Golf V - BLS - výměna dvouhmoty Sachs za LUK, start problém
Moderátoři: šulda, Moderátoři
A prečo to nerieši mechanik ? prečo to riešiš ty ? veď keď si niekomu zveril svoje auto aby ti na ňom spravil nejaký úkon, tak hocičo tam negunguje tak ako má by mal podľa môjho názoru riešiť on nie ?
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
VW Golf mk5 R32 3.2 VR6 BUB 184Kw 4motion
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
VW Golf mk5 R32 3.2 VR6 BUB 184Kw 4motion
LUKů zrovna do téhle aplikace jsem dal několik a bez potíží, jinak já se taky spojkám Sachs ( bohužel ) vyhýbám, předmontovaná sada klouzala ( naštěstí u mého vozu ), další měla chod, že byť byla nová, tak pedál zabírá úplně nahoře a to se pak celkem blbě vysvětluje. Ale třeba s tlumičema mám naopak zkušenost dobrou.Mxs11 píše:Díky, asi budu s tímto požadavkem kontaktovat mechanika. Původně jsem chtěl Sachs a on že to ne, že jsou poruchové a jak jsem dopadl s LUKem... Každopádně auto jsem chtěl později prodat a s tímto zvukem těžko.
Nicméně zaměňoval jsem u těchto aplikací i původní setrvák Sachs za LUK a taky ok - co se týče startéru.
Mechanika bych hned neočerňoval, leckdy dělat na 100% a poctivě nestačí, zejména při kvalitách dodávaných dílů...
Source: To je dobrá otázka. Hlavní důvod je tento - mechanik mi řekl, že doporučuje LUK a že to vychází na 10 500 Kč za díl, protože jsem mu řekl, že Sachs vidím na netu za 8000 Kč. Podíval jsem se teda na net, kterej je plnej levnjších LUKů, tak jsem koupil LUK dle VIN na skoda-dily za 8400 Kč a on, že dobrý. Prostě jsem chtěl ušetřit 2000 Kč.
Po opravě mi řekl, že se mu setrvák nezdál, že měl jiný ozubení než originál Sachs. A že tam je tento zvuk a že by si to prej "mělo sednout". Což mi teda určitě měl zavolat a řešit to operativně, ne při předávání vozu...
Takže je to dilema: je to setrvákem nebo prací mechanika? No, zatím to budu řešit nějak domluvou. Cena za práci byla 3000 Kč, což je taková normální cena.
Jinak Sachs mám vpředu i vzadu tlumiče a myslím, že ok. Už v minulosti jsem s nimi měl dobrou zkušenost.
Po opravě mi řekl, že se mu setrvák nezdál, že měl jiný ozubení než originál Sachs. A že tam je tento zvuk a že by si to prej "mělo sednout". Což mi teda určitě měl zavolat a řešit to operativně, ne při předávání vozu...
Takže je to dilema: je to setrvákem nebo prací mechanika? No, zatím to budu řešit nějak domluvou. Cena za práci byla 3000 Kč, což je taková normální cena.
Jinak Sachs mám vpředu i vzadu tlumiče a myslím, že ok. Už v minulosti jsem s nimi měl dobrou zkušenost.
Jsem přesvědčen, že za to mechanik nemůže. Podle zvuku to bude opravdu startérem, kterému se nedaří vytáhnout pastorek z věnce setrvačníku tak rychle, jak je potřeba. Vyndal bych startér, rozdělal ho a prozkoušel zejména volnost pohybu "jádra elektromagnetu", který přes páku ovládá pastorek. Vyndal bych ho, vyčistil a nastříknul pouze jemným olejíčkem, který v mrazech nezatuhne. Také bych nastříkal olejíček i na pastorek, aby šel lépe vytáhnout z ozubeného věnce. Pak to bude podle mne pracovat bez problému. Samozřejmě zkontroluj uhlíky a také vazelínu v planetové převodovce startéru, když už to bude rozhozené. Tam však problémy nebývají /když se ozývá tento zvuk/.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Přesně, opět případ, kdy chtěl někdo ušetřit.
Kdyby jsi to nechal celé v režii mechanika, tak to určitě řeší. Ale ušetřil jsi 2 litry, protože máš díl z e-shopu.
Sám beru věci z e-shopu, ale sám je montuju. Pokud bych šel za mechanikem, tak ať si nakoupí svoje ND.
Kdyby jsi to nechal celé v režii mechanika, tak to určitě řeší. Ale ušetřil jsi 2 litry, protože máš díl z e-shopu.
Sám beru věci z e-shopu, ale sám je montuju. Pokud bych šel za mechanikem, tak ať si nakoupí svoje ND.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
skoda-dily: s temito produkty nejsou zadne problemy, pripadna reklamace by musela jit na posouzeni do Nemecka. Primo s vyrobcem jiz resim, jestli mi reknou něco o kompatbilite apod.
Mirek999 uz mi prosim nepis ty d*bility, mechanik bere dily ze stejne fabriky. Pripadne mi je muzes prijet do Ostravy rict osobne, tady na foru o flame nemam zajem, resim vecne.
Mirek999 uz mi prosim nepis ty d*bility, mechanik bere dily ze stejne fabriky. Pripadne mi je muzes prijet do Ostravy rict osobne, tady na foru o flame nemam zajem, resim vecne.
tento zvuk vydava volnobežka na pastorku v štartery.
co sa tyka donesenej spojky z e-shopu tak u mna by si demontáž spojky na posudenie dielu znovu platil. pokial by spojka byla kupovana u mňa tak ne.
bohužel mirek má pravdu je to riziko kere musíš zvážit
co sa tyka donesenej spojky z e-shopu tak u mna by si demontáž spojky na posudenie dielu znovu platil. pokial by spojka byla kupovana u mňa tak ne.
bohužel mirek má pravdu je to riziko kere musíš zvážit
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Update:
Koupen nový startér, nainstalován.
Při startování nyní jiný zvuk - jako pískavý-prokluz. Nejspíš opravu problém se setrvákem.
Zvážím reklamaci ve skoda-dily, kde komunikuji s manažerem a mají k případné reklamaci vstřícný přístup.
Vyrobce - po presmerovani zatim bez odpovedi, jeste pockam, ale vidim to na patricnou zpetnou vazbu smerem nahoru.
Koupen nový startér, nainstalován.
Při startování nyní jiný zvuk - jako pískavý-prokluz. Nejspíš opravu problém se setrvákem.
Zvážím reklamaci ve skoda-dily, kde komunikuji s manažerem a mají k případné reklamaci vstřícný přístup.
Vyrobce - po presmerovani zatim bez odpovedi, jeste pockam, ale vidim to na patricnou zpetnou vazbu smerem nahoru.
-
- Přispěvovatel