Veľký pokles dojazdu pri státí

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Reacon
Nováček
Odpovědi: 0

Veľký pokles dojazdu pri státí

Příspěvek od Reacon »

Zdravím mám Audi A4 B6 1.9 TDI 74 kw. Minule keď som cestoval ukazovalo mi dojazd 130 km. Zastavil som na pumpe a nechal som naštartované auto zatiaľ čo som fajčil. Keď som si sadol naspäť do auta všimol som si že sa mi rozsvietila rezerva a dojazd mi ukazoval 70 km. Tak som dotankoval a pokračoval v jazde. Všetko bolo OK. Problém nastal opäť keď som zastavil na parkovisku a sledoval som dojazd. Za asi 2 minúty klesol o 30 km. Neskôr som si všimol, že mi to robí aj napríklad pri jazde z kopca keď pustím plyn začne dojazd klesať. Keď držím plyn tak to nerobí. Takisto som si všimol keď je motor studený a naštartujem všetko je v pohode problém nastáva až pri zahriatom motore. Stretol sa už niekto s týmto problémom? Na internete som o tomto nič nenašiel
godeejay
Sběrač informací

Příspěvek od godeejay »

na tvojom mieste by som to neriešil...dojazd ti prepočitava z priemernej spotreby a je len logické, že ked s naštartovaným autom stojíš na mieste tak priemerná spotreba pôjde hore... ak sú s autom neni iné problémy tak to pusti z hlavy...
Fabia III 1.2TSI 66kw
Touran Highline 77kw BKC, 6q GQN
slovacek.milos
Aktivista

Re: Veľký pokles dojazdu pri státí

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Reacon"] Za asi 2 minúty klesol o 30 km.

nebo neřeš krizové situace a natankuj za 50 e ;)
Reacon
Nováček

Příspěvek od Reacon »

godeejay píše:na tvojom mieste by som to neriešil...dojazd ti prepočitava z priemernej spotreby a je len logické, že ked s naštartovaným autom stojíš na mieste tak priemerná spotreba pôjde hore... ak sú s autom neni iné problémy tak to pusti z hlavy...
Ja by som rád lenže aby mi klesol dojazd za takú chvíľu o 60 km a pri následnej jazde sa nezdvihol vôbec hore ani ručička palivovej nádrže.. Na aute mi neukazuje aktuálnu spotrebu iba vonkajsiu teplotu a dojazd.
godeejay
Sběrač informací

Příspěvek od godeejay »

čo ti poradiť ked riešiš dojazd...chod do servisu nech ti vymontuju plavak a cez diagnostiku sleduju merane hodnoty... tak zistis ci mas plavak ok alebo nie..inak nevidim ziadny realny relevantny problem...
Fabia III 1.2TSI 66kw
Touran Highline 77kw BKC, 6q GQN
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Mám stejný názor jako godeejay. Hledáš problém tam kde není. Jednou bylo pánovi divný, že mu u okty ukazuje po nastartování a následným rozjezdu, momentální spotřeba třeba i víc jak 50l/100km. Někteří lidé by si měli tyhle ukazatele přelepit neprůhlednou páskou. Ještě že rafika teploty vody stojí na devadesátce v relativně velkým rozmezí teplot. Pokud by ukazovala přesně, tak z toho uživatelům, a následně i mechošům jebne (LOL) Buď si s tím zajeď do servisu, nebo při kouření chcípni motor, nejjednodušší ale bude nesledovat pikačoviny ale cestu. btw by mě zajímalo, proč si o tom na netu nic nenašel (noteeth)
Člověk se pořád učí.
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Mám vyzkoušené, že dojezd lze brát vážně někde do stavu 120-130 km. Jak to klesne níž, začne to nesmysleně odpočítávat tak, aby při dojezdu nula zbývalo tak na 40km. A čím novější auto tak horší, na dojezd nula jsem ujel 40km a ještě to nechcíplo.. :D Prostě dojezd nebrat vážně.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Presne tak, na niektorých autách je dojazd výstupom generátora náhodných čísel. S tou rezervou to napríklad slušne prehnal hyundai v novej i30. Nádrž má deklarovaný objem 50l, po vyjazdení nádrže na "0" resp "---" dojazdu na palubáku je do nádrže po prvé vycvaknutie možné v ideálnom prípade natankovať max. 42l, niekedy aj menej.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“