Oprava závitu olejové vany. Udělat na autě nebo ne?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Oprava závitu olejové vany. Udělat na autě nebo ne?
Ahoj, mám na AVF zlehka stržený závit na vaně. Sice neteče ale mám strach, že se bude strhávat víc a víc.
Zátky mám M16x1,5 i M18x1,5, samozřejmě i vrtáky a patřičné závitníky.
Chci se jen zeptat vás mechaniků, kteří tyto úkony děláte mnohem častěji, jestli to děláte na autě nebo radši sundáváte vanu dolů. Mám obavu aby někam nevletěla šponka a nebylo vymalováno. Sice bych to po vyřezání závitu mohl prolít tím olejem co vypustim, ale prostě nevim...
Předem děkuji za reakce.
Zátky mám M16x1,5 i M18x1,5, samozřejmě i vrtáky a patřičné závitníky.
Chci se jen zeptat vás mechaniků, kteří tyto úkony děláte mnohem častěji, jestli to děláte na autě nebo radši sundáváte vanu dolů. Mám obavu aby někam nevletěla šponka a nebylo vymalováno. Sice bych to po vyřezání závitu mohl prolít tím olejem co vypustim, ale prostě nevim...
Předem děkuji za reakce.
-
- Přispěvovatel
nemusis i kdyz budes delat zavit porad potece zbytek oleje a i na zavitnik se ti nalepi sponypavlin2 píše:Děkuji mnohokrát za reakceUdělám to na autě. Vezmu si v práci vazelínu na řezání závitů. Mám to potom pro jistotu propláchnout tím olejem co vypustím?
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Dělal jsem to již několikrát. Stavitelným výstružníkem jsem protáhl díru podle tabulek na nový závit a normálně vytočil závit. Jak píší přede mnou. Zbylý olej udržel špony na výstružníku i závitníku, i když si nedělám iluze, že byly všechny. Ale zůstanou na dně vany, případně to zachytí olejový filtr. O čerpadlo strach nemám, myslím, že mu hliník v takovém mizivém množství neublíží.
VW Sharan
1.9 TDI PD
1.9 TDI PD
Děkuju moc za pomoc!! Člověk je hned klidnější. Ty to děláš stavitelným výstružníkem? Ten já bohužel nemám. Viděl bych to tak, že vypustim olej, vyvrtám 14,5 díru vrtákem (puvodni zavit je M14 tak by to mělo brát málo, tudíž málo špon) a hned vyřežu závit. Následně vemu starý olej a pro jistotu to aspoň zlehka proliju 
Děláte to všichni těma stavitelnýma vystružníkama nebo jen vrtákem?

Děláte to všichni těma stavitelnýma vystružníkama nebo jen vrtákem?
-
- Aktivista
-
- Aktivista
mi to de dobře stím závitníkem co je na konci tuším matka 17 to je origo někdo mi to dal, že to dám na dlouhý nástavec a tím ten úhel hezky trefím,Tomas.cz píše:Já teda řežu na M15x1,5 a dávám novou opravnou zátku.
taky jsem přemýšlel že si koupím ten opravný kufr kde je 15 mm ale já třeba dva roky nic a pak dvakrát do roka, to si koupím potřebnější věci