1,9TDI ALH předvstřik

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

vencavw
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

1,9TDI ALH předvstřik

Příspěvek od vencavw »

Ahoj na Seatu Toledo II 1,9TDI 66kW motor ALH. Při přidání plynu z nižších otáček začal být motor hlučný (jak když je špatný předvstřik) a snížil se výkon motoru.
VAG píše závadu 17656 Regulace počátku vstřiku - regulační odchylka
- sporadicky
na TDI grafu se hodnota mění nepravidelně od 60 do 150

Rozvody jsem dělal sice už před 40000km a předvstřik jsem při tom seřídil s TDI grafem, ale nevěřím tomu že by to bylo v rozvodech když se ta hodnota mění.
Máte někdo nápad co by to mohlo dělat?
Předem moc díky.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

raději to ani nestartuj nebo se ti motor potká, jedna z možností je vychozené ozubené kolečko na klice,

pokud motor kovově klepe ventil o píst je to slyšet stetoskopem třeba na sacím potrubí přídaš sací stichne a pak klepe na výfukovém tak to umí cestovat ;)
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

Stává se to i na motorech ALH? Myslel jsem že to byl problém jen na starších 1Z atd.?
Zkusím se na to podívat.
tlakac3
Přispěvovatel

Příspěvek od tlakac3 »

Ne nestava, akcni cleny regulacni pistek testuj
GOLF MK3-ASZ-GT2260VK+gtx.Port,vacka Chovanec 3xOFF,0.320,12hlava,FMIC,HDS+RACE,vyfuk 70,brzdyG60
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

Tak řemenici na klikovce jsem sice nesundával, ale je dotažená. Zkoušel jsem jí povolit dost velkou silou a ani se nehne. Tak si myslím že v tomhle problém nebude.
Zkusím ten akční člen regulačního pístku.
slovacek.milos
Aktivista

N 108 na konektoru u čerpadla piny 9 a 10 hodnoty 12 - 20 ohmů pak zapneš klíček a na pin 10 12V

muže zadrhávat i pístek, piliny

a když na nic nepřijdeš stejnou závadu 17656 udělá i špatny přisun paliva s bublifukem, tlak paliva v čerpadle, koš, ventil, termoventil, filtr,
dám na hadici u čerpadla průhlednou hadici nasadím odsávačku provozních kapalin a zapnu na delší dobu, pokud bufde valit nafta bez bublin po delší dobu budeš vědět
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

Udělal jsem akční člen regulace předvstřiku a při nastartovaném motoru se většinou zvuk motoru lehce změnil, ale nijak zásadně. A s vypnutým motorem jsem to zkoušel taky, ale žádný zvuk ventilku nebyl slyšet (jak kdyby nefungoval). Jakým způsobem poznám že funguje jak má?

Ještě jsem se díval že jde hodně bublin v naftě, tak jsem vyměnil pal. filtr a zítra vyměním ter. ventilek na zpátečce filtru protože se mi zdá že nefunguje, nevím v kolika stupních má otevřít, ale nafta do čerpadla jde pořád studená.
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

slovacek.milos píše:N 108 na konektoru u čerpadla piny 9 a 10 hodnoty 12 - 20 ohmů pak zapneš klíček a na pin 10 12V

muže zadrhávat i pístek, piliny

a když na nic nepřijdeš stejnou závadu 17656 udělá i špatny přisun paliva s bublifukem, tlak paliva v čerpadle, koš, ventil, termoventil, filtr,
dám na hadici u čerpadla průhlednou hadici nasadím odsávačku provozních kapalin a zapnu na delší dobu, pokud bufde valit nafta bez bublin po delší dobu budeš vědět
Zítra vyměním ten termoventil a když ani to nepomůže tak na to mrknu. Díky
slovacek.milos
Aktivista

vencavw píše:
slovacek.milos píše:
nechtěl jsem ti říct vyměn termoventil, ale saj naftu u čerpadla jestli normálně teče po delší dobu a bez bublin
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

slovacek.milos píše:
vencavw píše:
slovacek.milos píše:
nechtěl jsem ti říct vyměn termoventil, ale saj naftu u čerpadla jestli normálně teče po delší dobu a bez bublin
Já jsem to pochopil, ale ten termoventil asi nefunguje jek má tak ho chci stejně vyměnit. Pak se vrhnu na tu nádrž.
tlakac3
Přispěvovatel

Příspěvek od tlakac3 »

Nemění se ti plynule uhel predvstriku,namontuj funkcni 10-pin cerpadlo.Urcite sezenes a stary si muzes rozebrat na dily, nebo zahodit
GOLF MK3-ASZ-GT2260VK+gtx.Port,vacka Chovanec 3xOFF,0.320,12hlava,FMIC,HDS+RACE,vyfuk 70,brzdyG60
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

tlakac3 píše:Nemění se ti plynule uhel predvstriku,namontuj funkcni 10-pin cerpadlo.Urcite sezenes a stary si muzes rozebrat na dily, nebo zahodit
Taky si myslím že to bude nakonec v čerpadle.
Vyměnil jsem pal. filtr a termoventil. Při jízdě se to sice o něco zlepšilo, ale pořád to píše chybu 17656 a předvstřik na TDI grafu ukazuje někdy 65 za chvilku zase třeba 150.
Zkoušel jsem sát naftu odsávačkou přímo z nádrže a úplně bez bublin. Když to udělám před filtram tak nějaké bublinky jdou, ale nijak moc. Při nastartovaném motoru jdou bublinky, ale o dost míň než před výměnou filtru. Ještě asi projistotu zkusím naftu napojit z kanistru na přímo do čerpadla a uvidím jestli to bude pořád blbnout. Jestli jo, tak je problém v čerpadle.
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

Napojil jsem naftu z nádoby přímo do čerpadla, abych měl jistotu, že tam nepůjdou žádné bubliny a závada je pořád stejná.

Vypozoroval jsem že na chladnějším motoru to píše závadu většinou okamžitě i předvstřik se mění od 60 po 255, když je úplně zahřátý tak se závada projevuje jen výjimečně a předvstřík se mění od 60 do 120.

Ještě mě napadlo jestli by to nemohl dělat snímač zdvihu jehly, ale předpokládám že by to psalo jinou závadu?
slovacek.milos
Aktivista

tak ten snímač jehly odpoj a měřils ten konektor jak jsem ti psal???
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

slovacek.milos píše:tak ten snímač jehly odpoj a měřils ten konektor jak jsem ti psal???
Jj mám změřeno. Odpor mezi piny 9 a 10 je 14 Ohmu a na pin 10 jde po klíčkách 12V.

Když jsem odpojil snímač jehly, tak to napíše závadu 17655 Snímač zdvihu jehly a předvstřík se drží na 38.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“