odejít od toho co dělá at je to dělník,profesor, politik atd.lidé jsou pohodlní a neumí přemýšlet- a cílí na ně propaganda z obou stran.nebude dlouho trvat a na netu bude vláda,z rozhodnutí bolševické EU prosazovat TEN SPRÁVNÝ NÁZOR A SMĚR (LOL) v dnešní době to jde právě tímto směrem.ti chrastiči zbraněma-to myslíš USS, saudy a podobné?a dovedeš si srovnat v hlavě aby ze dne na den ukončily těžbu???hádej jak by to dopadlo (wallbash)
seat 2.0 tdi
Uživatelský avatar
WOB
Aktivista
Příspěvky: 1727
Registrován: 02 úno 2015, 12:59

Příspěvek od WOB »

Dovolím si citovat text se kterým totálně souhlasím:

Chodníky poseté svíčkami připomínají spíše pietní místo po krvavém teroristickém útoku a v hlavách zasejí smutek než radost. Vzpomínková místa připomínají hřbitov. Dav lidí shromážděných na oslavu svobody a demokracie mně evokuje barikády, kde se schyluje každý rok 17. listopadu k boji. Místo radostných tváří, úsměvů a veselých lidí, kteří oslavují svobodu a demokracii, sleduji nesourodý dav v transu, který se nechává doslova strhat emotivními plamennými projevy řečníků, kteří jsou nepřátelsky prodchnuti záští ke všem, kdo nejsou „Havel“. Šílenost a hysterii těchto okamžiků ještě umocňují strašidelné podprahové projevy, ve kterých velí řečníci ultimáta vyjádřená slovy „jen my jsme demokracie a svoboda“. Kdo je to „MY“?

Zaznívají názory, že přímá volba prezidenta rozdělila společnost. Že prezident Zeman rozděluje společnost. Ta lůza, která volí prezidenta přece nemá právo volit, když volí tak blbě..! Ach tak, právo je jen pro někoho. Jen pro úzkou elitu národa, do které se řadí všichni ti povrchní maloměšťáci, kteří by bez finančních půjček a leasingů mohli na luxusní auto zírat leda přes sklo výlohy, polistopadoví zbohatlíci, někteří umělci, herci a akademici a vůbec všichni ti, kteří pohrdají všemi ostatními. Přece takový dělník z fabriky, číšník, kuchař, zdravotní sestra, učitelka, řidič tramvaje, kadeřník, řemeslník, kominík, popelář (no ten už vůbec!) – tihle všichni přeci nejsou schopni vybrat správného prezidenta. Nemohou rozhodovat, nejsou dostatečně kompetentní, ale mohou pracovat a svými daněmi platit pohodlný život samozvané šlechtě. To se nezakazuje.

Český národ je rozdělen, ovšem není to důsledek přímé volby prezidenta ani společnost nerozděluje sám prezident. Česká samozvaná šlechta se nikdy nepřiblíží masám a masy obyčejných lidí budou vždy vnímat tuto polistopadovou vygenerovanou šlechtu jako zlo. I kdyby se zrušila přímá volba prezidenta, nic to na stavu rozdělené společnosti nezmění. Naopak. Ta lůza, ty masy obyčejných občanů postihne hluboká frustrace, že nemohou rozhodovat už o ničem a tím utrpí citelný zásah i jejich svoboda rozhodování, že se na demokracii nemohou přímo podílet. Svůj úkol už splnili v referendu o vstupu do EU. Víc netřeba. Vyřvávat hesla o demokracii a svobodě umím taky. To umí asi každý z nás. Ovšem udržet, rozvíjet, budovat a chránit demokracii a svobodu umí málokdo a málokdo, kdo je na vrcholu bohatství či moci se o jejich rozkvět skutečně zaslouží.

