Je mozne prerobit abs na eds pripadne na asr? Audi a4 1,8t

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vici
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vici »

po Praze to treba neni,to je fakt (LOL)
taky zalezi na aute.... felda to nepotrebuje, dvoutunovy sharan je bez toho vhodny tak do mesta..
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

Vidím že se to tu docela rozvinulo.Konečně se zapojil i někdo rozumný co chápe že asr atd.. jsou asistenti pro ty co potřebují výbavu aby mohli někam vyrazit v zimě,cítit se nakoni a pak trčí ve škarpě.Za mě prostě dobrý gumy a jak tady někdo napsal u řízení myslet a vyjedeš daleko víc na nohu jak s asistentama.Jen blbec zastavuje v kopci po sněhu ledu nebo se v něm rozjíždí.Mám v autě i esp a je to jen starost navíc.Magnetické pásky v ložisku,to je výmysl...No pěkně děkuju..
Milten007
Přispěvovatel

Příspěvek od Milten007 »

Len par z vas sa venovalo mojej otazke a vedia ze eds nenahradis skusenostami. Prosim len vazne k teme fakt ma nezaujimaju nazory typu: je to blbost, dalsia vec co sa pokazi, kedysi to nebolo a vyslo sa vsade, s dobrymi gumami to netreba. Treba si pohladat na akom principe funguje diferencial a ze aj to slabe pribrzdenie presmykujuceho kolesa dost pomoze. Prosim a dalsie komentare nejakeho typu ze ked chces auto na take cesty kup si 4x4 alebo tank atd tiez nemusite pisat.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Vici ti odpověděl ve svém prvním příspěvku. To zda jsou stejný štekry si najdi v etce/else (tam bude i zapojeni) tohle není auto který se předělává nějak často tak to z hlavy bude vědět málo lidi
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Milten007
Přispěvovatel

Příspěvek od Milten007 »

Uz sa mi cez noc podarilo najst kompletne zapojenie tychto systemov. Uz si to len porovnam. Dakujem za snahu.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Vici píše: taky zalezi na aute.... felda to nepotrebuje, dvoutunovy sharan je bez toho vhodny tak do mesta..
to můžu potvrdit že dost záleží na autě, u fabie ASR reagovalo snad po prvním protočení kol a šlo to až do udušení auta tam to bylo na nic a lepší vypnout, ted u passatu mě to nechá dost prohrábnout než zareaguje a i pak to jen prohrabává a jede dál (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

jestli ti to pomůže tady je něco z etky abs a abs+eds by mělo stačit vyměnit jednotku Obrázek
[/img]
Octavia combi 2FL 2.0TDI 103Kw
Fabia Greenline 1.2TDI
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

Do žigula stačil pytel s pískem na zimu, kloudný vzorek a lezlo to i po stromech :D
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Měj jsem auto bez ABS, O1 s ABS+EDS a teď mám O2 s ESP. Jo a ano, jezdil jsem i s Žigulem.
Vždy to přineslo, i přes moji nedůvěru, znatelný posun v jistotě řízení při vyšší rychlosti.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
favo
blázen

Příspěvek od favo »

yardarytarda píše:.......Jen blbec zastavuje v kopci po sněhu ledu nebo se v něm rozjíždí.
V životě nastanou situace kdy uděláš i to co nechceš a proč ? Protože prostě musíš, potom jsou ti všechny dovednosti k hovnu.
Bez všech těchto asistentů jsem jezdil cca 17 roků, ale mám koule nato si přiznat a to i veřejné že mít je je obrovský plus.
Ano občas jen sedím, tupě držím pedál plynu a jen kroutím volantem a nechám elektroniku dělat svojí práci, ale proč ne. Nejsem egoista abych si musel dokazovat, že tyhle situace zvladnu líp než elektronika. A to že někdo skončí ve škarpě neznamená, že elektronika neodvedla svojí práci.
A propo mám auto 17 roků starý a nic z toho se zatím nerozbilo a funguje to jak má.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
blázen

Příspěvek od favo »

martinsidlo píše:,........ a vzorek pneu se nejlépe čistí otáčkami a odstředivou silou.
Tohle je pěkná hloupost a kdyby jsi věděl jak fungují zimní gumy, tak by jsi to nikdy nenapsal.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od Vici »

pro pobavení - v Caddy SDi mám ASR,ale EDS to nemá (LOL) ,asi by to roztrhlo převodovku. V zimě bych to EDS uvítal...
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

favo píše:
martinsidlo píše:,........ a vzorek pneu se nejlépe čistí otáčkami a odstředivou silou.
Tohle je pěkná hloupost a kdyby jsi věděl jak fungují zimní gumy, tak by jsi to nikdy nenapsal.
Myslíš?Zkušenosti.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“