Eberspacher - dotaz pro znalce.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Eberspacher - dotaz pro znalce.
Chlapi mám zvláštní problém se svým bufíkem. Po zapnutí se normálně rozeběhne, ventilátor hučí, čerpadlo cvaká a bufík běží cca 2 minuty a zhasne. Zkusím ho tedy znovu zapnout a opět běží cca 2 minuty a opět zhasne. Když ho pustím po třetí, tak po cca minutě kdy běží začne z výfuku kapat nafta.
Po vypnutí a napojení na diagnostiku Edith mi ukáže pouze cca 5x stejnou hlášku o překročení bezpečného času. Žádná jiná chyba se nezapíše. Při pokusu je smazat se nic nestane, maximálně se uvolní jedno pole s touto hláškou, ale po chvíli se opět zaplní stejnou chybou.
Při bližší zkoumání sem přesvědčený, že se nerozeběhne vodní čerpadlo, protože není slyšet onen typický zvuk který to vždy vydalo, takové zašplouchání, skoro jako podavačka v nádrži.
Bohužel pokud se chci připojit k bufíku a sledovat provozní data, tak mi diagnostika po chvíli vyhodí chybu a k datům mě nepustí.
Takže jsem schopen jen vyčíst pamět závad, ale ne reálný hodnoty ze senzorů, což ale dřív šlo.
Jedná se o bufík Eberspacher B4 W/SC krmený naftou, koupený přímo ve škodovce jako dostavbová sada.
Při připojení diagnostiky musím vybrat přesny typ, model a ještě specifické číslo daného modelu, ale netuším kde ho získat. V seznamu modelů jsou asi tři možnosti daného modelu a typu a asi se dvěma se připojím k paměti závat, ale ani s jedním k reálným datům z provozu.
Netuší někdo kdy by mohla být chyba ?
Budu vděčný za každej tip který by mě posunul dál.
Jen dodám že asi před měsícem jsem měl v paměti závat zvláštní chybu, která volně přeloženo mě nabádala, abych se dostal do nastavovacího režimu a cca 10x zmáčknul spínač, poté se diagnostický režim zrušíl a bufík šel opět spustit, ale jen jak je výše popsáno.
Mému motoru se ty studený starty moc nelíbí a tak bych rád dal bufík dokupy a koupě novýho byl nechal až jako poslední variantu.
Ještě jeden dotaz, mohu přímo nahradit agregát B4 W/SC agregátem D4 W/SC ?
Jedná se mi jen o kabeláž, samozřejmě počítám že musím odpojit čerpadlo, protože nafťák ho má přímo v tělese topení. Jde mi jen o ovladací kabeláž od hodin a rozvodů po autě.
Po vypnutí a napojení na diagnostiku Edith mi ukáže pouze cca 5x stejnou hlášku o překročení bezpečného času. Žádná jiná chyba se nezapíše. Při pokusu je smazat se nic nestane, maximálně se uvolní jedno pole s touto hláškou, ale po chvíli se opět zaplní stejnou chybou.
Při bližší zkoumání sem přesvědčený, že se nerozeběhne vodní čerpadlo, protože není slyšet onen typický zvuk který to vždy vydalo, takové zašplouchání, skoro jako podavačka v nádrži.
Bohužel pokud se chci připojit k bufíku a sledovat provozní data, tak mi diagnostika po chvíli vyhodí chybu a k datům mě nepustí.
Takže jsem schopen jen vyčíst pamět závad, ale ne reálný hodnoty ze senzorů, což ale dřív šlo.
Jedná se o bufík Eberspacher B4 W/SC krmený naftou, koupený přímo ve škodovce jako dostavbová sada.
Při připojení diagnostiky musím vybrat přesny typ, model a ještě specifické číslo daného modelu, ale netuším kde ho získat. V seznamu modelů jsou asi tři možnosti daného modelu a typu a asi se dvěma se připojím k paměti závat, ale ani s jedním k reálným datům z provozu.
Netuší někdo kdy by mohla být chyba ?
Budu vděčný za každej tip který by mě posunul dál.
Jen dodám že asi před měsícem jsem měl v paměti závat zvláštní chybu, která volně přeloženo mě nabádala, abych se dostal do nastavovacího režimu a cca 10x zmáčknul spínač, poté se diagnostický režim zrušíl a bufík šel opět spustit, ale jen jak je výše popsáno.
Mému motoru se ty studený starty moc nelíbí a tak bych rád dal bufík dokupy a koupě novýho byl nechal až jako poslední variantu.