Žijeme v globalizovaném světě, který je systémem více ekonomický a politický než společenský a politický. A to je třeba si uvědomit. Chamtivost a touha po moci je hnacím motorem tohoto světa. V takovém světě už nemusí platit „Čechy Čechům“. V takovém multikulturním globalizovaném světě nebude potřeba tolika vlád a prezidentů. Evropská unie jako celek si vystačí s jedním prezidentem a jednou vládou. Státy v ní sdružené mohou spravovat guvernéři, neboť většina těchto států už má stejně jen loutkové vlády, které čeká postupná smrt. Pokrok nezastavíš je heslo dnešních dní, což je skutečnost, která se netýká jen vědeckotechnického boomu, nýbrž i budoucího uspořádání globalizovaného světa. Dá se tedy pochopit ten čím dále tvrdší a zákeřnější boj kandidátů na post budoucího prezidenta ČR. Těch kandidátů je tolik i proto, že čas těchto kandidatur se neúprosně krátí. Už dnes má EU zpoždění v plnění sofistikovaného plánu NWO. Viďte, pane Junckere.

Jednou tu bude skutečně poslední prezident českého národního státu tak, jako byl kdysi poslední král či císař. Republikám taky odzvoní, protože ve Spojených státech evropských nebudou potřeba. Vidím pak už jen státní celky Čechy, Morava a Slezsko, které spadají pod Spojené státy evropské a na to stačí tři guvernéři se svou nepatrnou správní „družinou“. Vidím nadbytečné množství politických stran, které pro český národ neudělaly od roku 1989 vůbec nic, zastupovaly jen cizí mocenské a ekonomické zájmy. Tahle země už není naše i díky nim. Možná proto je každý rok na vzpomínkových akcích 17. listopadu stále větší počet zapálených svíček. Je to vlastně každoroční pohřeb svobody a demokracie.
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Je to jednodušší, voliči toho a onoho jsou prostě na úrovni toho nebo onoho.Ale spíš pod jeho úroveň, voliči Okamury jsou hloupější než Okamura, protože na rozdíl od voličů Okamura ví, jak na ně..A co se týče Zemana, jeho primitivní úroveň, třeba jen v chování prostě odpovídá naturelu a úrovni jeho voličů..Oni nepociťují důvod, aby se člověk choval slušně, a dokonce jim to nevadí ani u prezidenta. Ale mě to třeba vadí, mám zato, že prezident má být na vyšší úrovni než dělník u ponku a to ve všech směrech.., proto je přeci prezidentem, aby dával příklad..Takže se úroveň našeho národa kvapně snižuje přes až bleskurychlé zvýšení vzdělanosti..Tisíce a tisíce magistrů se zařadilo prostě jen do fronty , nic víc, nic míň..A největší špek napsal Jura, já se nemám špatně, já si nestěžuji, jenže člověk nesmí umřít na vavřínech............Tím o sobě řekl vše a je škoda, že jeho rodina nežije za Uralem nebo ve Venezuele..Svoje češství tím plně ukázal.. :roll:
nepropadat panice...
Jura
Přispěvovatel
Příspěvky: 149
Registrován: 10 led 2007, 22:25

Příspěvek od Jura »

jericho-3 píše:Je to jednodušší, voliči toho a onoho jsou prostě na úrovni toho nebo onoho.Ale spíš pod jeho úroveň, voliči Okamury jsou hloupější než Okamura, protože na rozdíl od voličů Okamura ví, jak na ně..A co se týče Zemana, jeho primitivní úroveň, třeba jen v chování prostě odpovídá naturelu a úrovni jeho voličů..Oni nepociťují důvod, aby se člověk choval slušně, a dokonce jim to nevadí ani u prezidenta. Ale mě to třeba vadí, mám zato, že prezident má být na vyšší úrovni než dělník u ponku a to ve všech směrech.., proto je přeci prezidentem, aby dával příklad..Takže se úroveň našeho národa kvapně snižuje přes až bleskurychlé zvýšení vzdělanosti..Tisíce a tisíce magistrů se zařadilo prostě jen do fronty , nic víc, nic míň..A největší špek napsal Jura, já se nemám špatně, já si nestěžuji, jenže člověk nesmí umřít na vavřínech............Tím o sobě řekl vše a je škoda, že jeho rodina nežije za Uralem nebo ve Venezuele..Svoje češství tím plně ukázal.. :roll:
Na vavřínech se nemá usínat, jak praví známé rčení, né umírat (rofl)
Samozřejmě, že to, že se nemám špatně teď, neznamená že se nebudu zajímat o vývoj a o to jak se budou mít potomci.

