turbodmychadlo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
risa10
Sběrač informací
Odpovědi: 0

turbodmychadlo

Příspěvek od risa10 »

Vymontoval jsem turbodmychadlo z vw passat 1.9 tdi 85 kw,ATJ.Dá se něco poznat z vůle rotoru a lopatek?Vůli mám na obou stranách cca 1mm,lopatky jsou pěkné,jenom na konci jsou maličko souměrně trochu ohnuté/na straně sání/,ale nejsou oštípané.Z autem jsem najel sám 270 tis. km od nova/r.v.2000/ a rozumným stylem.Auto padá do nouzáku v dlouhých kopcích pod plynem na vyšší kvalty,otáčky normálně 2-3 tis.Předem děkuji za odpovědi.
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

Najskór sa diagnostikuje potom sa zhadzuje ;)
Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Source »

Ak je axiálna aj radiálna vôľa 1mm tak už by som to tam naspeť nedával
RAPIDmen
Přispěvovatel

Příspěvek od RAPIDmen »

aj nove turbo s krabice ma radialnu volu skoro 1mm.. toho by som sa moc nedržal samozrejme ked sa už opiera rotor o stator nečo neni dobre ale hlavne osova -axialna vola nemože byt na turbe.
risa10
Sběrač informací

Příspěvek od risa10 »

Turbo jsem nechal zrepasovat v Přísečné u Českého Krumlova ve firmě Janoušek motorsport,udělali to na počkání /asi 2,5 hod./a hlavně do stávající skříně a ne výměnným způsobem.Auto neskutečně ožilo,nepadá do nouzového režimu,výměna jednoduchá,dělal jsem to sám,i když poprvé.

A vůle radiální je i po repasu cca 1 mm,takže takhle se to poznat nedá,axiální vůle byla před i po zásahu nulová,ale pískání turba za studena je pryč a zátah začíná od 1500 otáček.
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Co regulaci podložili ti jí?
Pokud ne tak než to tam dáš si to rozhod a podlož
Pokud si to neudělal ani ty ani oni počítej stím že se ti ten nouzák brzy vrátí :(
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
risa10
Sběrač informací

Příspěvek od risa10 »

Turbo jsem jen vyšrouboval komplet i s aktuátorem donesl na repas,nejsem automechanik,jen si z nouze dělám na autě většinu věcí sám,ale zajímalo by mne jak to mám přesně vypodložit a proč,děkuju.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“