ako vycistit chladiaci system??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
ako vycistit chladiaci system??
kto poradí ako vyčistit chladiaci system od nánosov vyzerá to ako rozpadnutá stara hadica a nemôžem sa toho vybaviť už asi 2 roky začalo to vtedy keď sa rozpadli lopatky vodnej pumpy vodná pumpa metelli celokovová a stále to zanesie radiátor kúrenia čistene to bolo už asi 15 krát a radiátorov som vymenil asi 5.dík za rady.
-
- Aktivista
já mám vyzkoušený ten ocet, cca 2l a zbytek dolít vodou - projet to, pořádně prohřát. Potom vypustit a pak to propláchnout vodou a znova projet a vypustit. A pak dělám to, že nechám odpojenou spodní hadici od chladiče, nechám motor běžet (studenej) a neustále dolívám vodu do expanzky, která pak vytíká dole - dělám to do tý doby, než dole teče čistá voda 

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
jednou jsem řešil asi 5L oleje v okruhu u Boxera HDi a nefungovalo nic,prostě hadice a všechno plný hutný vazelíny, až jsem to regulerně nalil benzínem asi dvakrát po sobě, pak hydroxid s jarem a podobný koktejly tak jsem to tak nějak odsud dostal
nejhorší je co s tím bordelem, nejsem zastánce toho někde to hrknout do pole
, tak jsem to slíval do barelů,ještě že ve fabrice to bylo kde zlikvidovat 
nejhorší je co s tím bordelem, nejsem zastánce toho někde to hrknout do pole

Já dával na olej místo fridexu nějaký sajrajt na mytí motoru. To bylo to jediné co pomohlo. To bylo tehdá na vitu a místo vody z chladiče tekl olej. Borec točil Španělsko a už cestou tam v praze doléval litr oleje. Dojel i zpět. Naštěstí to bylo v zimě a ten olej to uchladil.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km