Passat BLS - DPF ofset -12,5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
81
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Passat BLS - DPF ofset -12,5

Příspěvek od 81 »

Při vypnutém i zapnutém motoru hodnota ofset neměnná -12,5. Diferenční tlak před regenerací 7.5, po regeneraci 2.5. Rozmezí regenerace cca 400 km. Obsah popela 67. Koukal jsem, že G450 je dávány origo z roku 2014. Zkoušel jsem ho přizpůsobit a hodnota stále stejná. Chybu diagnostika nepíše, ale mám podezření, že snímač neukazuje správně. Dali by jste nový snímač + přizpůsobení? Nebo bude chyba někde jinde?

Motor BLS.
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

Jestli 67g, tak je DPF za hranicí životnosti, ne? I když skutečnost může bejt jiná ... Přizpůsobení provedený jak má být? Se zap.zapal. ukazuje dif.tlak 0? Pak bych ještě mrknul na hodnotu dif.tlaku v zátěži, popř. sledoval hodnoty vč.teplot při tý regeneraci a podle toho upravil zanešení popílkem ...
Samozřejmě nejlíp po vyloučení nepřesnosti toho G450 ... offset přes +-10 už je podezřelej, ale ne nezbytně výrazně ovlivňující přesnost a ten dif.tlak před a po regeneraci je s tímhle zanešením min. taky podezřele nízkej, ale pokud je reálný zanešení fakt nižší, mohlo by to bejt důvěryhodný s offsetem o něco blíž -10, což se dá přesněji určit i podle hodnot v zátěži, ev. porovnat hodnoty s napětím ...
pašíkombi AFN B597
romperstromper
Přispěvovatel

Re: Passat BLS - DPF ofset -12,5

Příspěvek od romperstromper »

81 píše:Při vypnutém i zapnutém motoru hodnota ofset neměnná -12,5. Diferenční tlak před regenerací 7.5, po regeneraci 2.5. Rozmezí regenerace cca 400 km. Obsah popela 67. Koukal jsem, že G450 je dávány origo z roku 2014. Zkoušel jsem ho přizpůsobit a hodnota stále stejná. Chybu diagnostika nepíše, ale mám podezření, že snímač neukazuje správně. Dali by jste nový snímač + přizpůsobení? Nebo bude chyba někde jinde?

Motor BLS.
Dobrý dne

přišel jste na to kde byla chyba že vám to ukazovalo takové divné hodnoty?
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

ja mel podobny problem, psalo mi ve vagu ze je dpf zanese, vse fungovalo jak ma, regenerovalo, vyfuky cisty, jelo to taky normalne jen ta hlaska v diagnostice. vymenil jsem cidlo diff. tlaku prizpusobil a porad stejny. tak jsem udelal reset vsech hodnot jako ze je dpf nove. uz je to mesic a vse funguje jak ma a zadnou hlasku to nepise. :)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
romperstromper
Přispěvovatel

Dobrý den

Zkusim tedy zadat hodnoty noveho DPF a uvidim zda se něco změní.
na snimači G450 jsem měl spravné hodnoty?Ja mám pri zapnutem zapalovaní obje hodnoty -12,5
Děkuji
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Octava píše:uz je to mesic a vse funguje jak ma a zadnou hlasku to nepise. :)
Jde spíš o to, kolik km to po resetu najelo, takhle to může být OK třeba 10 let v garáži ;)
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

Rayx píše:
Jde spíš o to, kolik km to po resetu najelo, takhle to může být OK třeba 10 let v garáži ;)
Covece nakych 2000km to bude ;)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
romperstromper
Přispěvovatel

Octava píše:
Rayx píše:
Covece nakych 2000km to bude ;)
ted tam tedy mas spravne hodnoty?pri zapnutem zapalování 0Mbar?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“