Tažné zařízení a montáž svépomocí

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas6
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Tomas6 »

Tady ale budeš muset taky kódovat. Minimálně bsg a gateway. Já chtěl dávat původně toto,nakonec jsem po haluzi sehnal origo za stejnou cenu.Toto jsem dokonce posílal zpátky.
A nebo řešení univerzál s jednotkou,napojit v zadu u světel,natáhnout živé plus zepředu a poprdeli. A nic nekóduješ a neřešíš.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

To jsem dělal já na svojí O2. Železo i el. s jednotkou jsem koupil za cca 4100 s DPH u autodíly Štancl. Napojit u zadních světel a dotáhnout dopředu stálý plus. Bylo to na první dobrou. Žádný problém. Rok funguje. Žádný kódování atd. Hlavně ta cena byla fajn.

https://www.autodily-stancl.cz/octavia/ ... letni.html
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Ano jde to tak. Dělal jsem to párkrát třeba na vitu. Funguje to. Ale je to takové.... Hmm jak bych to řekl. Neprofesionální. Když nám to montoval poprvé nějaký montážník,tak rychlosvorky na drátech,to bych blil, živé plus píchlé k přidaným světlům v boudě, no další už jsem dělal já. Tahal jsem to z pod sedačky přes pojistku od baterky. Dráty letoval.
Kdysi kámoš koupil smax,tam byl drát normálně pod autem táhlý okolo brzdových trubek a pak různě po zadní nápravě až do průchodky pod nárazníkem. Bych blil.
Proto já na svoji OII volil originál. Nebo teda původně tu typovou. Je to jak má být,žádné ale v tom není.
Je to jen na tom daném člověku co to montuje jestli to chce udělat profi práci,nebo ať to prostě funguje a hotovo
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Já raději udělám dražší a složitější cestu než aby s tím pak jel někam jinam a tam mu vykládali co jsem za hovado (noteeth)
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

Nepoužil jsem ani jednu svorku. Vše letovane. Tam kde šlo použit smrstovaci bužírku, tak tam je, tam kde ne, tak textilní izolační pásku. plusovy drát tažený svazkem pod tapecem k pojistkovce. V pojistkovce osazen pin přímo pro stálý plus a pojistku. Jako výslednou práci bych to nehodnotil jako prasarnu. Prostě jiná funkční varianta. Nemám parkovaky a mlhovka na autě mě nesere, že svítí. Dělal jsem to pro sebe, takže vím co a jak. Nikomu to nenutím, jen jsem popsal další možný způsob montáže.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Určitě jsem neměl na mysli že by to byla prasárna. Jen mi prostě ta typová přípojka přijde taková elegantnější. Běžně se tady ty univerzální montujou a prodávají. Taky jsem jich pár montoval. Ale konkrétně na tu OII mi přijde ta typová lepší. S tím že já chtěl 13 pin,páč na vozíku mám 13 pin tak volba byla jasná.
Ono já nedávno montoval fabii a tím byla zraky typová,bez jednotky jednoduchá elektrika, nicméně se napinovalo pár drátů a zapojilo se to do světel a ok. Jednoduché čisté řešení. Naproti tomu jsem montoval na feldu a tam byla úplně obyč a muselo se všechno letovat a motat.To už se mi moc nelíbilo.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Záleží na co to tažný bude, když občas držák na kola tak je to asi jedno, ale pak někdo vykulí karavan a bude problém, v novějších autech už i ESP počítá s přívěsem a je tam toho mraky..
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
jp88
Nováček

Příspěvek od jp88 »

Za mne můžu doporučit jen typové kabeláže z SVC Náchod.
Dobře se s tím dělá a vše funguje
Uni canbus kabeláže jsou bastl
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Ja sem-tam dávam aj tie uni krabičky - berie si to len signál zo svetiel takže požiar/poškodenie jednotiek nehrozí, ale samozrejme upozorním na ESP a pod. Ak si niekto raz za rok doveze na vozíku majču do pálenice stačí to. Ale ak chce ťahať karavan po celej EÚ to je už o samozrejme o inom, v takom prípade jedine to čo tam patrí.
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Typová, resp. typizovaná pre daný model , napr. Jeager je skoro to isté , ako uni vo vnútri. Tranzistorovo/relatkový obvod, ktory spína výstup malým zatažením. Jediný rozdiel je, že to máš predpripravené na systém plug-and-play. Tzn. že si odpojíš konektory od sveiel a rovno to pichnes dnu, bez napojovania cez rýchlospojky, letovania,..., sú tam prechodky, uchytenia rovno na diery, atd. Tam sa tak isto nič v samotnej jednotke TZ nič nekoduje a to,že je vhodná pre can znamená len toľko, že je vhodná pre vozidlá s kontrolovaným výstupom svetiel a nič neodpáli, napr. pri bsm, bsg,.... Čiže ak sa zvolí jedno, alebo druhé je jedno. Jediný rozdiel je , ak sa dáva originál od výrobcu s pripojením na zbernicu po cane, z ktorej zberá data o vstupoch a stave vozidla. Tam sa už koduje samotná jednotka TZ + zvyšné v aute, aby spolu komunikovali, ale cenovky sú niekde inde a elektrika s jednotkou bude drahšia ako komplet železo a napr. Jeager modul, alebo iný dokopy.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ok díky za informace
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“