Seat Ibiza 1.9 diesel nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Seat Ibiza 1.9 diesel nestartuje
Zdar.Ľudia dostala sa mi pod ruky Ibiza 1.9 diesel 66kW, r.v.97, vôbec neštartuje, majiteľ vymenil relátko na žhavenie, aj napriek tomu žhavenie ani neblikne.
Diagnostika sa mi s motorom nespojila, akurát mi ukazala chybu imobilizéru.
Vymazal som ju, ale nabehla znova.na dverách vedľa cuplíka na zatvaranie je led a tá neustále bliká aj po otvorení auta.
Kto niečo poradí?
Diagnostika sa mi s motorom nespojila, akurát mi ukazala chybu imobilizéru.
Vymazal som ju, ale nabehla znova.na dverách vedľa cuplíka na zatvaranie je led a tá neustále bliká aj po otvorení auta.
Kto niečo poradí?
To bude servisný interval. Ešte by som skúsil zmerať či ide napájanie do samotného relé 109. No a potom už len podľa schémy merať kostry a napájania RJ (najlepšie so záťažou/žiarovkou) a v prípade neúspechu RJ vybrať a skúsiť napojiť na stole. Ešte raz - teda žhavenie vôbec neblikne, nedá sa spojiť s RJ motora a ani sa to nespráva ako keby to blokovalo immo? Takisto pozor na tajný vypínač, dorábaný alarm a pod...
no veď to ma štve najviac, origo kľúč od auta ma dve tlačítka, aj bliká na ňom ledka, ale vôbec to nijak na auto nereaguje.potom je tam ovládač od nejakého alarmu + centrálu.s týmto DO sa aj auto odomkne a zamkne.lenže na dverách vedľa cupliku neustále bliká červená led aj po odomknuti a otvorení dverí.dnes som pozeral poistky a relátka, ako takú pavučinu káblov, krabičiek zrejme na alarm a centrál + niekoľko relátok len tak pripojených vo vzuchu na rôzne káble som dávno nevidel.
to je to, že x ľudí sa v tom hrabalo a už keď si nevedia rady tak to posunú mne
Najradšej by som všetky tie alarmy vytrhal von a svätý pokoj
Kto už ukradne ibizu r.v.97
Nie otočím kľúčom a žhavenie absolútne nič ani neblikne, motor ani nekychne, len točí štartér, nič viac
to je to, že x ľudí sa v tom hrabalo a už keď si nevedia rady tak to posunú mne

Najradšej by som všetky tie alarmy vytrhal von a svätý pokoj
Kto už ukradne ibizu r.v.97
Nie otočím kľúčom a žhavenie absolútne nič ani neblikne, motor ani nekychne, len točí štartér, nič viac
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
Dusankooo píše:to relé majiteľ vymenil za nové, nepomohlo, vraj je ešte nejaká poistka v motorovom priestore na žhavenie
příteli asi máš hokej v tom na co je kontrolka spirálka, ta nemá nic společného se žhavením, ale zhasnutí spirálky je signál k počátku startu, kontrolku rožne řj motoru
pokud ti kontrolka neproblikne tak nejčastější závada je, že řj motoru není napájena po zapnutí klíčku, potvrdila to i diag
řj motoru neodpovídá,
doufám že ti někdo napíše které PINY na řj motoru jsou trvalé napájení a napájení po zapnutí klíčku tam začni hledat problém, pookud tam naměříš 12 V je řj motoru KO, elektrika je o měření ne o tom že někdo něco vyměnil,
změř napájení řj motoru pak napiš

-
- Aktivista
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
- martinsidlo
- Aktivista