Tlak mazání 2.0Tdi CFHF
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Tlak mazání 2.0Tdi CFHF
Zdar chlapi, neřešil někdo z vás kde dochází ke ztrátě tlaku mazání u tohoto motoru? Když se motor ohřeje, tlak spadne na půl baru při volnoběhu. Ve 2000ot tlak taky pod 2bary, které jsou předepsané jak minimalní.
- martinsidlo
- Aktivista
Olej.Já mám Castrol 10W-40. Jsou to moderní "chc...". Když je olej studený,reg.ventil přepouští,protože mám vysoký tlak. Ale jako mávnutím kouzelného proutku,při dosažení teploty oleje 85°C tlak zmizí a vypádá to jako motor před smrtí.
Jsou to hodnoty podložené přídavnými budíky (kalibrované VAGem) na tlak a teplotu oleje.
Jsou to hodnoty podložené přídavnými budíky (kalibrované VAGem) na tlak a teplotu oleje.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
-
- Přispěvovatel
V tomhle případě ani studený olej nevytvoří maximální tlak který by měl povolit přetlakáč. Za studena ve 2000ot kolem dvou barů, po ohřátí vody na 80 to spadne na 1,5baru. Na volnoběhu studený kolem baru, po ohřátí 0.5baru.
Motor má 230tis km, žádná unavená ludra, pocitově dobře se projevující motor. Sací koš byl čistý, je reálná vada na čerpadle?
Motor má 230tis km, žádná unavená ludra, pocitově dobře se projevující motor. Sací koš byl čistý, je reálná vada na čerpadle?
Re: Tlak mazání 2.0Tdi CFHF
Ahoj,
podařilo se ti to nějak vyřešit, mám úplně stejný problém 2.0TDI CFHF, nízký tlak oleje studeného i teplého. Když je nad 110°C, blikne kontrolka mazání. Mám vyměněné čerpadlo, těleso filtru, šály na klice a pořád tlak mizerný. Byla to hlava?
podařilo se ti to nějak vyřešit, mám úplně stejný problém 2.0TDI CFHF, nízký tlak oleje studeného i teplého. Když je nad 110°C, blikne kontrolka mazání. Mám vyměněné čerpadlo, těleso filtru, šály na klice a pořád tlak mizerný. Byla to hlava?