Zavada na spojke oktavia 2
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zavada na spojke oktavia 2
Nazdar chlapi. Na oktavii 2 na ceste z nemecka mi neustale zvovila svietila kontrolka nezapnuteho pasu tak mi povolili nervy a rozpojil som konektor pod sedackou. Pas prestal tak som si povedal ze ok. No a teraz ten problem. Asi po prejdeni 200km mi spojkovy pedal siel do polovice jeho drahy uplne akoby naprazno od polovice uz bol tvrdsi tak ze dalo sa hadzat rychlosti, ale slo to tak natesno. Zisiel som na benzinu auto vypol kedze som bol trochu v haji co sa deje tak som ten konektor zas naspät. Dalej uz spojka sla normalne ax domou cca 500km. Teda co si myslite moze to mat nejaky suvis ten konektor so spojkou, alebo je nieco so spojkovimi valcekmi. Este podotknem ze pred zimou mi prestal fungovat tempomat s VCDS v meranych hodnotach pri zosliapnuti spojky sa mi nemenia tie 1 a 0 packa tempomatu reaguje normalne. Autom som vcera spravil 50 km a spojka funguje normalne
Skoda Oktavia II 1.9 TDI 77 kw BXE r.v 04/2006
vie to robit vseliake ficurky!!!!
a uz som videl 6 kvaltove loziska v prevodovke ktoré chytali vzduch, boli mokré..ale v nadobke realne skoro nič nezmizlo...pretoze to fakt len slzilo...
spojka pritom viac nesla ako isla...
skus to odvzdusnit ako ti napisali vyssie, pozri na valcek v prevodovke (2 srobky)....a uvidis co potom.
a uz som videl 6 kvaltove loziska v prevodovke ktoré chytali vzduch, boli mokré..ale v nadobke realne skoro nič nezmizlo...pretoze to fakt len slzilo...
spojka pritom viac nesla ako isla...
skus to odvzdusnit ako ti napisali vyssie, pozri na valcek v prevodovke (2 srobky)....a uvidis co potom.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Ahoj řešili jsme něco podobného na Passatu B6.Pořád se zavzdušňovala spojka, vyměněno spojkové ložisko, pak hlavní spojkový válec a na konec se vyměnilo spojkové vedení, je na něm takový váleček (údajně prý posilovač), od výměny toho vedení za nové (už tam ten váleček nebyl) spojka funguje naprosto bez problémů dodnes cca 1 rok.
Nafta patří do TDi!
Vies mi hodit foto alebo link jako to vypada, lebo pozeral som aj na online etke ale neviem ktore vedenie to je. Dnes cesta SK- DE vsetko islo paradne 200km do ciela to iste spojka do polky naprazdno dosiel som do ciela auto som parkoval a spojka funguje nerozumiem tomu. Proste ked je zavzdusnena tak nefunguje predsa vobec.
Skoda Oktavia II 1.9 TDI 77 kw BXE r.v 04/2006
-
- Aktivista
Pokud se jedná o auto z podpisu, tak má klasický spojkový váleček co tlačí na páku, vedení je bez nějakých přídavných prvků.
Řešil jsem tuhle vadu na Fabii AXR a tam stačilo odvzdušnit, byť hlavní válec u spojky roní, ale majitel zatím neřeší.
Dále jsem na Octě BXE u téhle vady vyměnil pomocný spojkový válec a bylo po problému, kluk jel Praha - Innsbruck a prakticky bez spojky od Rozvadova, cestou domů se to občas chytlo.
Řešil jsem tuhle vadu na Fabii AXR a tam stačilo odvzdušnit, byť hlavní válec u spojky roní, ale majitel zatím neřeší.
Dále jsem na Octě BXE u téhle vady vyměnil pomocný spojkový válec a bylo po problému, kluk jel Praha - Innsbruck a prakticky bez spojky od Rozvadova, cestou domů se to občas chytlo.
-
- Aktivista