2.0 TDI BKD pomalý náběh turba, kopanec ve 3000ot.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ondra.p
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od ondra.p »

To vedení fakt nejde v realu kontrolovat na unik tlaku. Drobné netěsnosti tam jsou vždycky. Tady máš něco z DP

Zkontrolovat těsnost systému plnicího vzduchu poslechem,
pohmatem, běžným sprejem na vyhledávání netěsností nebo
ultrazvukovým měřicím přístrojem , např. -V.A.G 1842- .
¦
Drobné netěsnosti na straně sání turbodmychadla jsou
přípustné, protože hadice sání nejsou konstruovány n
přetlak.
¦
Malé množství vzduchu uniká ventily do motoru. Z tohoto
důvodu není možno provádět zkoušku na udržení tlak
v systému
¦
Obsluha ultrazvukového měřicího přístroje -V.A.G 1842- .
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

ondra.p píše:To vedení fakt nejde v realu kontrolovat na unik tlaku. Drobné netěsnosti tam jsou vždycky. Tady máš něco z DP

Zkontrolovat těsnost systému plnicího vzduchu poslechem,
pohmatem, běžným sprejem na vyhledávání netěsností nebo
ultrazvukovým měřicím přístrojem , např. -V.A.G 1842- .
¦
Drobné netěsnosti na straně sání turbodmychadla jsou
přípustné, protože hadice sání nejsou konstruovány n
přetlak.
¦
Malé množství vzduchu uniká ventily do motoru. Z tohoto
důvodu není možno provádět zkoušku na udržení tlak
v systému
¦
Obsluha ultrazvukového měřicího přístroje -V.A.G 1842- .
ok, skusim este raz, na kolko mas nastaveny redukcny ventil? dik
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

sky59 píše:Ty chytrak Maria, nabuduce si to natlakuj na 200kpa , pokial vobec tusis o com sa tu bavime

A podla nazorov si len dalsi "vymienac" ked dierka 1mm nic neurobi, ak by si si analyzoval udaje tak by si sa nestacil cudovat, ale to pri vymenach nie je nutne
(LOL)
Ty si to uhádol. Vymením čo nefunguje :)
Miesto lamentovania po internete. Áno keď už človek nevie, hľadá pomoc kade tade. Nakoniec však príde jednoduché vysvetlenie aj bez toho. Síce to zožerie nejaký čas...
K tým tvojim pascalom sa nevyjadrujem, asi sú všetci mimo okrem teba. A koniec koncov buď rád za tento "Up" lebo.99.5% tu prítomných sú teda podľa teba vymienaci a nemajú čas na kktiny ale riešia reálne veci k spokojnosti. Snáď keď téma bude zasa hore, tak ti dotyčný odpovie na vedeckú otázku.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

adrian_B píše:
sky59 píše:Ty chytrak Maria, nabuduce si to natlakuj na 200kpa , pokial vobec tusis o com sa tu bavime

A podla nazorov si len dalsi "vymienac" ked dierka 1mm nic neurobi, ak by si si analyzoval udaje tak by si sa nestacil cudovat, ale to pri vymenach nie je nutne
(LOL)
Ty si to uhádol. Vymením čo nefunguje :)
Miesto lamentovania po internete. Áno keď už človek nevie, hľadá pomoc kade tade. Nakoniec však príde jednoduché vysvetlenie aj bez toho. Síce to zožerie nejaký čas...
K tým tvojim pascalom sa nevyjadrujem, asi sú všetci mimo okrem teba. A koniec koncov buď rád za tento "Up" lebo.99.5% tu prítomných sú teda podľa teba vymienaci a nemajú čas na kktiny ale riešia reálne veci k spokojnosti. Snáď keď téma bude zasa hore, tak ti dotyčný odpovie na vedeckú otázku.
Neviem ci rozumies co si napisal ale mne si len potvrdil ze ani len netusis co robis ked "opravujes"

A k tym pascalom: ecu robi presne to a tiez tomu rozumie ako aj ja, v nudzovom rezime vie prepocitat udaje z map na maf - ak napriklad evidentne zlyha maf
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Double_G
Sběrač informací

Příspěvek od Double_G »

Tak sa opäť pripájam s prosbou. Od minula sa zmenila jedná vec a to, že sa dávalo nové turbo. To staré už bolo hlučné a tajne som veril že sa napraví aj problém s výkonom v nízkych otáčkach. No nie, spodok je stále mŕtvy aj podľa logov. Tlakové hadice sú k sacím parohom skontrolované a všetko tesní, nieje nikde žiaden únik tlaku. Nové turbo podľa logov funguje rovnako ako staré. Podtlak je v poriadku, pri štarte sa zatiahne tiahlo na plno. Som bezradný už, ak by ste mi vedeli nejako pomôcť, bol by som veľmi vďačný. Podľa všetkého to nieje ojedinelá chyba BKD motorov.
Pripájam log, je tam v jednom súbore viac logov, ak by sa na to niekto mohol pozrieť. ďakujem
http://leteckaposta.cz/424515866
Škoda Octavia 2.0 TDI BKD
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

Neviem co ti poradia poniektori experti co nechcu (a zrejme nevedia) ako robit s cislami...

