Píše na začátku 19 let, takže soudím ročník 1999toby66kw píše:Jak máš starou tu starou rotacku , a do jakého věku auta chceš jezdit s tou ( novou )

Moderátoři: šulda, Moderátoři
https://www.youtube.com/watch?v=ve8jX9PEFTkturbo kamna power píše:
Golf mk7 variant 1.4TSI 92kw, při svižné jízdě 160km/h po dálnici spotřeba 7l. Dlouhodobá spotřeba lehce přes 6l... Oproti OII 1.9 PD skoro stejná spotřeba, max o půl litru vyšší. Komfort jízdy ale nesrovnatelný (hluk i dynamika).
Ve firmě teď nový auta řeším jedině operativním leasingem (právě těmi Golfy mk7 TSI), kupovat něco mi přijde už jako risk. Před tím jsme měli dvojkový ofce s PDčkama a akorát jsem si na PD vypěstoval alergiiosobně jezdím OII 1.6TDI a oproti PDčku je to paráda (hlavně rozdíl v hluku i spotřebě)
1) moderní benzín žere, to že do toho teď cpou jen přeplňované nevyzkoušené motory je věc sice hezká a pro firemní flotilu zajimavé. Ale po skončení 3letého odpisu a nebo operativného lesingu ti zbyde hromádka šrotu kdy generální oprava motoru převyšuje hodnotu vozidla. Navíc jsou tyto agregáty nevyzkoušené a dávno bylo potvrzeno že nižší obsahy nemají nižší emise a stejně je dál vyrábějí. Serou totiž na zákazníky.turbo kamna power píše:moderní auto je současné auto - byla to reakce na tebe, ať zkusíš nějaký moderní benzín, protože už dááávno neplatí, že by měl benzín 2x větší spotřebu, jak dieselUSB je pro tebe problém, jo? Že si můžeš pouštět hudbu z flashky?
No to je taky vizitka VW, jednou TSI je turbokompresor podruhé zas ne.turbo kamna power píše: Nevím jakej kompresor myslíš, ale co s tím autem bude v 250t. km je mi upřímně jedno, smlouvu na operák máme na 2 roky a 100.000km
Jde vidět jak vprdeli ty vozidla jsou, lital jsem s tím běžne 160kmh ale už si nepamatuju kolik byly otáčky, ale těch tvých 3300-3400 se mi zdá nadhodnocených. Při 130 by měl točit 1950ot/min. Tudíž máte možná krátkou převodovku do města. Já se na 160 se sočasnou škodovkou nedostanu, ale při 130 točím u benzína nějakých 3800 na vrcholu točivého momentu a hučí to jak přeplněnj vysavač, zlatej diesel.turbo kamna power píše: při 130km/h točí na 5q OII 1.9TDI kolem 2800ot. a je to fakt hlučný. Při těch tvých 160ti nějakých 3300-3400 - jestli je to pro tebe pomaluběžné tak ok
No to právě nechápu, prezentuješ tady jak je benzín super a sám si jezdíš v naftě, kážeš vodu piješ víno?turbo kamna power píše: vždyť říkám, že jezdím CR 1.6TDI, takže ???
přeplňované benzíny se vyrábí celkem běžně už cca 40 let. Jestli je to pro tebe nevyzkoušené, tak se divím, že nejezdíš na parní pohon.WOB píše:přeplňované nevyzkoušené motory
Proto jezdíš Roomsterem. Fuck logic.WOB píše: Radši bych měl auto s duší a dobrým podvozkem přesným jak břitva než kymácející se loď od obrubníku k obrubník naprosto odpojen od vozovky. Prakticky dnes na trhu chybí auto s velkým A, bez pičovin zaměřené na jízdu.
turbokompresor od VW byl jen jeden a je to cca 13 let starý motor. To, že jsi se probudil až teď, nebo to, že jsi nevzdělaný, to je tvůj problém.WOB píše: No to je taky vizitka VW, jednou TSI je turbokompresor podruhé zas ne.
A co bys chtěl za ty peníze? Golf 3 stál v roce 1992 kolem 300.000kč, kdy byl plat plácnu 3000kč, dneska Golf 7 stojí skoro stejně ale běžný plat je víc jak 7x vyšší, takže to auto je 7x levnější. Chtít za tuhle láci auto, který vydrží věčně je naivní až hloupé.WOB píše: Právě že tobě při operativním leasingu ti to je jedno a to je ten důvod proč to dělají. Ale vesměs když jsi to auto jednou zaplatil mohl jsi ho ještě dál prodat? Teď? Teď jen caluj a caluj. Simply clever... ja cvalen bitte. Ale nakonec ti nezbyde v ruce vůbec nic.
S čím jsi jezdil, prosím tě? Většina starých TDIček s 5q točí ve 130km/h nějakých 2500-3000ot. Konkrétně ta Octavie II 1.9TDI 77kw má diferák s poměrem 3,389 a pětku s poměrem 0,744, gumy 205/55 R16, takže ve 130km/h točí 2867ot. a ve 160km/h točí dokonce 3529ot.WOB píše: Jde vidět jak vprdeli ty vozidla jsou, lital jsem s tím běžne 160kmh ale už si nepamatuju kolik byly otáčky, ale těch tvých 3300-3400 se mi zdá nadhodnocených. Při 130 by měl točit 1950ot/min. Tudíž máte možná krátkou převodovku do města. Já se na 160 se sočasnou škodovkou nedostanu, ale při 130 točím u benzína nějakých 3800 na vrcholu točivého momentu a hučí to jak přeplněnj vysavač, zlatej diesel.
WOB píše: No to právě nechápu, prezentuješ tady jak je benzín super a sám si jezdíš v naftě, kážeš vodu piješ víno?