VW Golf IV výměna silentbloku

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
cbpepe
Sběrač informací
Odpovědi: 0

VW Golf IV výměna silentbloku

Příspěvek od cbpepe »

Zdravím,

Chtěl jsem se zeptat jestli jste někdo měnil ty hlavní silentbloky na zadní nápravě.Lze to vůbec pomocí lisu vyměnit? Nerozhodím tím nějak geometrii?
stando4
Nováček

Příspěvek od stando4 »

Treba zdemontovať radšej celú zadnú nápravu, lebo tie silentbloky je problém vylisovať. Dá sa vylisovať vnútorná pogumovaná časť, pričom vonkajšiu kovovú vložku je najlepšie prepíliť, tak aby nedoško k poškodeniu uloženia a potom ju vyraziť. Pred nalisovaním treba dbať na správny smer natočenia silentblokov voči náprave, lebo ich vyhotovenie je špecifické pre radiálne a axiálne sily.
cbpepe
Sběrač informací

Příspěvek od cbpepe »

Děkuju za Info,chtěl jsem tu nápravu celou vyndat a s tím rozříznutím 100% souhlasím siletblok ztratí pnutí a jde lépe vyndat.Já mám spíš strach o montáž tedy při lisování je nutné narazit nový siletblok až nadoraz co jde, ? Je možné někde zjistit správné natočení silentbloku v nápravě nebo je to jasně rozpoznatelné.,
stando4
Nováček

Příspěvek od stando4 »

Na nalisovanie selentblokov je potrebné si vyhotoviť silné kovové príruby presných rozmerov z vonkajšej aj vnúternej strany lôžka nápravy, do ktorého sa pomocou šróbov nalisuje silentblok až na doraz. Vonkajší priemer silentblokov si treba odmerať ešte pred samotnou demontážou, lebo ich priemer môže byť 69 alebo 74 mm. Pozíciu nalisovani treba dodržať podla starých silentblokov.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“