Škoda Octavia 66KW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Škoda Octavia 66KW
Zdravim. Jsem tu na fóru nováček.... Těchto dotazů už tu bylo kladeno dost a dost...... Mám doma Octávku Tdi 66 KW r.v. 2002. Chtěl bych auto zachovat jistou spolehlivost, ale na druhou stranu bych z něj chtěl dostat poměrně vysoký výkon. Asi by bylo jednoduší koupit výkonější auto, ale to mě ani tak nebere jako úpravy...atd jak se tu dočítám, tak základem je Turbo, vstřiky, intercooler, chip na míru, snímač tlaku, popřípadě nové písty....atd. Je tu někdo takovej, kdo by mě mohl podrobnějš nasměrovat jaká by byla ideální kombinace...atd. Zdroj na díly mám, takže dá se říct cokoli budu schánět, tak se to ke mě dostane. Tím myslím třeba turbo z nějaký 2.5 TDi od VW a tak.... Plánuju časem také druhé auto, které bude stavěno jen na ten výkon. takže nějaký lehký Tdi (ibiza, polo, lupo.....). Konkrétně u té Octávie mám představu o přijatelné kouřivosti a běžném prozozu.

A co to znamená, ten "poměrně vysoký výkon"??? Na 110 koní ti stačí chip... Na 130 už i trysky a chip... Poté na řadu přichází lepší turbína, velký ic a rozhodně spojka
a ejhle, hned máš 150
. Jinak jestli začneš s úpravami, tak začni nejdříve s tryskami,ať nechodíš na úpravu softu 2* ... Nebo si počkej, až budeš mít to druhé auto na "výkon" a tam dej všechno a o výkon máš postaráno... Jinak tady na fóru je toho dost,jak to poladit (komponenty co s čím atp...)

Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... 
Podívej se na toto: http://race.dieselpower.cz/Produkty/kat ... 14&motor=4
seat toledo 1M - tak trochu série
Teď jsem koukal na ten odkaz a na ty ceny:- vstřikovací trysky sprint764 (4.717,-)johny píše:Podívej se na toto: http://race.dieselpower.cz/Produkty/kat ... 14&motor=4
- výměna trysek (2.000,-) To je 6.717
V létě jsem tam byl na tryskách.Proč mě stály sprint 520 s výměnou a zkuš.jízdou 8.200?
--octavia SLX 1.9Tdi --
-
Venca
- uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ritchie : Jestli jsi koukal, tak koukni znovu a poradne. Stejne jako jsi koukal v lete na cenik Dieselpoweru. Nechci tady zadne lzi.
Trysky Sprint 520 - 4 ks - 4.976.- Kc
Vymena + repase zrezlych vstrikovacu - 595.- Kc za 1 kus tj. 2.380.- Kc
Montaz, demontaz na vozidle vcetne novych tepelnych podlozek a novych hadicek - 750.- Kc
Dohromady tedy 8.106.- Kc. Za zbytek sis zrejme koupil cocku s parkem, nebo jsi ho milostive daroval mechanikovi.
V zadnem pripade neuctujeme diagnostiku nebo zkusebni jizdu.
Na tve strane zrejma spokojenost s vysledkem, kterou si ted kazis spekulacemi
( ceny, ktere uvadis, jsou zcela zrejme jak ted koukam bez DPH )
Montaz, demontaz na vozidle vcetne novych tepelnych podlozek a novych hadicek - 750.- Kc
Dohromady tedy 8.106.- Kc. Za zbytek sis zrejme koupil cocku s parkem, nebo jsi ho milostive daroval mechanikovi.
Na tve strane zrejma spokojenost s vysledkem, kterou si ted kazis spekulacemi
Nechápej to ve zlém,ten dotaz nebyl myšlen jako negativní,ba naopak spokojenost s vozem je supr.Ale když se někdo podívá na ten odkaz,tak to tam takto stojí.Takže žádné spekulace a lži.Proto mě zarazilo,že bych to měl dražší než 764ky.V tomto případě beru zpět a posílám omluvu. Tenkrát stačilo trochu info před nebo po vyúčtování a bylo to. Doufám,že jsem Dieselpoweru nezpůsobil újmu na pověsti, protože výsledky mluví za ně.Venca píše:ritchie : Jestli jsi koukal, tak koukni znovu a poradne. Stejne jako jsi koukal v lete na cenik Dieselpoweru. Nechci tady zadne lzi.
Na tve strane zrejma spokojenost s vysledkem, kterou si ted kazis spekulacemi![]()
--octavia SLX 1.9Tdi --
Jinak pro info:je to 66kw,r.99,AGR.Po tryskách najeto 5tis.Nekouří,spojka v pohodě,motor ožil,tahá jako blázen.
Aby jsi viděl,jaká byla moje první reakce po výměně,tak tady je výňatek který mám v oct. clubu v mé sekci:
Ta větší změna:už nemám 66kw.Sám velký Reesha mě namontil Sprinty,provedl zkuš.jízdu+kontrolu Vagem.Tlak ve válcích vyrovnaný,váha-O.K.,EGR ventil závada-propouští do sání.Na doporučení jsem ho zaslepil.Sání bylo pěkně zaprasený.Auto výrazně ožilo,jede supr,nekouří.
http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=23686
Aby jsi viděl,jaká byla moje první reakce po výměně,tak tady je výňatek který mám v oct. clubu v mé sekci:
Ta větší změna:už nemám 66kw.Sám velký Reesha mě namontil Sprinty,provedl zkuš.jízdu+kontrolu Vagem.Tlak ve válcích vyrovnaný,váha-O.K.,EGR ventil závada-propouští do sání.Na doporučení jsem ho zaslepil.Sání bylo pěkně zaprasený.Auto výrazně ožilo,jede supr,nekouří.
http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=23686
--octavia SLX 1.9Tdi --