Octavia vodicí/vratná klatka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia vodicí/vratná klatka
Ahoj,
šíleně mi něco píská na pomocných agregátech (volnoběžka nová). Tak bych rád vyměnil řemen, napínák, a tu klatku u alternátoru. Nevíte číslo dílu té vodicí/vratné klatky a klidně i napínáku? Myslím že je to 038 145 276, ale nejsem si jistej. Octavia 1.9 TDI 81 kw AHF.
Dík.
šíleně mi něco píská na pomocných agregátech (volnoběžka nová). Tak bych rád vyměnil řemen, napínák, a tu klatku u alternátoru. Nevíte číslo dílu té vodicí/vratné klatky a klidně i napínáku? Myslím že je to 038 145 276, ale nejsem si jistej. Octavia 1.9 TDI 81 kw AHF.
Dík.
Nevím, zda máš dvouhmotnostni řemenici na klice, ale tou začni. Udělej si rysku od středu ke kraji a studený to nastartuj. Jak začněte pištět, tak zdechni motor a podívej se, zda Ti sedí ryska. Pokud ne, tak víš, že je potřeba řemenice. Kvičí to na tom gumovém lůžku. Jak se to ohřeje, tak je klid.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
-
slovacek.milos
- Aktivista
udělej co ti radí mirek, sdělej PP kolo, plast, pak udělej čáru přes řemenici, není to ale jednoduché, potřebuješ i torx, kolikrát skončíš i tak že stvrdllý řemen vyběhá drážky řemenice na žiletky a musíš měnit všechno řemenici, řemen i napínák, pokud cvhceš čísla dílů si zadej ešopu auto kelly auto řemeny řetězy a kladky a tam najdeš čísel tři pr....Stormy01 píše: Kvičí to jak za studena, tak za tepla.
Tak jsem udělal tu čáru, projel dokud se neobjevilo pískání, a řemenice se ani nehla, drážky taky vypadají ok. Dal jsem nový napínák, a pořád to píská. Když jsme to zkoumali ve dvou (jeden šlapal na plyn a druhej poslouchal), tak ty zvuky šli od vakuovky. Setkali jste se s tím někdo, aby vakuovka tohle dělala?
-
slovacek.milos
- Aktivista
- Kendys_TDI
- Přispěvovatel
Vakuovka může taky dělat, když netěsní a nebo se rozpadá. taky sem měl na ní podezření, ale nakonec se jednalo o pohon čerpadla vstřikovacího, nebo tlumiče vibrací, za chvíli du na to, tak pak dam vědět co tam bylo a čim to hnilo...podle mě jak natekl olej do rozvodů, to tam poškodilo nějakou suchou kladku nebo napínák a proto to takhle začlo bzučet
Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch

- martinsidlo
- Aktivista
Tak kup jen tlumič, je to cca 10let co jsem ho kupoval tady a včera jsem moje staré auto videl v činnosti a nic nechrastilo, základem je teda ok volnoběžka, ale ta bude předpokládám ok.
https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/a ... -2010.html
Jinak ten problém znám, stačí na tlumič zatlačit z boku a přestane to.
https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/a ... -2010.html
Jinak ten problém znám, stačí na tlumič zatlačit z boku a přestane to.