turbodmychadlo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
turbodmychadlo
Vymontoval jsem turbodmychadlo z vw passat 1.9 tdi 85 kw,ATJ.Dá se něco poznat z vůle rotoru a lopatek?Vůli mám na obou stranách cca 1mm,lopatky jsou pěkné,jenom na konci jsou maličko souměrně trochu ohnuté/na straně sání/,ale nejsou oštípané.Z autem jsem najel sám 270 tis. km od nova/r.v.2000/ a rozumným stylem.Auto padá do nouzáku v dlouhých kopcích pod plynem na vyšší kvalty,otáčky normálně 2-3 tis.Předem děkuji za odpovědi.
Turbo jsem nechal zrepasovat v Přísečné u Českého Krumlova ve firmě Janoušek motorsport,udělali to na počkání /asi 2,5 hod./a hlavně do stávající skříně a ne výměnným způsobem.Auto neskutečně ožilo,nepadá do nouzového režimu,výměna jednoduchá,dělal jsem to sám,i když poprvé.
A vůle radiální je i po repasu cca 1 mm,takže takhle se to poznat nedá,axiální vůle byla před i po zásahu nulová,ale pískání turba za studena je pryč a zátah začíná od 1500 otáček.
A vůle radiální je i po repasu cca 1 mm,takže takhle se to poznat nedá,axiální vůle byla před i po zásahu nulová,ale pískání turba za studena je pryč a zátah začíná od 1500 otáček.