Ještě jeden dotaz, mohu přímo nahradit agregát B4 W/SC agregátem D4 W/SC ?
Jedná se mi jen o kabeláž, samozřejmě počítám že musím odpojit čerpadlo, protože nafťák ho má přímo v tělese topení. Jde mi jen o ovladací kabeláž od hodin a rozvodů po autě.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
hansdob, rozdíl mezi B a D je mi znám, šlo mi hlavně oto zda bude možné jen přehodit těloso a to nové napojit na stávíjící elektroinstalaci.
Na sítko mrknu.
Ještě jeden dotaz, nemá někdo k dispozici návod jak používat diagnostiku Edith ?
hansdob, rozdíl mezi B a D je mi znám, šlo mi hlavně oto zda bude možné jen přehodit těloso a to nové napojit na stávíjící elektroinstalaci.
Na sítko mrknu.
Ještě jeden dotaz, nemá někdo k dispozici návod jak používat diagnostiku Edith ?

T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
jinak ve vysokém mýtě je autorizovaný servis a nebo když ho máš venku můžu ti to dovézt kamarádovi co to taky umí i napíchnout, já mám D4WSC a verzi bez sítka tak ať si neposereš plamencovku...
jinak ve vysokém mýtě je autorizovaný servis a nebo když ho máš venku můžu ti to dovézt kamarádovi co to taky umí i napíchnout, já mám D4WSC a verzi bez sítka tak ať si neposereš plamencovku...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ladas, díky za nabídku. Zatím o přestavbě na diesel u stávajícího topení neuvažuji, protože když jsem koukal na cenu jednotlivých dílů, tak se to ani nevyplatí s ohledem na cenu samostatného nového topení přímo na naftu s plnou dvouletou zárukou.
Těleso koupím nový za nějakých 14500,- ale jen řídící jednotka, plamencová roura a případně nový čerpadlo výjde na cca 10000,- Kč.
Leda by se naskytly použitý funkční díly, pak by to bylo nejlepší řešení, nebo celý funkční těleso topení D4WSC za rozumnou cenu.
Těleso koupím nový za nějakých 14500,- ale jen řídící jednotka, plamencová roura a případně nový čerpadlo výjde na cca 10000,- Kč.
Leda by se naskytly použitý funkční díly, pak by to bylo nejlepší řešení, nebo celý funkční těleso topení D4WSC za rozumnou cenu.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
čerpadla čerpadlo bufa pro:
nafta
D4W min. 6.7cm3 / 90 sec. max. 7.7cm3 / 90sec.
D5W min. 7.5cm3 / 90 sec. max. 8.6cm3 / 90sec.
benzin
B4W min. 9.3cm3 / 90 sec. max. 10.7cm3 / 90sec.
B5W min. 10.5cm3 / 90 sec. max. 12cm3 / 90sec
jinak obrovská studnice moudrostí je zde http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=5 ... start=1830
a nebo zde http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=50&t=23757
řez čerpadlem http://www.vw-club.cz/download/file.php ... rpadlo.jpg
P,S jen jsem zapomněl dodat že se regulace provádí na výstupním hrdle čerpadla
čerpadla čerpadlo bufa pro:
nafta
benzin
jinak obrovská studnice moudrostí je zde http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=5 ... start=1830
a nebo zde http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=50&t=23757
řez čerpadlem http://www.vw-club.cz/download/file.php ... rpadlo.jpg
P,S jen jsem zapomněl dodat že se regulace provádí na výstupním hrdle čerpadla
Děkuji za informaci a odkazy, blíži se vánoce a budu mít čas studovat.
V době kdy jsem bufík koupil, byly u prodejců vypsány i modely pro který jednotlivý díly jsou a vím na 100%, že spousta dílů byla jak pro naftu tak benzín stejná, ale při posledním hledání jsem akorát zjistil, že tyto informace ze svých stránek smazali. Byl to taky důvod proč jsem tenkrát uvěřil Laďasovi a koupil benzínového bufiky a krmil jej naftou.
2 roky šlapal jak hodinky a pak začaly problémy, ale většinou to byly drobnosti jako nasátý semínko co ucpalo sací kanál v topení, následně špatný kontakt na kabelu od dmychadla vzduchu, ale poslední dva roky prostě nechce fungovat a tak jsem to neřešil, ale už bych rád aby zase topil.
