Klepnutí od levého kola při brzdění

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
zbyneksedlak
Nováček
Odpovědi: 0

Klepnutí od levého kola při brzdění

Příspěvek od zbyneksedlak »

Ahoj mám a4 b7 2.5tdi a když jedu a zabrzdím tak od levého předního kola slyším jedno klepnutí jakoby železo na železo... Nedělá to pořád za sebou když mačkám pedál a ani když stojím a mačkám, prostě musím jet, dotknu se brzdy klepne to, hned po tom brzdím znovu a když chviličku jedu a zase zabrzdím tak klepne... Neměl by někdo nějaký typ po čem jít? Děkuju..
Btw brzdy mám nové mají asi 5-8tkm
Kepii
Sběrač informací

Příspěvek od Kepii »

Zkusil bych mrknout na spodní čepy
Oct 1.9TDi, AHF, Kat Off, Egr Off + chip, sprint 764
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Desky.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Taky mi to dělala destička. Měla prasklý to šprajcovací pérko.
Oct asv 2000, DieselPower
zbyneksedlak
Nováček

Pája 19 píše:Taky mi to dělala destička. Měla prasklý to šprajcovací pérko.
Vadí to něčemu hodně nebo můžu jezdit než se to opraví? A jde to koupit samostatně? Díky
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

zbyneksedlak píše: Vadí to něčemu hodně nebo můžu jezdit než se to opraví? A jde to koupit samostatně? Díky
nevadí deska dosedne v držáku, pak to může dělat tři prdele věcí, tam je kostí silenbloků, logiku to kolikrát nemá že musíš celý traktor rozdělat hledat postupně vyměnovat
zbyneksedlak
Nováček

Tohle ale bude fakt asi ta destička, je to takový cinknutí který tomu odpovídá, i když jemně zmáčknu brzdu že auto skoro ani nezmění rychlost že by se měl hýbout silentblok tak to cinkne.. No uvidíme :) zajímalo by mě co vše musím rozdělat abych se dostal k té pružince a věděl jakou koupit a vyměnit? :)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Destička by měla cinknout i když třeba kopneš do kola ( nebo boucheš kladivem do pneu ) s kopáním opatrně, jednou mi jeden volal že na silnici nemůže sundat kolo přirezlý na středu, kladivo neměl tak mu říkám a´t do toho kopne, asi měl nějaký fotbalový nadání protože do toho kopl bodlou a zlomil si palec....
Vnitřní destička drží v pístku na třech takových plechových pružinkách a venkovní přitahuje třmen směrem k poloose jakoby touto pružinkou
https://mlparts.cz/autodily/audi/a4-200 ... sort=price
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

v kelly je to zde BD PR04 třeba ji tam vůbec nemáš
zbyneksedlak
Nováček

Super díky moc dnes zkusím jestli cinká i po kopnutí popř. sundám kolo a nějak to zkusím zjistit... Zvládnu ji tam kdyžtak dát? Musí se stahovat pístky nebo něco takového? :)
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Treba buchnúť kladivom po pneumatike ako písal Roman, to na 99% platničku odhalí. Zrovna minule som niečo podobné riešil na Mazde, stále vzadu klepali platničky, maturoval som nad tým až som zistil že niekto dal na vnútornú stranu platničku bez vrchnej pružinky ktorá patrí von (tam strmeň fixuje len tá veľká pružina čo je zvonku), zložil som to ako má byť s novými platničkami a OK.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Ano zvládneš to aj sám, keď tak si pred demontážou strmeň trochu rozhýb s veľkým šrobovákom nech tam idú patničky potom ľahšie alebo prinajhoršom si piestik vonku zmačkneš veľkými blickami (ak nemáš sadu na piestiky čo predpokladám že asi nie)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“