Jinak, se musím řechtat tomu vašemu povyšování se na protřelé moudronosy a svalování úspěchu Okamury na ovlivnitelné blbce z vesnic (noteeth)
Vidím na svém okolí zcela zřejmě kdo jak volí. Třeba v práci, ti schopní, které firma nechce pustit a zvedá jim platy když si řeknou, volili Okamuru všichni. Ten co volil socany tam už není, na tom člověku bylo zřejmé že se není schopen profesně vyvíjet a něčemu učit. ODSák se ještě drží. Jeden soused, který má taky dobře hodnocenou pozici a i doma je schopen řešit kde co, od zedničiny po vývoj čítáčů průchodů na Beskydskou sedmičku jako vedlejšák, taky Okamuru. Druhý, který toho víc vypije než udělá, volil KDU-ČSL.
Pak znám dva voliče TOP09, blbci to nejsou, ale sami si neporadí když mají zapojit kreativitu, voliče Babiše který se má dobře, ale jede na vlně firmy kterou vymyslel a postavil jeho otec .. no a pak vyložené mimoně kteří vůbec neví která bije a to jsou samí lidovci, socani a babišovci.
Takže o inteligenci voličů SPD opravdu strach nemám :)
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

:) Já také ne, ale stačilo mi pozorovat toho vrátného SPD, jak kontroloval příchozí ze kterých jsou novin a TV a kteří špatně o Pitomiovi mluvili a ty přes svou mrtvolu nepouštěl dovnitř k jádru strany. Na první pohled bylo vidět, co je to zač, jeho původ , názory a IQ bylo vidět na první pohled. A ty jeho povídačky o tom, poslat někoho do plynu apod. byla jen třešnička na dortu jeho blbosti..Vždy, jakmile přijde jakékoliv vymezení vůči komukoliv z hlediska původu nebo vzhledu je to magnet na všechny primitivy, komplexáky a podobný plebs v okolí stovek km..A přitom problém s muslimy, ze kterých se Češi klepou strachy a viděli je jen v TV se dají vyřešit kultivovaně, legálně a navždy..Jen si říkám, co by asi čecháčci vyváděli /tohoto typu/kdyby opravdu byla republika ohrožena...Jistě by nebyli v první linii a jak takové známe z minulosti, spojili by se s nepřítelem..Ale na druhou stranu jsou krásné časy,zase je živo,charaktery se tříbí a brzo uvidíme, who is who..Mě osobně zaujali piráti, ne Bartoš, je už trošku utahaný a přeškolený a vypadá, že má mindrák, ale třeba takový Michálek a další/včera byl také jeden - nevím jméno v TV od 18.30./tak musím říci, že z těch kluků čiší inteligence, přehled, vzdělání a chuť jít do toho a nikdo je jen tak nezaskočí...Proti těm Pitomiovcům jsou to géniové...Samozřejmě je brzo posuzovat, ale pokud nebudou mít " starou úchylku nové doby", což je levicové pomatení směrem k Marxovi a nezblbne je moc a peníze, budou to kvalitní politici naší budoucnosti.Pitomio shoří jako papír . stejně jako shořel Sládek, z jehož popela vznikl a to včetně "materiálu", který po Sládkovi zbyl..Prostě doba je dnes zajímavá a přelomová, jde o to, zda zvítězí rozum, nebo přízemní instinkty zakomplexovaných připosranců , které vždy přináší zkázu.. :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“