V době kdy jsem bufík koupil, byly u prodejců vypsány i modely pro který jednotlivý díly jsou a vím na 100%, že spousta dílů byla jak pro naftu tak benzín stejná, ale při posledním hledání jsem akorát zjistil, že tyto informace ze svých stránek smazali. Byl to taky důvod proč jsem tenkrát uvěřil Laďasovi a koupil benzínového bufiky a krmil jej naftou.
2 roky šlapal jak hodinky a pak začaly problémy, ale většinou to byly drobnosti jako nasátý semínko co ucpalo sací kanál v topení, následně špatný kontakt na kabelu od dmychadla vzduchu, ale poslední dva roky prostě nechce fungovat a tak jsem to neřešil, ale už bych rád aby zase topil.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Uvěřil jsi správně v použití benzin Diesel nevidím problém jen to dobře nastavit. Jen po letech bojů vím jedno eberspaecher a jejich pochcany topení jsou prostě na dva roky bez zásahu a potom už se v tom pane doktore zase stourame. Já jsem bufiky eber měl ve všech octaviich 1 a to protože na to bylo možno vždy koupit originál držáky a vše krasne pasovalo prvně jsem si myslel ze je to tím ze montují stary bufiky a bůh ví kolik mají naběháno pak jsem do dvou posledních koupil novy sety a ejhle po dvou letech jsem řešil to co predtim. Sitka,svíčky,dmychadlo,jednotky. Patří se vykaslat. Webasto a jedu věky. V T4 ho máme přes 10 let bez zásahu, v passatu 6 let bez zásahu,v astre 5 let bez zásahu v T2 která tedy dnes už moc nejezdi je takové úplně staré webasto a co jsme ji kdysi koupili tehda normálně používali tak funguje tu tedy teď už x let nepouzivame dnes již ale pokud ji vyndame projedeme testujeme vždy vše funguje i to topení ( a to je v lete z 90% nepoustime) na eber h jsem to občas i v lete pustil. Takže dnes za mne eber ten neber.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
kamarád, odorník na tyto krámy, psal, že pokud tomu nejde vodní čerpadlo, tak to za 2 minuty vypne.
podobnou věc jsem kdysi řešil na starém DW50 Webastu, KO vestavěné čerpadlo, dostal externí bezuhlíkové, přopojené místo původního a dobrý...
obecně je eber asi proti webastu opravdu krám
sice webast s lehlou jednotkou jsou taky mraky....
podobnou věc jsem kdysi řešil na starém DW50 Webastu, KO vestavěné čerpadlo, dostal externí bezuhlíkové, přopojené místo původního a dobrý...
obecně je eber asi proti webastu opravdu krám

sice webast s lehlou jednotkou jsou taky mraky....
No v tom odkazu co mi sem dal skalka, se psalo, že ty bezuhlíkový jsou fajn dokud se do nich nedostane vlhkost, pak jdou okamžitě do kopru, což uhlíkový ustojí.
Na to čerpadlo jsem vsázel, protože je tam hlídaní plamene i hlídání teploty vody a pokud začne teplota příliš stoupat, tak topení vypne, což dává smysl když voda necirkuluje. Divný je mi jen to, že v paměti závad mám plno chyb na překročení času, nic víc.
Já se jen bojím toho, že dám nyní za čerpadlo 4000,- a za rok budu řešit zase něco jiného.
Možnái proto jsem měl zapečenou síťku.
Až ho rozchodím, tak zkusím to hrdlo krapet přitáhnout aby šlo méně nafty.
Na to čerpadlo jsem vsázel, protože je tam hlídaní plamene i hlídání teploty vody a pokud začne teplota příliš stoupat, tak topení vypne, což dává smysl když voda necirkuluje. Divný je mi jen to, že v paměti závad mám plno chyb na překročení času, nic víc.
Já se jen bojím toho, že dám nyní za čerpadlo 4000,- a za rok budu řešit zase něco jiného.
Z toho mi jasně vyplívá že mi jde celou dobu zbytečně moc nafty do topení, proto se mi možná zdálo že to žere víc než by mělo.skalka200 píše::
benzin
Možnái proto jsem měl zapečenou síťku.
Až ho rozchodím, tak zkusím to hrdlo krapet přitáhnout aby šlo méně nafty.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Ještě to musím vydržet v práci zítra a budu mít spoustu času se na to podívat. Je dost možný že to bude stejná závada jako před lety, kdy mi bufík hlásil špatné otáčky dmychadla vzduchu a po sundání víka a pohnutí s kabeláží se najednou rozběhl.
Tedy mohu v to jen doufat, ale jeden nikdy neví.
Tedy mohu v to jen doufat, ale jeden nikdy neví.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