Nevravim ze som Ti to opravil, ale nasiel som "podozrivu" vec. Porovnal som z logov pri otackach okolo 2500 udaje:
- mnozstvo paliva podobne
- boost podobne
- pedal na podlahe (egr by mali byt zatvorene?)

Je vsak vidiet, ze v prvom logu je otvoreny EGR a zrejme by byt nemal, ziada sa plny vykon (pedal na podlahe)

Je vidno, ze aj ked boost tlak (MAP) je 2193 tak je dosiahnuty tak, ze sa tam natlacili vyfukove plyny cez EGR a nie cisty vzduch co mal prist cez MAF
porovnaj log 1 a log 5 - su najporovnatelnejsie, v pripade 1 chyba 20% cisteho vzduchu

MAF meria podstatne menej ako v ostatnych pripadoch, N75 vsak dava uplne iny povel ako ostatne pripady

otazkou je, preco ECU dava povel na N75 aby pootvoril EGR ked je plyn na podlahe??!

Nepoznam detailne ako funguje N75 ale je zvlastne ze 32..39 % reprezentuje zatvoreny EGR.... (?)

Obrázek

Ako sa lisili podmienky pri logu 1 od ostatnych?

A tu vidis z logu 2 ze napriek tomu ze je plyn na podlahe tak ECU drzi otvoreny EGR, motor sa dusi, nema cisty vzduch a teda nema co roztacat turbo tak sa nedosahuje ani tlak v nasavani, cez MAF prichadza uplne minimalne mnozstvo vzduchu a pritom sa pozaduje 100% vykonu

Obrázek

nebolo manipulovane s ECU a uplne na P**cu "vylepsena a vytunovana" ???

myslim ze hladas chybu kde chyba nie je, turbo nebolo treba menit, vlastne nic nebolo treba menit, podla mna je zblbnuta na 99.999999999% riadiaca jednotka

Edit: N75 je kryci nazov pre pneumaticky ventil na ovladanie lopatiek turba, treba nalogovat aj egr
Na veci nic nemeni ze sa dusi motor svojimi plynmi, moze vsak byt ze egr nedrzi aj bez povelu z ecu

pod akym nazvom drzia tento ventil? N249? treba ho tiez nalogat
mozno fixluje tento solenoid...

Obrázek
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

A toto je prípad kedy 3/4 príspevku sú o ničom, pretože n75 je actuator EGR... Edit je krásny ale prepočty boli onicom :) ale páči sa mi aký si tvrdohlavý a niekto sa toho aj tak chytí a pôjde po kravine. PS: odstaviť EGR na test je otázka 15min.
A berme v úvahu že turbo je ok, vedenie tak isto, podtlaky detto.
Ale či udávané množstvo vstrekovaneho paliva je reálne, to nevie nikto. Je to len vypočítaná hodnota. A ak nie je nafta...
:)

A len tak na okraj tvojich jadrových výpočtov... Predstav si, dnes som robil jedno webasto na tourane BKD kde je netesnosť medzi chladičom EGR a zvodmi... Aj uchom dosť pocutelna. A auto jazdí úplne normálne aj napriek tomu že nie všetok objem spalín sa dostáva k turbine. Čo by malo mať výrazný vplyv na spool turba ;)

A ďalšia vec, neber to ako útoky na teba. V 99% prípadoch sa tu riešia herky ktoré majú obehnutu zemeguľu. Vysantilo sa tam už xy "mechanikov" a pokiaľ aj vieš čo všetko tam treba urobiť aby to malo efekt, tak je to málo kto ochotný zaplatiť. Ale som len ten "vymieňač" podľa teba. Takže nepredpokladám že to pochopíš :)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

Bude lepsie ak zostaneme pri slovencine lebo potom clovek nevie co chcel autor povedat, pripadne si pozri co su to Phrasal Verbs, napr 'spool up'

Za 15 min sa ani neprezlecies :)

A nenapisal si, ze co by si s tymto autom urobil, vymenil motor?

Neviem naco si sa zbytocne vyjadroval k tomu, ze v hlave nenosim krycie nazvy komponentov, radsej veci rozumiem ako by som sa mal 'biflovat'

Nie kazde auto ma rovnako dostupne egr ventily, ja mam momentalne v merku s 2mi egr a oba pod ic, zaslepit sa na skusku nedaju, naco aj, ked si viem 'vypocitat' ze su/nie su v poriadku

Pre mna je vysledok merani co som uz napisal: vyskytol sa aspon jeden pripad ked egr nezatesnil, myslim, ze chyba je nahodna a neurobi sa vzdy ale to autor nenapisal

Ja ostavam pri pocitani, ty mas svoju metodu....
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Double_G
Sběrač informací

Příspěvek od Double_G »

