citroen jumper problem s alternátorem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
citroen jumper problem s alternátorem
Mám tu jeden špek sna známeho aute jedna sa o citroen Jumper 2004 2,0HDI. Odešel na nem alternátor po rozebraní a stavu km sem usudil že sa neoplatí opravovat ložiska uhliky a celkový stav tak sme zebrali repas od BOSCHu výmeným spusobem. Po cca 4 mesiacoch repas. alternátor odešel poslal na reklamáciu uznana dal sa nový po pul roku zas odešel zase reklamacia uznaná dal sa druhy no a v patek mi volal že to zas nedobíja presne 6 mesicu. už to je 3tí alternátor od Boschu neco tam musí tie alternátore odmrdávat nejaký príhrev alebo neco. Je to jednoduchý alternátor 1 hrubý kabl z baterky a jeden tenky z budíku. Po celu dobu to než alternátor odejde všetko funguje dobíja. Od boschu sem bral moc krát repasovane alternátory a štartere nikdy problem nebyl.
Napadá nekoho neco?
Napadá nekoho neco?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Altik origo Bosch na Citroenu Jumper
Od novoty najeto 98T KM
Ojebany materialy, vime asi proc.
https://uloz.to/file/rFSkOzkGMUpI/211020133336-jpg
Od novoty najeto 98T KM
Ojebany materialy, vime asi proc.
https://uloz.to/file/rFSkOzkGMUpI/211020133336-jpg
Tohle je věčný problém alternátorů, vždy jeden uhlík vydře drážku a druhá je netknutá.Kdysi se říkalo, že je tvrdý uhlík.., ale proč ta druhá část je v pořádku? V dobách nedostatku, jsem do vydřené drážky/pokud nekouká železo/ dal černý uhlík /z vysavače/ a alternátor fungoval ještě mnoho let..Mám zato, že to dělá nějaký elektrický problém....dráteníci možná budou vědět víc...
nepropadat panice...
ja sem bohuzel nechcel zadny otvarat kuli reklamacii ale uz mi to neda a tentokrat ho otevrem. jedine co sa mi nepaci ze je umiestneny uplne dole a neni tam ziadny susdekl proti vode. ale ten stary byl totalne zasrany od blata a masny od oleja x roku a fungoval....
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Jsem odpůrce Starline, ale alternátory, startéry a brzdiče jim fungují.
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
-
- Aktivista
romane jednou mi fábka v sdi hvízdalo turboROMEK píše:majster v ucilisti nam vysvetloval ze minusovy uhlik sa v jodnosmernych motoroch opotrebovava rychlejsie