Golf 5 - cidlo kapoty + nefunguje ostrikovac

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
petr_p
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Golf 5 - cidlo kapoty + nefunguje ostrikovac

Příspěvek od petr_p »

Zdravim, rozsvitila se mi za jizdy kontrolka otevreni kapoty. Parkrat jsem s tim praskl a kapota drzi jak pribita, takze je evidentne spatny ten mikrospinac v zamku kapoty. Kontrolka ted sviti stale. Vysledoval jsem, ze je s tim spojena i funkce predniho sterace a ostrikovace. Kdyz auto zastavi, sterace nejdou. Za jizdy sterace fungujou, ale ostrikovac ne (wallbash) . Chapu uvahu toho ing. co to programoval, ze pri teto hlasce nesmi sterace spustit kdyz auto stoji, protoze r.j. veri, ze je opravdu kapota otevrena a mohla by se steracem poskodit. Nechapu ovsem co toho odbornika vedlo k tomu, pri teto hlasce uplne deaktivovat funkci ostrikovace :? V tomto pocasi kdy se na sklo nalepi ta sul a sterac to parkrat rozmazne tak clovek vidi jen bilou mlhu a to je teda dost naprd:(
Jsem s autem tento tyden 800 km od domova a v tomto pocasi se mi u toho nechce moc stepovat.

Nevite jestli to provizorne vyresim, kdyz rozpojim ten konektor u praveho predniho svetla a te jeho zasuvce ty kontakty propojim kancelarskou sponkou?

Zitra se vracim domu a bez ostrikovace je to fakt naprd, nerad bych zase jak cestou sem zastavoval na kazdem dalnicnim parkingu kvuli ostriknuti skla manualne vodou z PET-ky ...

Diky, Petr P.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Golf 5 - cidlo kapoty + nefunguje ostrikovac

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="petr_p"]

Nevite jestli to provizorne vyresim, kdyz rozpojim ten konektor u praveho predniho svetla a te jeho zasuvce ty kontakty propojim kancelarskou sponkou?

zkus
dejdar
Přispěvovatel

Příspěvek od dejdar »

Rozpoj to a nech to jenom odpojené. Nic neklemuj a bude to OK.
petr_p
Sběrač informací

Příspěvek od petr_p »

dejdar píše:Rozpoj to a nech to jenom odpojené. Nic neklemuj a bude to OK.
Diky za dobry tip. Konektor jsem rozpojil a kontrolka otevrene kapoty zhasla :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“