bls obcas dlouho toci
Moderátoři: šulda, Moderátoři
bls obcas dlouho toci
Zdravim , chci se optat mam BLS najeto 288000km . Obcas se me stane ze to toci treba 15s. kdyz to delalo minule psalo to zhavic 4valec -ten sem vymenil vse bylo ok. parkuji v garazi takze usuzuji ze zhaveni tam by melo byt jine nez venku kde jsou 4stupne. dnes jsem dojel parkoval venku a po asi 6h jsem sel auto natocit a ejhle tocil jsem jak drak 20s tocilo tocilo ani naznak chytnuti az sem trochu seslapl plyn tak se to zacalo chytat az to chytlo tak tak malem baterka ko.... chytlo to jak kdyz jsem mel zhavku spatnou na tri jako by motor se chvili hadal a pak to naskocilo a bylo to ok. domu jsem odjel 50km . po asi 3h odstavce jsem to sel do garaze natocitz a start uz byl zase horsi bylo to na brnk ale jako by na teri valce. diag nic nehllasi. zitra pres plusko procinknu dalsi tri zhavice . kdyby zajiskrili-byli ok ma nekdo nejake napady proc se me to deje ? a ne porad?
stojim na rovine .
dekuji moc
stojim na rovine .
dekuji moc
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
Re: bls obcas dlouho toci
Asi tušíš, žejo?burek píše: stojim na rovine .
Myslim si že padá nafta.Nejspíš klasicky gumičky na vstřikách, respektive vytlučená hlava.Olej nepřibejvá?
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
Na olej se.podivam. gumičky se.menily cca 50tis km zpět .vsriky byly venku .. dle diag hodnoty od -0.6 do +0.6 na všech 4 vstrikach.bylo to u pana Humla . Mám pocit že tehdy říkal že to bylo za minutu dvanáct že se ta hlava musela nějak poupravit že to bylo trochu mackly.... Zajímavý je že to nedělá vždy....
Zkus jestli na to má vliv plná-prázdná nádrž ale vypadá to na těsnění vstřiku, jestli to udělá jen někdy. Záleží kde se motor zastaví a jestli je ten vstřik zrovna zmáčknutý vačkou.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

ke pravda ze vcera svitila rezerva po dojeti me to na diag ukazovalo zustatek 5l v nadrzi.
nicmene dneska jsem z rana letel hned vyzkouset zhavice. jeden mam novy cca mesic . tak jak zhavi novy zhavi ostatni do cca 2 s jsou rudy vsechny 4.
co se teplotniho cidla tyce to jsem bohuzel nenasel. v garazi je tmaa s baterkou s klukem to bylo obtizne , mozna jsem proste jen lama....
prvni start dle palubaku 6.5 stupnu dle diag 7.2 na brnk hned vsechny 4 valce. po ccca 5s sem zkusil dalsi start a ten sel trosicku obtizneji jak kdyby to melo odpor-mozna baterie po vcerejsku zvejkla a za 40km se NESTACILA dobit...
NATANKOVAL JSEM 3/4 nadrze.
dival jsem se na hodnoty na vstriku po ujeti cca 2km kdy teda motor nebyl jeste zahraty ale hodnoty byly ustalene
-0.49 1.15 -0.56 -0.05
zarazi me vstrik na 2 valci ze je tak moc v plusu oproti ostatnim...
dalsi starty byly jiz v poradku....
vsem moc moc dekuji za rady
nicmene dneska jsem z rana letel hned vyzkouset zhavice. jeden mam novy cca mesic . tak jak zhavi novy zhavi ostatni do cca 2 s jsou rudy vsechny 4.
co se teplotniho cidla tyce to jsem bohuzel nenasel. v garazi je tmaa s baterkou s klukem to bylo obtizne , mozna jsem proste jen lama....
prvni start dle palubaku 6.5 stupnu dle diag 7.2 na brnk hned vsechny 4 valce. po ccca 5s sem zkusil dalsi start a ten sel trosicku obtizneji jak kdyby to melo odpor-mozna baterie po vcerejsku zvejkla a za 40km se NESTACILA dobit...
NATANKOVAL JSEM 3/4 nadrze.
dival jsem se na hodnoty na vstriku po ujeti cca 2km kdy teda motor nebyl jeste zahraty ale hodnoty byly ustalene
-0.49 1.15 -0.56 -0.05
zarazi me vstrik na 2 valci ze je tak moc v plusu oproti ostatnim...
dalsi starty byly jiz v poradku....
vsem moc moc dekuji za rady
A necítiť z výfuku štipľavy smrad nedymi to náhodou nespalena nafta ak ten 2 vstrek počuravaburek píše:Na olej se.podivam. gumičky se.menily cca 50tis km zpět .vsriky byly venku .. dle diag hodnoty od -0.6 do +0.6 na všech 4 vstrikach.bylo to u pana Humla . Mám pocit že tehdy říkal že to bylo za minutu dvanáct že se ta hlava musela nějak poupravit že to bylo trochu mackly.... Zajímavý je že to nedělá vždy....
startovani je nahodne auto stalo 1.5 dni na brnk pak stalo 12h a tocilo to a tocilo to a tocilo az se myslel ze zdechne baterka. takze mam podezreni ze pada nafta , podle me to bude netesnost vstriku jak tu bylo zmineno.... ten druhej valec se me nezda ... kdyz to chytne po tom co tocim tak to jede snad jako by na jeden valec
chci se zeptat jak se to resi? da se to opravit? musi se kvuli tomu cela hlava rozdelat nebo se to da udelat na aute? nechce se me do toho uz moc vrazet letos me to stalo vic nez dost prave....
vypada to ze se objednam k p. humlovi tady s tim nic asi nezmuzu .-...

chci se zeptat jak se to resi? da se to opravit? musi se kvuli tomu cela hlava rozdelat nebo se to da udelat na aute? nechce se me do toho uz moc vrazet letos me to stalo vic nez dost prave....
vypada to ze se objednam k p. humlovi tady s tim nic asi nezmuzu .-...