Ďakujem za analýzu sky59, aby som bližšie opísal merania a samotné auto. Za prvý log sa ospravedlňujem, ten sa mi primiešal z iného auta s EDC 15 jednotkou. Zvyšné logy zodpovedajú motoru BKD. Auto nieje žiadna herka vydojená, je to 2008 OII, najazdených skutočných 120k km. Auto vlastním od 70k km, nuž od vtedy sa už potykám s týmito problémami. Jednotka a celé auto je séria, bez zásahov do máp.
Pri meraní logu 4 a 5 bol na skúšku odpojený EGR ventil od podtlaku a aj škrtiaca klapka od štekru. Podľa logov tam ale nieje žiaden rozdiel, je tam stále hluché miesto do tých cca 2200 otáčok. EGR trubka medzi zvodmi a chladičom už bola kontrolovaná, ta je ako nová. EGR ventil podľa meraní otvára a zatvára OK, je vidieť ako sa menia hodnoty na váhe pri voľnobehu. Napadá ma ešte na zvodoch zaslepiť egr a skúsiť to premerať, ale nieje vidieť žiaden únik spalín na vedení EGR.
Poprípade, málo nafty? Ale auto netrasie pri akcelerácií, ani nedymí nijak viditeľne.
Musím to nejak vyriešiť, som smutný z toho auta. Druhé TDI je oproti tomu raketa a táto Octavia v meste sa nedá ani rozbehnúť ako je to mŕtve na prvom a druhom stupni. ďakuejm vopred za každý nápad na nasmerovanie k riešeniu problému.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

ok, vylucujem log 1 :)

prepocital som udaje z maf map a za predpokladu, ze 'volumetric efficiency'
vztiahnute na sltaceny vzduch je asi 80% tak maf map meraju spravne.
pomer ait/fuel je asi 22:1 co je tiez ok

ked porovnas log 2 a 5 pri 2600ot /hore/ je vidno jedna anomalia:
log 2 - pri N75 /VN command/ 32% je tlak 2460 mbar /dosahuje az presahuje poziadavku 2330/
log 5 - ......................................39% je tlak iba 2280 mbar

v oboch pripadoch je rovnaka ziadana hodnota asi 2330mbar, rovnake otacky

turbo si uz menil, ale ovladanie zrejme nie
v logu2 ecu ziada iba 32% a ma vyssi tlak ako v logu5 kde ziada az 39% ale tlak ani nedosiahne
vyzera to, ako keby nieco niekde "drhlo" - od povelu VN command az po lopatky turba:
N75? banka?

Neviem detaily odkial ide podtlak na ovladanie lopatiek, nemoze aj tento nejako 'drhnut' ze raz je a raz nie je? Pripadne sa objavi az neskor....dovtedy lopatky nie su realne ovladane
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Double_G
Sběrač informací

Příspěvek od Double_G »

Ahoj sky59, dnes som prehodil na vyskúšanie ventilový blok podtlaku(N75) z funkčného auta, ale žiadna zmena charakteristiky. Banka na turbe bola samozrejme menená aj s turbom, ta je nová a celé turbo má nabehaných ani nie 1000km od výmeny. Zaráža ma, že v meraných blokoch už pri voľnobehu nieje dosiahnutá požiadavka na tlak, aktuálny je stále slabší ako špecifický. Hodnoty sú tesne nad atmosférickým tlakom, čiže to turbo vôbec nefúka ani pri voľnobehu. Hodnoty váhy sedia, pri otvorenom EGR to je nejakých 240 pri zatvorenom cca 440 mg/str... Tak kde sa to môže strácať? ďakujem za každú odpoveď
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

Ako som pisal vyssie, "pracovny" podtlak je v poriadku alebo nabehne az od 2500ot?

Nevies to nejako skonteolovat? Ide to z vakuovej pumpy alebo sa tvori niekde inde?
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Turbo je nové Origo alebo nejaký Repas?
Základné nastavenie, kanál 11 hovorí pri ohriatom motore čo?
Rozdiel tlaku je aký?
brunko47
Nováček

BKD 2.0 Tdi

Příspěvek od brunko47 »

ahoj,môj poznatok ohľadom pomalého nábehu turba, riešil som fučanie cez chladič spalín od 1600 do 2000 ot. vtedy BKD išlo ako hladký diesel ale iba prví a druhý prevodový stupeň, po prekročení spomínanej hranice 2000 to zatiahlo a išlo normálne, mal som podozrenie že EGR ventil je pootvorený kedy by nemal a to spôsobovalo to fučanie a samozrejme slabí výkon v spomínaných otáčkach, v mojom prípade po výmene podtlakového bloku auto ide ako pred tým :-D
sky59
Aktivista

Re: BKD 2.0 Tdi

Příspěvek od sky59 »

brunko47 píše:ahoj,môj poznatok ohľadom pomalého nábehu turba, riešil som fučanie cez chladič spalín od 1600 do 2000 ot. vtedy BKD išlo ako hladký diesel ale iba prví a druhý prevodový stupeň, po prekročení spomínanej hranice 2000 to zatiahlo a išlo normálne, mal som podozrenie že EGR ventil je pootvorený kedy by nemal a to spôsobovalo to fučanie a samozrejme slabí výkon v spomínaných otáčkach, v mojom prípade po výmene podtlakového bloku auto ide ako pred tým :-D
co myslis pod "podtlakovym blokom"? ktore casti?
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“