T4 transporter 2.5 tdi 75 kw problem - spotreba 15l / 100km

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
BADBOYSFAMILY
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

T4 transporter 2.5 tdi 75 kw problem - spotreba 15l / 100km

Příspěvek od BADBOYSFAMILY »

Zdar kluci mam vw t4 a docela abych rekl pravdu tak uz mi dochazi síly, poprvi co me vyskolí vw a né jen mě. Spotreba na moji t4 je 15l / 100km, at jedu rychle pomalu nebo byt jen auto stoji na miste, zere to vic nafty jak moje vr6 ktera nejezdila za tolik ani pri plny palbe. Poznatky: pod autem ani kapka naznaku uniku nafty z hadic, cehokoli, nove rozvody, nastaveny predvstrik podle budiku tak ja ma, diagnostika neukazuje zadnou chybu, vaha vzduchu, teplotni cidla vse ukazuje jak ma, vstriky po serizeni a kontrole v Boshi s tim ze mi rekli ze jsou napeosto v poradku, auto jede jako kretén, na drnk, startuje v mrazech na otoceni, nehulí, jede jak má, kazdej kdo to slysi rekne ze ma chod jak kdyby sjela z linky...tlaky top, nefuní, bez ztrary oleje......uz jsem v koncich, plno auromechaniku to videlo a nikdo nema zadny nápady..... Tak a ted babo rad, nekdo nápad ?
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

nedymí to ako lokomotiva?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Pise ze nehuli...
15l spotreba je real alebo podla nejakeho palubaku? Co brzdy, neostavaju vyset? Ta nafta niekde musi ist. Bud to niekde tecie alebo to musi spalit a tym padom hrozne dymit
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

Kontroloval si teplotu za jazdy...či náhodou nieje pootvorený termostat a tým pádom dávkuje viac nafty ???
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

Geometria je v akom stave T4 bývaju v predu občas rozčapené...nie su zodraté pneu ?
BADBOYSFAMILY
Přispěvovatel

octaviask: nene nehulí právě že to nezahulí ani trošku

adrian_b: spotřebu mám dělanou podle natankování a vychází prostě pořád stejně.....myslel jsem že budíky ukazujou špatně, ale kdepak, normálně mi to dochlo a bez nafty... jak říkám jede to bez kouře....brzdy mě napadli taky, tak jsem je komplet rozebral, namazal a chodí jak u novýho auta :)

proxima: jojo měl jsem napíchnutou diagnostiku a za jízdy vše kontroloval a nebyl jsem sám co na to koukal, termostat funguje, auto se ohřeje a geometrii jsem udělal, protože se sjížděli kola, takže jsem automaticky udělal celou přední nápravu protože mě to taky napadlo, ale vyměnil jsem čepy, kterejm nebylo nic a udělal geo, ale bohužel, kola se už nesjíždí, vše ok
BADBOYSFAMILY
Přispěvovatel

každého prvně napadly trysky, ale ty jsou jak u novýho auta a nebo váha vzduchu, ale ta vykazuje hodnoty jak má, napadlo mě zda třeba zkusit tam dát diodu místo váhy, to jediný, ale když to všechno vykazuje že je ok, nechápu....je to fakt první vw co mě vypeklo :-D proto se ptám zda s T4 nemá někdo obdobnou zkušenost.... mám i LTčko 35ku 2.5 Tdi to samí a když fakt šlapu mu na krk po městě, přes 10 se nedostanu.....
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

A to je vše původní, včetně motorový ECU a její náplně? Kolik to ukazuje spotřebu na zahřátý volnoběh? A když to jede jak má a přitom nehulí, tak to má nějaký moc dobrý spalování :D
no a tohle by chtělo tedy víc popsat, vypadá to dost podivně ...

"Spotreba na moji t4 je 15l / 100km, at jedu rychle pomalu nebo byt jen auto stoji na miste"
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

kolko je volnobezna davka na volnobehu zohriaty motor?

no pokial ti netečie :D asi hu len spaluje....
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
sky59
Aktivista

Re: T4 transporter 2.5 tdi 75 kw problem - spotreba 15l / 10

Příspěvek od sky59 »

BADBOYSFAMILY píše:Zdar kluci mam vw t4 a docela abych rekl pravdu tak uz mi dochazi síly, poprvi co me vyskolí vw a né jen mě. Spotreba na moji t4 je 15l / 100km, at jedu rychle pomalu nebo byt jen auto stoji na miste, zere to vic nafty jak moje vr6 ktera nejezdila za tolik ani pri plny palbe. Poznatky: pod autem ani kapka naznaku uniku nafty z hadic, cehokoli, nove rozvody, nastaveny predvstrik podle budiku tak ja ma, diagnostika neukazuje zadnou chybu, vaha vzduchu, teplotni cidla vse ukazuje jak ma, vstriky po serizeni a kontrole v Boshi s tim ze mi rekli ze jsou napeosto v poradku, auto jede jako kretén, na drnk, startuje v mrazech na otoceni, nehulí, jede jak má, kazdej kdo to slysi rekne ze ma chod jak kdyby sjela z linky...tlaky top, nefuní, bez ztrary oleje......uz jsem v koncich, plno auromechaniku to videlo a nikdo nema zadny nápady..... Tak a ted babo rad, nekdo nápad ?
Klasicka situacia: nieco z tohoto nie je pravda
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

problém může být i v naftě, viděl jsem hodně naft, které sice hoří ale jako nafta nefachčí,
Michal99
Přispěvovatel

Příspěvek od Michal99 »

Nekam ta nafta jit musi. Co cerpadlo? Chtelo by to videt.
VW Sharan 1.9TDI AFN,egr off,MAF off
donedávna Ford Mondeo 1,8TD combi,EGR Off,KAT Off
anydraj
Aktivista

Příspěvek od anydraj »

EDC ma mereni spotreby okamzite
Porovnej s budikem
Bunny.16
Přispěvovatel

Příspěvek od Bunny.16 »

A jaký je to rok? Pokud to má hadičku z cooleru do řídící jednotky tak se podívat na hadičku v jednotce. Kamarád měl taky problém u galaxy. Žrádlo jako tank ale přitom jelo úplně normálně. Já ji měl taky prasklou. A to jsem se jen tak náhodně podíval do jednotky nez jsem ji namontovat. A zrovna byla praskla 😉
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“