Generátor impulsů G28 2.5 TDi AFB

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MemphisR
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Generátor impulsů G28 2.5 TDi AFB

Příspěvek od MemphisR »

Potřebuji pomoct. Na A4 2.5 TDi AFB jsme vyměnili automat za manual (třetí automat za 2 roky už jsem odmítl dávat). Když připojím čidlo polohy kliky neboli generátor impulsů G28 (na přírubě převodovky DQS), tak motor začne tarokovat, chyba v jednotce není. Volnoběžná dávka začne lítat od 2mg až do 10mg a na grafu předstřiku to píše, že je příliž pozdě.
Motor před vyndáním automatu předl jak koťátko, když odpojím to čidlo kliky, tak se to uklidní.
A ted moje poznatky: Manual má díru pro čidlo jinde než automat, ovšem domnívám se, že by si s tím měla jednotka poradit, přece jen je to převodovka ktera se do těch A4 běžně dávala a podle Etky jsem dal správné čidlo i s podlaožkama.
Audi A6 1.9 Tdi AFN 118kW
Audi A3 1.9 Tdi 81kW
SAG 1.9TDi AUY ladí se.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

2,5tdi má jiné čerpadlo s jednotkou pro man/aut. A má i jinou jednotku man/aut. Tak aby nebyl problém tam. Na toto by myslím odpověděl 100% jen někdo zkušený ( Vlasta,satas na audiklubu) Já s tímto mám zkušenost jen ze jsem měnil motor z auta z automatem do auta bez automatu I opačně ale příslušenství se použilo z původního motoru a nebyl problém. Jen vzadu díra v klice někdy.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Skúsenosť nemám, ale nejde prekódovať v motorovke typ prevodovky?
MemphisR
Přispěvovatel

Příspěvek od MemphisR »

to jsem udělal, překodoval na manual.
Audi A6 1.9 Tdi AFN 118kW
Audi A3 1.9 Tdi 81kW
SAG 1.9TDi AUY ladí se.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“