Převodovka - hluky po repasi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
U poloosy mají, ale s jinou převodovkou, konstrukčně jako třeba 1.2HTP nebo Octavia 2 1.6MPi.
1.4TDi-59kw verze a myslím i 55kw verze mají převodovku konstrukčně jako 1.9TDi, tedy i napouštěcí otvor u chladiče.
Jinak je lepší pro jistotu vyndat jeden z čepů řadícího mechanismu při neutrálu a ještě něco vyteče navíc.
1.4TDi-59kw verze a myslím i 55kw verze mají převodovku konstrukčně jako 1.9TDi, tedy i napouštěcí otvor u chladiče.
Jinak je lepší pro jistotu vyndat jeden z čepů řadícího mechanismu při neutrálu a ještě něco vyteče navíc.
Zdravím,
také vstoupím do tohoto tématu s podobnou tématikou:
Mám golf 6 2.0 TDi 81kW CBDC (250.000km), měnil jsem komplet novou spojku + dvouhmotu (SACHS). A děje se mi tohle (je divné, že tohle mi přesně dělal i golf 4 1.9tdi po výměně spojky
):
Pokud vyšlápnu spojku (zastavím převodovku) je ticho, jakmile pomalu pouštím spojku a dostane se na volnoběh spojka do záběru, tak je slyšet takový "ševelící zvuk, lehce rachtací", pokud přidám z volnoběhu jen nepatrně třeba 50-100 otáček, tak zvuk zmizí. Pokud mám volnoběh bez vyšláplé spojky a chci jakoby zařadit jakýkoliv kvalt přes zuby (ale jen lehce zatlačím na řadící páku néé aby to drhlo), tak zvuk přestane.
Nebo se mi třeba děje to, když 1čku nebo 2ku vytočím na plný plyn (4.000otáček) a zmáčknu spojku, tak v té chvíli, kdy se vlastně rozpojí převodovka s motorem, tak to jakoby škubne, když jezdím normálně v klidu, tak to moc nepozoruji, jen pouze když mám rychlé rozjezdy a plný výkon. (což mi před výměnou spojky taky nedělalo
)
také vstoupím do tohoto tématu s podobnou tématikou:
Mám golf 6 2.0 TDi 81kW CBDC (250.000km), měnil jsem komplet novou spojku + dvouhmotu (SACHS). A děje se mi tohle (je divné, že tohle mi přesně dělal i golf 4 1.9tdi po výměně spojky

Pokud vyšlápnu spojku (zastavím převodovku) je ticho, jakmile pomalu pouštím spojku a dostane se na volnoběh spojka do záběru, tak je slyšet takový "ševelící zvuk, lehce rachtací", pokud přidám z volnoběhu jen nepatrně třeba 50-100 otáček, tak zvuk zmizí. Pokud mám volnoběh bez vyšláplé spojky a chci jakoby zařadit jakýkoliv kvalt přes zuby (ale jen lehce zatlačím na řadící páku néé aby to drhlo), tak zvuk přestane.
Nebo se mi třeba děje to, když 1čku nebo 2ku vytočím na plný plyn (4.000otáček) a zmáčknu spojku, tak v té chvíli, kdy se vlastně rozpojí převodovka s motorem, tak to jakoby škubne, když jezdím normálně v klidu, tak to moc nepozoruji, jen pouze když mám rychlé rozjezdy a plný výkon. (což mi před výměnou spojky taky nedělalo

VW Golf VI 2.0TDi CR r.v. 2009 / 81kW / CBDC | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou
HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
Jakto? Ja myslel ze SACHS je origo a nejlepsi znacka mezi spojkami
? Ale je pravda, ze kdyz jsem zkousel rukou tu novou dvouhmotu, tak nemela moc silnou pruzinu pri otaceni.

VW Golf VI 2.0TDi CR r.v. 2009 / 81kW / CBDC | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Převodovka
Po cca. 65000km je hluk z převodovky zpět, ale tentokrát hučí při zpomalování. Se z toho pos... Sixta se k tomu staví čelem, přivezte, rozeberu opravím. Kluci neměl by někdo čas okolo Litoměřic?
Re: Převodovka - hluky po repasi
Tak to byly ložiska na diferenciálu, Sixta na počkání vyměnil ještě s dalšími dveřmi ložisky a nechal si zaplatit 5000kč
prej ložiska z Ukrajiny....

Těžko říct ale kvalita resp materiály ze kterých jsou některý díly je fakt žalostná, včera jsem přezouval kámošovi zánovního Dustera, koukám na ty přední brzdy, hele co to má najeto ?? Já nevím, 24tis? Destičky jak nový a na kotoučích hrana jako prase, ale jako, to je fakt z plastelíny...
Všude se šetří jak může a pak to zaplatí koncový zákazník...
A to jako ti tam Sixta předtím dal nějaký aušusový ložiska?
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Prej ukrajinský válečky a český klece, samozřejmě origo a bylo to po 2. 5 roku zpět dělaný no.
Jj, tyhle ložiska koupíš a je tam SKF Ukraine, ale on si člověk nevybere, potřeboval jsem před lety ložisko do převodovky na Octavii 1 1.9TDi, koupené originál a Fag China.
Kluci kolik tad vydrží hlava na tom 1.4tdi? Už budu mít za chvil půl miliónu, jestli si sehnat druhou do foroty? Jinak olej to nežere a starty na brnk.