Passat BLS - DPF ofset -12,5
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat BLS - DPF ofset -12,5
Při vypnutém i zapnutém motoru hodnota ofset neměnná -12,5. Diferenční tlak před regenerací 7.5, po regeneraci 2.5. Rozmezí regenerace cca 400 km. Obsah popela 67. Koukal jsem, že G450 je dávány origo z roku 2014. Zkoušel jsem ho přizpůsobit a hodnota stále stejná. Chybu diagnostika nepíše, ale mám podezření, že snímač neukazuje správně. Dali by jste nový snímač + přizpůsobení? Nebo bude chyba někde jinde?
Motor BLS.
Motor BLS.
Jestli 67g, tak je DPF za hranicí životnosti, ne? I když skutečnost může bejt jiná ... Přizpůsobení provedený jak má být? Se zap.zapal. ukazuje dif.tlak 0? Pak bych ještě mrknul na hodnotu dif.tlaku v zátěži, popř. sledoval hodnoty vč.teplot při tý regeneraci a podle toho upravil zanešení popílkem ...
Samozřejmě nejlíp po vyloučení nepřesnosti toho G450 ... offset přes +-10 už je podezřelej, ale ne nezbytně výrazně ovlivňující přesnost a ten dif.tlak před a po regeneraci je s tímhle zanešením min. taky podezřele nízkej, ale pokud je reálný zanešení fakt nižší, mohlo by to bejt důvěryhodný s offsetem o něco blíž -10, což se dá přesněji určit i podle hodnot v zátěži, ev. porovnat hodnoty s napětím ...
Samozřejmě nejlíp po vyloučení nepřesnosti toho G450 ... offset přes +-10 už je podezřelej, ale ne nezbytně výrazně ovlivňující přesnost a ten dif.tlak před a po regeneraci je s tímhle zanešením min. taky podezřele nízkej, ale pokud je reálný zanešení fakt nižší, mohlo by to bejt důvěryhodný s offsetem o něco blíž -10, což se dá přesněji určit i podle hodnot v zátěži, ev. porovnat hodnoty s napětím ...
pašíkombi AFN B597
-
- Přispěvovatel
Re: Passat BLS - DPF ofset -12,5
Dobrý dne81 píše:Při vypnutém i zapnutém motoru hodnota ofset neměnná -12,5. Diferenční tlak před regenerací 7.5, po regeneraci 2.5. Rozmezí regenerace cca 400 km. Obsah popela 67. Koukal jsem, že G450 je dávány origo z roku 2014. Zkoušel jsem ho přizpůsobit a hodnota stále stejná. Chybu diagnostika nepíše, ale mám podezření, že snímač neukazuje správně. Dali by jste nový snímač + přizpůsobení? Nebo bude chyba někde jinde?
Motor BLS.
přišel jste na to kde byla chyba že vám to ukazovalo takové divné hodnoty?
ja mel podobny problem, psalo mi ve vagu ze je dpf zanese, vse fungovalo jak ma, regenerovalo, vyfuky cisty, jelo to taky normalne jen ta hlaska v diagnostice. vymenil jsem cidlo diff. tlaku prizpusobil a porad stejny. tak jsem udelal reset vsech hodnot jako ze je dpf nove. uz je to mesic a vse funguje jak ma a zadnou hlasku to nepise. 

Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
Golf II 1,6TD 59KW SB
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel